De geluksmomenten-tag

De geluksmomenten-tag

Grote en kleine dingen in het leven die jou gelukkig maken; het is iets waar we veel vaker bij stil mogen staan. Toen ik de geluksmomenten-tag tegenkwam dacht ik dan ook direct: die vullen we in! Over dingen die ik nog eens wil meemaken, de meest bijzondere vakantiebestemming voor mij, wanneer ik me op mijn best voel en of ik wel eens angsten heb overwonnen. Lekker persoonlijk en blij!

Welke vakantiebestemming zou je iedereen aanraden?

Als ik denk aan mijn favoriete vakanties van de afgelopen tijd, denk ik aan drie plekken; New York, Bali en Venetië. New York vond ik heel bijzonder omdat ik er samen met Raymond was en ik de stad onwijs indrukwekkend vond. Alles is daar zo immens groot. Ik heb nooit zoveel met drukte en moest bij aankomst heel erg wennen. Ik weet nog goed dat ik gék werd in de taxi van het vliegveld naar het hotel. ‘Is dit New York?! Blijft het zo druk?’ Misschien heel naïef van me, maar ik vond het op dat moment té hectisch. Gelukkig zakte dat gevoel af en was ik na een dag gewend aan alles. De stad voelt heel energiek, heel bijzonder. Ik vind eigenlijk wel dat iedereen daar een keer geweest moet zijn. Mijn indruk toen ik daar liep was ‘oké, leuk om een keer gezien te hebben.’ Eenmaal thuis was het meer van ‘wow, wat was dít? Wat tof!’ Je moet het even op je in laten werken maar het gaat een bijzondere ervaring zijn, geloof mij.

Twee keer ben ik nu in Bali geweest en ondanks dat ik de eerste keer meer bijzonder en minder toeristisch vond, was de tweede keer heel speciaal omdat we daar met zijn drietjes waren. Ik vind Bali heel erg prettig om naartoe te gaan. Fijn klimaat, heerlijk eten, ontzettend vriendelijke mensen en een onwijs fijn sfeertje. Het is wat toeristisch geworden maar ach, daar heb ik zelf ook aan bijgedragen. Evengoed erg prettig, helemaal als je kunt verblijven in een eigen huisje. Doe het!

Onze vakantie afgelopen jaar naar Italië was leuk maar niet héél speciaal. We huurden een stacaravan op een camping, genoten van het mooie weer, aten lekker en bezochten af en toe een stadje. De dag die me het meest is bijgebleven, is onze trip naar Venetië. Dat was namelijk zo’n dag waarop álles klopte. Skyler was in een perfect humeur, Raymond en ik hadden het onwijs leuk, de boottrip ging heel goed ondanks mijn zeeziekte, ik voelde me heel erg fijn met mijn beginnende zwangerschapsbuikje, we aten ontzettend lekker en vermaakten ons uitstekend in de veel te drukke stad. Ik vond het ontzettend leuk om Venetië eens te zien en als je de drukke straatjes een beetje weet te vermijden, kom je op onwijs veel mooie en bijzondere plekjes. Toen Skyler aan het eind van de dag tegen me zei ‘wat een leuk stadje hè, mama?’ was het plaatje compleet. Venetië deed iets met ons alle drie. Ik weet nog steeds niet echt waarom, maar waarschijnlijk omdat het allemaal zo ontzettend goed voelde die dag. Dus ja, ga er eens heen, wie weet heeft het ook zo’n uitwerking op jou!

Schermafbeelding 2017-07-18 om 13.08.02

Noem drie bijzondere dingen die je nog eens zou willen meemaken?

Er zijn gelijk drie dingen die me te binnenschieten;

Een boek schrijven; het staat al járen op mijn lijst en ik hoop dat het er ooit nog eens van mag komen. Het probleem is niet het schrijven zelf; ik weet alleen nog niet zo goed wáár ik precies over wil gaan schrijven. Daar ben ik momenteel heel veel mee bezig in de hoop dat het schrijfproces snel eens kan beginnen en ik een boek kan gaan uitbrengen.
Trouwen; een droom van kleins af aan en volgend jaar is het eindelijk zover. Dat ik mag trouwen met Raymond waar ik al 14 jaar mee samen ben en dat ik twee jongens aan mijn zijde heb staan, vind ik werkelijk fantastisch. Ik verheug me op het moment dat ik in een mooie jurk sta en ‘ja’ mag zeggen. Verwacht geen grootse taferelen; we houden het intiem met waarschijnlijk een ceremonie, taart, een grote barbecue en wat live-muziek. Precies wat bij ons past.
Langere tijd op vakantie; Raymond droomt al jaren van een roadtrip door Amerika en ik zie mezelf wel twee maanden vanaf een buitenlandse locatie bloggen. Wat het ook gaat worden; het lijkt me fantastisch om voor een langere tijd weg te gaan.

En oké, ik twijfelde over de vakantie of deze nummer drie; ik wil uit eten met Anouk. Om haar gewoon eens écht te leren kennen en eens wat langer te kunnen babbelen met haar, haha. #fangirlmodusuit

Wat is je favoriete film?

Dat heb ik eigenlijk niet echt! Ik heb veel films gezien en er is er eigenlijk geen één die nu direct bij mij op komt om te noemen. Vroeger zei ik altijd The Green Mile, maar die komt me nu ook wel een keer mijn neus uit, haha. Mrs Doubtfire vind ik erg leuk, Intouchables genoot ik van evenals van The Fault in Our Stars. Maar ja, ik geniet net zoveel van Fifty Shades of Grey als van Jungle Book. Lol. Ik sla deze vraag maar even over voor de rest.

Welk moment in je leven zou je nog eens opnieuw willen beleven?

Ik zit nog een beetje in die zwangerschap/geboorte-fase en dus zou ik nu direct terug willen naar de kraamweek van Maddox. Die eerste twee weken vond ik werkelijk fantastisch en ik genoot van íedere minuut. Ik voelde me lichamelijk heel erg goed en sterk en die blauwe wolk was niet normaal groot. Voor de rest vond ik mijn huwelijksaanzoek erg fijn, wil ik nog wel even terug naar die fijne dag in Venetië, onze vakantie in Bali en het moment dat ik oog in oog stond met mijn idool Anouk.

Schermafbeelding 2017-07-18 om 13.11.42

Voor welk gerecht kunnen mensen jou wakker maken?

Mijn slaap is me heilig maar als ik moet kiezen, ga ik voor een patatje met van de snackbar bij de Molen van Sloten. De beste patat die ik ooit heb gegeten. Heerlijk! Daarnaast geniet ik onwijs van een broodje shoarma of van sushi van Kokusai. Mjam. Lekker gezond ook allemaal. Kuch.

Waar zou je echt niet zonder kunnen?

Mijn twee kids, Raymond (ook al denk ik soms van wel, lol), mijn ouders, schrijven, mijn telefoon en de muziek van Anouk. Ik denk dat dit ook mijn leven wel samenvat, haha.

Wanneer voel jij je op je best?

Wanneer ik goed heb geslapen, mijn kinderen allebei vrolijk wakker worden en de rest van de dag zo blijven, mijn huid eczeemvrij is, ik lekker mijn ding kan doen qua schrijven en ik gewoon uitgerust kan genieten van de dag. De dag afsluiten met een concert van Anouk en je hoort me niet meer. Op een zonnige bestemming in een eigen huisje met privé-zwembad, een heerlijk ontbijtje dat voor me geregeld wordt, twee lieve kinderen en mijn vriend om me heen en een laptop bij de hand zal het ook niet echt verkeerd doen, gok ik zo.

1-35

Heb je weleens een angst overwonnen en zo ja, hoe?

Het enige wat ik nu kan bedenken is de rijangst waar ik jullie een tijd geleden over vertelde. Dit heb ik overwonnen door gewoon te gáán en dit ook te blijven doen. Daarnaast vond ik het onwijs spannend om in het diepe te springen qua werk; door met mijn baan te stoppen en me volledig op mijn blog te richten zes jaar geleden, maar ook door afgelopen jaar de knoop door te hakken en weg te gaan bij mijn mediabureau. Slapeloze nachten en gigantische buikpijnen kreeg ik ervan. Maar beide keren is het goed uitgepakt. Door er veel over te praten en het gewoon te doen voel ik me uiteindelijk veel beter. Maar ja, ik ben iemand die slecht tegen veranderingen kan dus ik heb er wel een heel lange tijd tegenaan zitten hikken. Niet echte angsten maar wel iets wat me lange tijd heeft bezig gehouden. Oh, en twee angsten waar ik nu soms nog een beetje mee kamp is telefoon-angst en de angst om te vliegen. Ik doe het allebei wel omdat het nu eenmaal ‘moet’ voor wat ik allemaal wil, maar prettig is anders. Niet overwonnen, maar het gaat wel steeds een beetje beter. En weer: door het gewoon te doen.

Welke muziek (of welk nummer) maakt jou vrolijk?

Anouk, Anouk, Anouk. Oké, Waylon en Jessie J vind ik ook wel echt fantastisch. Geen specifieke nummers; geef me een concert en je hoort me niet meer.

Wie inspireert jou?

Mensen die hun eigen pad volgen en doen waar zíj gelukkig van worden. Mensen die ondanks vele tegenslagen ontzettend sterk zijn en doen waar zij van dromen. Mensen die geloven in hun eigen kracht en zich niet laten leiden door anderen. Mensen die gelukkig zijn met kleine dingen in het leven. Mensen die zoveel kracht uitstralen dat het onwijs fijn is om in hun buurt te zijn. Mensen die schijt hebben aan de rest van de wereld en alleen luisteren naar hun eigen gevoel. Ik heb geen specifieke mensen die ik kan noemen. Dat Anouk een voorbeeld is en dat dat veel verder gaat dan alleen haar muziek is misschien al duidelijk, maar ik raak net zo geïnspireerd door een vriendin, door mijn kinderen, Raymond of van mensen waarvan ik een blog lees. Of door dingen om me heen, gebeurtenissen, mooie momenten, boeken die ik lees, een film die ik zie, een concert dat ik bezoek, een tripje dat ik maak. Het leven zit vol met inspirerende dingen. En met deze zoetsappigheid is het tijd om dit stuk af te sluiten.

Geef jij antwoord op een vraag in de comments?

Schermafbeelding 2017-07-18 om 13.11.21

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.