(~215 B)
Naar het theater met Dirk!

Naar het theater met Dirk!

Het artikel is even verschoven naar vandaag vanwege een vakantie afgelopen week.

Misschien komt het niet zo snel in je op, maar het is heel leuk om met je kindje naar een theatervoorstelling te gaan. ”Ojee die kan toch niet stilzitten, en al helemaal niet zijn mond dicht houden, nee daar begin ik niet aan!” zou je kunnen denken. Maar er worden tegenwoordig  veel voorstellingen gemaakt voor heel jonge kindjes, waarbij het helemaal niet erg dat ze zitten te wiebelkonten of hun mond niet kunnen houden.

Het gaat dan meestal om muziektheater, waarbij de kinderen mee kunnen doen. Want dat is de beste manier om ze betrokken te houden bij de voorstelling. Ook duren peutervoorstellingen nooit zo heel lang, vaak zo’n 45 minuten. Een favoriet van mij is Dirk Scheele, misschien ken je hem wel. Hij heeft momenteel een serie op Nick Junior: Op stap met Dirk Scheele. Je kunt ook dvd’s van hem krijgen met oude series, zoals bijvoorbeeld deze: Vroem  vroem

Het leuke is dat al zijn liedjes uitnodigen om mee te doen. Op dit liedje  (De boom staat stil) dansten mijn dochters en ik bijvoorbeeld vaak op peuterdans-les.

377dikkie-dik-web-

Het is leuk om eerst thuis een paar dvd’s of cd’s te beluisteren, zodat je kindje Dirk Scheele al een beetje kent. Dan wordt het des te leuker om hem in het theater in het echt te zien.

Om toch nog een link te houden met boeken: Dirk Scheele heeft ook een boekje/voorstelling over Dikkie Dik gemaakt, de bekende rode poes uit Sesamstraat.

Om te zien of Dirk Scheele bij jou in de buurt speelt, kun je kijken op dirkscheele.nl.

Veel lees- zang- en dansplezier!

dirk-scheele

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. joy
    5 mei 2014 / 19:50

    Ik kan er niks aan doen, maar altijd als ik iets hoor of zie van Dirk Scheele dan krijg ik een enorme lachbui. Een paar jaar geleden, voor er kinderen kwamen, hebben we eens met een groep vrienden zijn liedjes opgezocht op youtube terwijl we een jointje hadden gerookt. Ik kan je niet vertellen hoe ongelofelijk hard wij hebben gelachen om zn teksten. Tot dikke tranen kaakkrampen aan toe. Erg eigenlijk :’)

Secured By miniOrange