Waarom het best even lekker is om alleen te zijn

Waarom het best even lekker is om alleen te zijn

De afgelopen week was ik alleen en de komende week gaat niet veel anders zijn. Niet helemáál alleen, maar zonder vriend. Raymond zit voor zaken ruim twee weken in het buitenland en dus moet ik het alleen zien te redden hier in huis met twee kids. Nu draai ik daar mijn hand niet voor om omdat ik het wel vaker alleen heb gedaan en alles loopt vooralsnog op rolletjes (even veren in mijn eigen kont), maar een beetje ongezellig is het wel. Ik mis iemand om tegenaan te kruipen, ik mis iemand die vraagt hoe mijn dag was, die me even een kus geeft, met wie ik de zorg kan delen waardoor ik soms ook even helemaal zonder kindjes de deur uit kan en ik mis zelfs iemand om tegen te kibbelen. Maar hoe je het ook wendt of keert; het is toch ook wel even lekker zonder grote man in huis;

1. Ik kruip zonder enige schaamte om 20:00 uur, als ik beide kinderen op bed heb, in bed om televisie te kijken. Er is beneden toch niemand die op me wacht of zegt dat ik ongezellig ben. Héérlijk!

2. Ik heb geen overhemden in de was!

3. Ik heb überhaupt veel minder was!

4. De keuken blijft netjes en opgeruimd en ik vind geen glazen, bordjes of koekpapiertjes die hij weer eens heeft laten slingeren.

5. Ik kan ’s avonds eten wat ik wil zonder rekening te houden met de boyfriend. En als Skyler het ook niet lust, is er altijd wel een prakje in de vriezer of een snee brood. I eat what I want!

6. Geen gesnurk ’s nachts. Doodse stilte! Toch wel lekker om in alle rust te slapen de uren dát ik slaap.

7. Ik heb het hele bed voor mezelf. Helemaal! Inclusief dekbed waar ik me helemaal in kan rollen nu het kouder wordt.

8. De afstandsbediening is voor mij. Geen voetbal, geen Johan Derksen, geen Formule 1.

9. Ik vind het fijn om te zien dat alles op rolletjes loopt nu ik alleen ben. I can handle it baby! Goed voor mijn zelfvertrouwen.

10. Het is leuk om elkaar te missen omdat het dan nog leuker is als hij volgende week thuis is.

Ik vind het best fijn om alleen te zijn en gelukkig is er WhatsApp waardoor ik hem gewoon iedere dag spreek maar heel eerlijk? Deze lijst duurde enorm lang om te maken. Want hoe fijn ik het ook vind; ik ben toch blij dat er volgende week weer iemand naast me ligt waar ik tegenaan kan kruipen. Als ‘ie dat gesnurk maar achterwege laat.

Share:

3 Reacties

 1. 10 oktober 2017 / 09:51

  Ik vind het ook heerlijk hoor om af en toe even alleen te zijn. Op je kind na even niemand om rekening mee te houden haha.. En het is ook leuk en goed voor de relatie. Je hebt elkaar weer wat meer te vertellen

 2. Jessica
  10 oktober 2017 / 10:09

  Kan ik me wel voorstellen 🙂
  Niks mis mee ook dus geniet er nog even van nu het kan 😉

 3. Iris
  10 oktober 2017 / 20:18

  komt mij heel bekend voor. Als ik beide kinderen op bed heb en ik zit beneden en het huis is opgeruimd en schoon. Dan ben ik trots. Trots dat ik mij alleen redt met de kinderen maar ook trots met wat ik op bed heb liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.