Regelmatig wordt er aan me gevraagd of ik eens recepten wil delen en als ik vraag aan jullie waar ik nog over kan schrijven, hoor ik negen van de tien keer ‘wat je eet!’ of ‘misschien wat leuke recepten!’ Nu ben ik zelf absoluut niet goed in de keuken. Of anders gezegd: ik kan best recepten volgen en experimenteer hier en daar best een beetje, maar ik doe het vooral goed met de verspakketten in de supermarkt en onze vaste broccoli- en bloemkooldag omdat Skyler dat zo lekker vindt en dan zeker weten groenten eet. Het is prima, maar het is nu niet heel erg spannend om een bord met bloemkool, een beetje kaassaus, wat aardappelkroketjes en een stuk vlees met jullie te delen.
Maar ik heb een vriendin die heerlijk kan koken, die een kei is met alle kruiden, weet wat ze bij elkaar kan gooien om het tot een smaakvol geheel te brengen en die me regelmatig tips geeft. Ik deelde wel eens op Instagram tips over bepaalde crackers of een proteïne chocoladepudding die ik meng met kwark en dit komt allemaal van Anke vandaan. Toen iemand me vroeg of Anke niet af en toe een recept kan delen, heb ik direct dat balletje opgegooid. Anke vindt het een heel leuk idee en heeft haar eerste recept uitgewerkt voor jullie. Zo af en toe zal ze dat eens doen, zodat ik dat met jullie kan delen. We trappen af met een Aziatische salade met pasta!
Aziatische salade met pasta
Een heerlijke frisse maaltijdsalade. Vult harstikke goed en heeft door de dressing en de kruiden veel smaak! En is het net niet je smaak; eenvoudig te tunen.
Ingrediënten voor 2 p.p.
Salade
- 300 gram sla. Bijvoorbeeld salademix, daar zit vaak ook wat worteljulienne en witte kool in, wat ik hieronder ook noem;
- 150 gram wortel julienne of zelf geraspte wortel;
- 250 gram (gesneden) witte kool;
- 1 komkommer;
- 100 gram ongekookte volkoren spaghetti, is 295 gram gekookte spaghetti;
- Verse kruiden; munt, koriander en basilicum. Hoeveelheid naar smaak
- 150 gram kipfilet, garnalen of bijvoorbeeld van Jumbo de Lekker Veggie noten balletjes.
Dressing
- 2 eetlepels mayonaise, ik gebruik de halvanaise van Jumbo;
- Circa 5 cm gember, meer of minder naar smaak. Dit geeft wat pit aan de dressing;
- ½ uitgeperste limoen, meer of minder naar smaak;
- ½ theelepel honing;
- 1,5 eetlepel vissaus;
- Optioneel; verse kruiden; munt, koriander en basilicum. Hoeveelheid naar smaak.
Topping (optioneel)
- Nootjes, bijvoorbeeld wasabinootjes of pinda’s;
- Gebakken uitjes;
- Seroendeng (mix van pinda en kokos).
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens verpakking en spoel af met koud water;
- Meng in een grote kom de slamix, de wortel en de kool;
- Halveer de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten;
- Mix de ingrediënten voor de dressing in een kom. Voeg je kruiden toe; snijd deze dan heel fijn of gooi net als ik alles in de keukenmachine of blender. Easy does it!;
- Voeg de dressing en de gekookte spaghetti toe aan de slamix in de kom en goed door elkaar husselen;
- Kip of garnalen; even kort aanbakken of op de BBQ grillen. Vega; bereiden volgens verpakking. Mag lauwwarm op de salade, topping toevoegen en…..Lekker eten!