Zwanger! #26

Zwanger! #26

Niet alleen tikte ik afgelopen week de ‘laatste 100 dagen’-grens aan, ook staat de teller nu op 26 weken zwangerschap. Momenteel zit ik in de 27e week en als ik de verschillende apps mag geloven, staat dat gelijk aan het begin van het derde trimester. De één zegt week 27 en de ander week 28. Ach, hoe dan ook; als je je dat beseft, is het niet zo gek dat we opeens druk bezig zijn met van alles en nog wat. Het derde trimester! Als in: laatste loodjes?!

2017-01-10-19-59-43

Net als een olifant

Ik kan er maar niet over uit hoe snel alles gaat. Ik keek enorm uit naar het zwanger zijn en het idee dat dat nu al over tien weken voorbij kan zijn, vind ik helemaal niet leuk. Ondanks dat ik me deze zwangerschap helemaal niet zo goed voel als tijdens de zwangerschap van Skyler, vind ik het zwanger zijn echt iets magisch en iets moois om te ervaren. Het idee dat je samen met je partner een gezellige avond hebt en vervolgens binnen negen maanden een compleet nieuw leven creëert is ergens ook wel een beetje gek en onwerkelijk. We hebben geen derde kinderwens en dat betekent dat ik nu nog maximaal drie maanden zwanger ben. Voor altijd. Kon ik de tijd maar even stop zetten. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar het kindje dat geboren gaat worden en is dat het uiteindelijke doel van een zwangerschap, maar het proces er naartoe is eigenlijk net zo mooi. En dat mag van mij best een aantal weken langer duren. 18 tot 22 maanden zoals bij een olifant lijkt me iets teveel van het goede, maar een maand of drie mag er voor mij best bij. Alhoewel: vraag het me nog eens als ik waggelend in de laatste maand ben aangekomen. ‘Helaas’ duurt een zwangerschap 40 weken en dus zal de baby over 10 tot 15 weken zijn opmars gaan maken. Ik heb zelf weer sterk het gevoel dat ‘ie eerder gaat komen, net als bij Skyler het geval was. Maar we kunnen alleen maar afwachten om te zien of dat het geval gaat zijn.

Baby- en Skylerproof

Mensen die mij op Instagram volgen hebben het al kunnen zien; we zijn langzaamaan het huis babyproof aan het maken. Toen de Kerstboom werd afgetuigd en ik de lege hoek zag, vond ik het eigenlijk wel heel leuk om de box vast neer te zetten. Scheelde ons weer een plant sjouwen van de ene kant naar de andere kant van de kamer én zo heeft Skyler lekker de tijd om aan al dat nieuws te wennen. Het maakt het gelijk voor hem wat echter, dat er echt een baby bij gaat komen. Hij vraagt regelmatig aan me of de baby al genoeg gegroeid is zodat ‘ie kan komen en zegt ook steeds vaker dat hij met de baby wil spelen. Ik vind het heel aandoenlijk en kijk ontzettend uit naar de tijd die komen gaat, dat de twee jongens elkaar gaan ontmoeten en hun leven met elkaar kunnen gaan doorbrengen. We betrekken Skyler overal goed bij, nemen overal de tijd voor en zullen dat na de geboorte gaan voortzetten. Dat kan niet anders dan zijn vruchten gaan afwerpen. Skyler houdt in ieder geval de box lekker warm tot zijn broertje er is.

schermafbeelding-2017-01-11-om-14-38-17

Maatjes

Behalve de box, is nu ook het muurtje in de babykamer geschilderd. Het is uiteindelijk toch Vintage Blue geworden in extra mat, een geweldige kleur van Flexa. Dit weekend zullen we een bezoekje brengen aan Ikea om voor Skyler een nieuwe kast te kopen, zodat de commode verschoven kan worden naar de babykamer. Skyler verschoon ik nu veel beneden en dat ene luiertje dat ik vanaf de commode doe, kan nu ook wel beneden of vanuit de babykamer gedaan worden. Daarnaast was ik weer even lekker aan het rommelen in de kledingkast, die al aardig gevuld raakt. Ik weet dat we voor Skyler ontzettend veel hadden, maar ik weet ook dat hij álles veel gedragen heeft omdat ‘ie maat 44 had toen hij geboren werd. We hebben dus lang plezier gehad van alle setjes in maat 50 en 56. Hoe dat nu gaat zijn weet ik niet en ik vind het daarom lastig inschatten allemaal. We hebben nu een paar dingen in 50, veel dingen in 56 en hier en daar al wat 62 liggen. Misschien nog een paar leuke dingen in maat 50 erbij en de rest maar kopen zodra de baby er daadwerkelijk is. We weten immers niet wanneer en hoe groot hij zich aan gaat dienen. Sowieso de 3D-echo en de groeiecho even afwachten. Kijken wat de verloskundige ons voor nu kan vertellen!

2017-01-10-15-16-46-2

2017-01-10-15-24-47

Zwaarder

Lichamelijk wordt alles wat zwaarder. Ik heb minder energie, slaap enorm slecht door het vele plassen en het maagzuur, red het niet meer altijd om Skyler op te tillen en heb regelmatig last van mijn rug en van harde buiken. Door de weinige afspraken ben ik in de gelegenheid om het rustig aan te doen en daar maak ik dan ook graag gebruik van. Niet alleen vind ik het heerlijk om gewoon thuis te zijn om artikelen te schrijven; ook de qualitytime met Skyler en het rommelen in de babykamer bevalt me momenteel uitstekend. Op wat leuke lunches met vrienden en zakelijke afspraken en deadlines na ga ik dus lekker mijn eigen gang. Heerlijk!

Dan nog wat puntjes op de lijst;
Gewicht? Nog steeds hartstikke stabiel en onder mijn startgewicht. Mij hoor je niet klagen.
De naam? Twijfel, twijfel, twijfel.
De kinderwagen? Krijgen we van Joolz en staat in bestelling.
Luiertas? Gisteren ontvangen en het is de mooiste van het land! Later meer…
Geboortekaartjes? Nog helemaal niet mee bezig.
Echo’s: over twee weken een 3D-echo (zóveel zin in!) en over vier weken een groeiecho. Spannend!
Vluchttas? Nog niet gepakt maar ik heb nog even…
De zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen zodat ik het straks wat rustiger aan kan doen? Check.
Verzekering aangepast naar aanvullend vanwege de kraamzorg en ziekenhuisbevalling? Check, check.
De geboorte? Whaaaa! Niet aan denken…
Groeispurt? Oordeel zelf.

Tot volgende week!

2017-01-11-14-30-20

Share:

6 Reacties

 1. 12 januari 2017 / 08:28

  Echt heel grappig om te lezen dat een zwangerschap voor jou juist wel langer mag duren. Ik zei al redelijk vroeg in mijn zwangerschap tegen mijn man dat ik een totale duur van 30 weken ook prima zou vinden, en toen zat ik nog niet eens in het derde trimester, haha. Fijn dat jullie het huis al lekker baby proof aan het maken zijn, kan toch allemaal weer afgestreept worden!

 2. 12 januari 2017 / 09:54

  Je ziet er prachtig uit! Wat vliegt de tijd toch en wat ben je lekker bezig met alle voorbereidingen, gaat helemaal goedkomen denk ik zo. Mooi kleurtje op de wand en die kleertjes in de kast.. Je zou er bijna en tweede voor willen 😉

 3. 12 januari 2017 / 11:25

  haha lekker ding hoe je het weer verwoord 😀 en oh ja nieuwsgierig naar die luiertas natuurlijk

 4. 12 januari 2017 / 21:36

  Wat een mooie box hebben jullie. Is deze nog van Skyler?

 5. Silke
  13 januari 2017 / 09:36

  Wat zie je er stralend uit. En wat is Skyler een flinke broer.
  Ik ben ondertussen 23 weken zwanger, maar van mij mag een zwangerschap best korter zijn dan 40 weken. Ik ben het overgeven en flauwvallen nu echt al erg beu. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *