(~215 B)




Op zoek naar een kinderdagverblijf

Op zoek naar een kinderdagverblijf

Toen ik zwanger was van Skyler bespraken mijn vriend en ik de optie ‘kinderopvang’. We waren het er al gauw over eens dat dat goed voor de ontwikkeling van het kind is en dat Skyler dan ook zeker voor ongeveer twee dagen naar een opvang zou gaan, ondanks het feit dat ik thuis werk. Toen Skyler eenmaal geboren was dacht ik daar nog steeds zo over, maar wilde ik er voorlopig nog niet aan beginnen. Ik wilde genieten van de eerste periode en wist het allemaal wel te combineren. Ik werkte steeds tussendoor, kon Skyler overal mee naartoe nemen en vond het op zich allemaal te behappen. Maar baby’s worden groter, baby’s worden actiever, baby’s worden ondeugender en mama’s worden moeër.

Ik probeer twee sites te runnen, hou mijn mailbox bij, probeer nog naar afspraken te gaan door Skyler mee te nemen, werk met één oog op het beeldscherm gericht en het ander gericht op een hysterisch snel kruipende Skyler, wil evengoed nog eens afspreken met vriendinnen, heb een vriend die belachelijke uren werkt waardoor het veelal op mijn schouders terecht komt, werk met een mediabureau dat soms deadlines stelt die ik amper haal en heb een kind dat zichzelf soms wel goed weet te vermaken maar ook vaak aandacht van zijn mama wil. Tel daar acht maanden lang gebroken nachten bij op en je zult begrijpen dat ik om 21:00 uur niets meer waard ben. Dat ik overdag half aan het werk ben en half aan het moederen. Dat doet mijn werk geen goeds, maar ook zeker mijn kwaliteiten als mama niet. Niet dat ik vind dat ik het slecht doe; integendeel. Ik steek mezelf veren in mijn reet om het feit dat ik nog steeds alle ballen hoog hou hier in huis ondanks het feit dat ik er stiekem een beetje doorheen zit. Maar het is toch ook weleens fijn om niét aan het werk te zijn en volkomen met Skyler te kunnen spelen. Dat ik daar ’s avonds niet te moe voor ben waardoor ik hem in zijn box zet zodat hij zichzelf hopelijk kan vermaken. En dat ik dan blij ben dat het tijd is voor zijn laatste fles. Of dat ik eens volledig gefocust een artikel kan schrijven zonder dat ik moet opletten of Skyler Muis niet aan zijn staart trekt of met zijn handen alles overhoop zit te halen. Zonder dat ik hoef te wachten tot Skyler slaapt zodat het even rustig is. Styleguide is een fulltime job maar ook Mommytobe begint nu van parttime naar fulltime te kruipen. Twee sites die mijn volledige aandacht verdienen om er een succes van te maken en het succes te behouden. Al deze punten bij elkaar zorgen ervoor dat het moment daar is; we gaan op zoek naar een kinderdagverblijf voor Skyler.

We zitten te denken aan twee dagen. Het hoeft niet meer, want dit geeft me precies de gelegenheid om gewoon even flink aan de bak te gaan met artikelen en de rest van de week het toch iets rustiger aan te doen. Op vrijdag is mijn moeder hier natuurlijk in huis –wat hopelijk gewoon lekker lang door blijft gaan- waardoor dat al een iets makkelijkere dag voor me is. Als Skyler dan twee dagen naar een kinderdagverblijf gaat, blijven er twee dagen over waarin ik het moederschap en mijn werk moet combineren. Of beter gezegd: één. Ik ga mezelf namelijk een dag vrij geven zodat dat een soort mamadag wordt. Alleen maar leuke dingen met Skyler doen en hem de volledige aandacht geven die hij verdient. De andere dag zal ik dan werk en Skyler moeten combineren. Maar dat zal geen probleem worden. In het weekend zijn Raymond en ik gewoon altijd thuis. Ik schrijf af en toe een artikel maar dat is bijna niet noemenswaardig. En als ik dan bezig ben, is Raymond er overdag natuurlijk voor Skyler. Voor Skyler zal dit hopelijk een goede keuze zijn, maar ook voor mezelf. Skyler onder andere kindjes, in een andere omgeving en in een ruimte waar hij zich gewoon fijn kan ontwikkelen; voor mij tijd om goed en productiever te kunnen werken en mezelf daarvoor een volledige dag vrij te kunnen geven, zodat ik ook eens tijd heb om op te laden en niet ’s avonds om 21:00 uur voor pampus lig.

Aan de ene kant voelt dit als een fijne keuze. Wat meer tijd en rust voor mezelf en echt wel beter voor Skyler aangezien hij zich als een malle ontwikkelt, totaal niet eenkennig is en dolgraag in een andere omgeving is met andere mensen. Aan de andere kant voelt het vreemd. Ik ben thuis, heb de mogelijkheid om Skyler thuis te houden en dan kies ik ervoor om hem weg te brengen naar vreemden. Het idee dat ik hem niet om me heen heb is ook wel weer heel erg gek. En stiekem krijg ik een knoop in mijn maag bij de gedachte dat ik hem achterlaat bij mensen die ik niet ken. Maar voor mijn gevoel ga ik hier gewoon een betere en leukere moeder van worden. Dat als hij thuis is, ik écht zijn moeder voor de volle 100% ben in plaats van een werkmoeder die niet wil spelen en hem continu in de box zet omdat ze een artikel online moet zetten. Dat we die ene dag vrij fantastisch gaan besteden en allemaal leuke dingen gaan doen en dat ik ’s avonds ook nog lekker de energie heb om met hem te knuffelen, met hem te spelen en met hem op pad te gaan. En dat ik een betere versie van mezelf ga worden. Want daar wordt het toch ook wel tijd voor.

De zoektocht naar een leuk kinderdagverblijf gaat beginnen. Ik heb er al eentje op het oog, dus we gaan zeker even een afspraak maken om kennis te maken. Ik ben benieuwd…

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

32 Reacties

  1. 11 juli 2014 / 07:27

    Nou ik vind het knap hoor hoe je het allemaal probeert te combineren. Zelf krijg ik het ook steeds drukker en probeer thuis te multitasken met een actieve peuter en een babybuik van 30 weken.. Ik denk dat de opvang jullie wel goed zal doen. Wie weet vind hij het hartstikke leuk met de andere kindjes 🙂 succes!

  2. Renee
    11 juli 2014 / 07:31

    Succes met jullie zoektocht. Vind het een hele goede beslissing om een mamadag in te lassen. Voor jullie allebei heel fijn, denk ik!

  3. 11 juli 2014 / 07:34

    Snap het helemaal inclusief de knoop in je maag. Maar het is een goede keuze denk ik. Ik werk ook grotendeels vanuit huis en liep tegen hetzelfde aan. Al met al werk ik veel efficiënter als Sam soms even niet om me heen rent, sloopt en klimt. Kost me ook minder tijd omdat ik niet steeds moet kijken waar ik was gebleven. Wij hebben het geluk dat mijn schoonouders op hem passen bij ons thuis maar anders was hij ook naar het KDV gegaan. Wel gaat hij deze zomer wennen op de PSZ.

  4. Stien
    11 juli 2014 / 08:12

    Ik snap je keuze helemaal! Laat je ook vooral niet gek maken door eventuele opmerkingen. Ben heel benieuwd hier meer over te lezen! 🙂

  5. 11 juli 2014 / 08:27

    Goede keus meid, je brengt hem niet weg om te luieren maar om te werken en dat vind ik een heel groot verschil. Skyler gaat het vast leuk vinden.

    • Yas
      11 juli 2014 / 08:45

      En al breng je je kindje wel weg om even wat tijd voor jezelf te hebben, dan is dat toch ook prima?

  6. Ann
    11 juli 2014 / 08:28

    Hoi
    Wat een herkenbaar artikel! Ik had jammergenoeg geen keus en bracht mijn dochter naar een onthaalmoeder. Het deed soms pijn, want ze zorgen er daar heel goed voor, maar niet zoals mama thuis kan doen, maar bovenal was ze erg gelukkig.
    Ik had haar wereld vergroot en daar had ze nood aan!

    PS: Hoe gaat het trouwens met Skylers nachten?

    • Shirley
      Auteur
      11 juli 2014 / 08:54

      Met ups en downs. Hij komt ’s nachts nog voor een fles en is vaak onrustig maar gelukkig geen hysterie meer. Vaak eruit, maar dus op zich wel iets rustiger. En rond half 9/9 uur naar bed in plaats van half 11/11 uur. Dus dat is natuurlijk al erg fijn :),

  7. Yas
    11 juli 2014 / 08:49

    Ik denk echt een hele goede keuze Shirley! Fijn dat je ook straks een mamadag in gaat lassen om leuke dingen met Skyler te doen! Ik ga volgende week bij 3 kinderdagverblijven kijken voor ons zoontje. Ben ook benieuwd wat jullie uiteindelijk keuze zal zijn en waar je dat precies op baseert. Succes!

  8. 11 juli 2014 / 08:50

    Klinkt goed Shir! Ik ken Skyler een klein beetje, en die zal het vast prima vinden tussen de andere kindjes en alle leidsters. Hoe groter hij wordt, hoe meer hij daar aan heeft. En voor jou geeft het die dagen inderdaad lekker rust om te knallen. Waardoor je inderdaad meer energie en tijd voor je kereltje hebt als hij er weer is!

    Gewoon goed informeren over verschillende kdv’s en pas een knoop doorhakken als je je er echt goed bij voelt.

  9. 11 juli 2014 / 09:21

    Ik denk het goed, vooral met het oog op ontwikkeling. Leren samen spelen met andere kindjes is voor mij ook altijd een motivatie geweest om dagopvang in te passen. Nu weet ik niet of dat gaat lukken in onze situatie maar dat is voor latere zorg.

    Ik zou bij verschillende kdv’s langs gaan om te proeven hoe de sfeer is. Dat lijkt me het belangrijkste. Er zitten nou eenmaal rotte appels tussen. Hier in de omgeving is gelukkig de keuze niet zo groot als bij jullie, en we hebben enkele op prachtlocaties (op kleine boerderij bijvoorbeeld!).

  10. Joy
    11 juli 2014 / 09:24

    Hele goede beslissing hoor! Misschien kan je vriend af entoe eens een dagje vrij nemen zodat jullie er ook samen op uit kunnen, af en toe wat tijd samen is ook heel belangrijk.

    • Shirley
      Auteur
      11 juli 2014 / 09:35

      Dat is met zijn werk niet heel erg makkelijk maar gelukkig hebben we de weekenden sowieso altijd samen vrij en staan er weer twee vakanties gepland 🙂

  11. Cassandra
    11 juli 2014 / 09:41

    Mijn zoontje ging met 4,5 maanden voor het eerst naar de opvang (nu 6 maanden), omdat het gewoonweg niet anders kon met me werk. Hij gaat twee dagen in de week en nu ik vakantie heb 1 dag in de week om er voor hem routine in te houden. De eerste wen-dagen thuis stiekem toch behoorlijk lopen huilen. Maar hij wende heel snel en beschouwt het nu een beetje als zijn rustdagje. Hij slaapt daar heerlijk en vind het helemaal geweldig om alle andere baby’s te zien kruipen, lopen en spelen. Het is ook een enorme geruststelling dat hij altijd vrolijk is als ik hem kom ophalen.

  12. Nathalie
    11 juli 2014 / 09:43

    Goede keuze. Mijn zoontje geniet echt op het kdv. Hij wil meteen van mijn arm over naar die van de leidsters. De andere kindjes zijn helemaal gek op hem. Hij zit in een verticale groep dus ook oudere kindjes. En de bigsmile die je krijgt als je hem weer op mag halen ❤️

  13. 11 juli 2014 / 09:51

    Ik vind het een hele slimme keuze. Je bent meer dan alleen moeder denk ik altijd maar… En als je gewoon voor een baas op een kantoor had gewerkt dan was Skyler ook naar een oppas/kdv gegaan! Al snap ik je knoop in je maag ook heel goed. Ik wil straks mijn zoontje (als hij ook een maand of 8/9) is naar een kdv brengen, gewoon omdat het ook goed voor kinderen is om buitenshuis te zijn en te leren omgaan met anderen! Succes met je zoektocht!

  14. 11 juli 2014 / 09:56

    Ik vind het een hele goede keuze!!
    Echt helemaal niets mis met de kleine man naar het kinderdagverblijf brengen.
    Mensen vergeten wel eens dat een kinderdagverblijf voor kinderen helemaal geen straf is maar juist heel leuk!

    Liefs

  15. 11 juli 2014 / 10:29

    Ik begrijp dat je in dubio zit, maar ik denk dat je er goed aan doet het zo te organiseren. Ik merk dat ook aan mezelf. Ik heb woensdag een mamadag en dan probeer ik niet te werken. Of alleen als mijn zoon slaapt. Daarnaast merk ik dat ik er meer van geniet als ik een dag echt vrij ben. Dan doen we allerlei leuke dingen en zit je niet steeds met je achterhoofd bij die deadline. Mijn zoon vindt het kinderdagverbijf heel leuk dus dat scheelt. Vandaag is hij er ook, terwijl ik een dagje vrij ben. Daar voel ik me niet schuldig over. Dan kan ik thuis van alles doen, een beetje werken en vanmiddag naar de schoonheidsspecialiste. En dan haalt een heel happy mama hem eind van de middag op 🙂

  16. Jackie
    11 juli 2014 / 10:34

    Good for you! Ik denk dat dit een hele verstandige keuze is en Skyler gaat het vast hartstikke leuk vinden met de andere kindjes. Ik ben benieuwd hoe de zoektocht verloopt en hoe je het straks allemaal ervaart.

  17. 11 juli 2014 / 10:52

    Voor jullie beide een goede keuze vind ik. Jij kan je op de dagen dat Skyler er niet is op je werk en huishouden storten en als hij er wel is heb je tijd voor hem. Lise gaat vanaf september 1 dag in de week naar een gastouder en 1 dag naar mijn ouders. Ik vind het ook steeds lastiger om moederen, studie, blog en huishouden allemaal te blijven combineren en hoewel ik ook nog weleens een knoop in mijn maag krijg bij het idee dat ik haar daar ‘achterlaat’, realiseer ik me ook dat het goed en fijn is voor haar om ook eens in een andere omgeving te spelen en daar de volle aandacht te krijgen.

  18. Sharine
    11 juli 2014 / 11:39

    Het zal een goede keuze voor jezelf zijn als je zo een nog betere mama kunt zijn! Het is soms ook echt heerlijk kan ik je zeggen om naar het moment uit te kunnen gaan kijken om je kind weer te mogen halen op het kdv! Je zult misschien even vertrouwen moeten krijgen in de leidsters, maar dat komt vanzelf. Zoals Femke al zegt het is idd geen straf voor een kindje maar soms nog net zo leuk om even met andere kindjes te spelen! Succes met de zoektocht!

  19. Flair
    11 juli 2014 / 11:49

    Goede keuze Shirley! Ik denk dat Skyler het naar zijn zin zal hebben met andere kindjes om zich heen, ook goed voor hem!

  20. 11 juli 2014 / 11:55

    Ik snap je keuze heel goed Shirley. Dat is voor Skyler ook heel leuk om met andere kindjes te spelen en jij hebt zo je handen vrij om aan je sites, maar ook jezelf te denken. Ik merk dat ik ook maar weinig aan werken toe kom thuis en dat ik blij mag zijn als ik tijdens haar ochtendslaapje wat gedaan krijg. Nu ik weer 2 middagen buitenshuis werk gaat Lana naar mijn ouders maar als dat niet meer kan denk ik ook na over een kdv of gastouder. Leuk voor Lana en leuk voor mama 🙂 Als ik nu al zie hoe Lana kan genieten van andere kindjes wanneer ze daarmee speelt dan zie ik ook dat dat alleen maar fijn is

  21. Bibian
    11 juli 2014 / 12:06

    Ik vind het een goede keuze van jezelf om een kdv te zoeken voor Skyler, je bent tenslotte gewoon aan het werk, en of je het nou thuis doet of op kantoor, het blijft werk. En ik denk dat het voor Skyler ook erg leuk is. River gaat bij mij 11 uur naar het kdv en ik zie dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft en dat hij goed leert omgaan met andere kindjes en goed kan delen bijvoorbeeld. Succes met zoeken. Liefs

  22. 11 juli 2014 / 12:32

    Ik denk ook dat je er goed aan doet, voor zowel jezelf (wat meer rust om andere dingen te doen) en voor Skyler die dan lekker met andere kindjes kan spelen. Maxim gaat vanaf halverwege augustus ook naar het kdv omdat ik weer ga studeren. Aan de ene kant vind ik het leuk & goed voor hem, maar nu die dag dichterbij komt ook wel raar en moeilijk. Hij zal niet meer hele dagen bij mij zijn, in totaal zelfs (ja zo voelt dat haha) 3 tot 4 dagen niet. Ach alles went zeggen ze he!

  23. 11 juli 2014 / 12:35

    Mijn zoontje is nog maar 6 weken, slaapt s nacht s goed, we hoeven er maar 1 keer uit. En toch begrijp ik nu al mijn collegas die roepen dat ze op werk tot rust komen. Het is heerlijk om voor zo’n kleintje te zorgen, maar ook meer werk dan gedacht. En als ik denk dat hij lekker ligt te tukken, klap ik mijn laptop open om aan het wetk te gaan en dan… wakker! Kan me dus helemaalvoorstellen dat het voor jou én voor Skyler fijn is als hij twee dagen naar de creche gaat.

  24. Lianne
    11 juli 2014 / 14:03

    die knoop in je maag is heel normaal en zal met de tijd wel overgaan als je ziet dat Skyler het naar zijn zin heeft op het kdv en dat je de juffen kunt vertrouwen.
    Succes met de zoektocht!

  25. 11 juli 2014 / 16:06

    Het klinkt als een heel goed plan! Hopelijk kan je een leuk kinderdagverblijf vinden.

  26. 12 juli 2014 / 13:30

    Ik heb jaren op een kinderdagverblijf gewerkt en je merkt gewoon dat kindjes veel leren van het deel uitmaken van een groep, samen spelen, even op elkaar wachten, speelgoed delen etc. Ze pakken de sociale regels sneller op en ik merkte dat ze daar als ze groter waren en naar de peutergroep of school gingen profijt van hadden. Ik denk dat het voor zowel Skyler als voor jou een goede keuze is. Succes met zoeken!

  27. Nadia
    13 juli 2014 / 19:24

    Zeker een goed idee, leuk voor Skyler en fijn voor jezelf!

  28. Nashje
    15 juli 2014 / 09:28

    Ons zoontje gaat ook naar het kinderdagverblijf…de eerste dagen dat ik weer moest gaan werken na mijn zwangerschapsverlof had ik het er uiteraard enorm moeilijk mee (lees: huilbuien de hele dag door), maar nu ben ik er echt heel tevreden over. Hij wordt daar verzorgd en begeleid door mensen die opgeleid zijn om voor kindjes te zorgen, de verzorgsters zijn eigenlijk echte hulplijnen geworden…twijfel ik aan iets, of weet ik niet goed hoe ik iets zou aanpakken, dan vraag ik het hen gewoon even, ze hebben ervaring genoeg. En bovendien zie ik nu al (hij is 10 maanden en gaat nu een kleine 6 maanden) hoe sociaal hij is, en hoe hij contact maakt met andere kindjes. De kindjes van mijn schoonzus zijn altijd bij haar moeder geweest, en zij zei dit weekend ook dat je echt wel het verschil merkt. Het verbreedt hun horizon, ze leren omgaan met andere kindjes, en je helpt hen de eerste stappen richting zelfstandigheid te zetten.
    Dus, ik begrijp volledig dat het moeilijk is en dat je denkt dat je zelf beter voor Skyler kan zorgen, maar eens hij effectief gaat, ga je alleen maar de voordelen ervan zien!

  29. 16 juli 2014 / 11:09

    Bij ons was de wachttijd voor een plaatsje 1 jaar en 11 maanden, al een geluk dat ik mij vorig jaar reeds heb ingeschreven… Dus nu zo eventjes gaan beslissen zou bij ons geen optie geweest zijn :s

Secured By miniOrange