(~215 B)
Skyler alweer 6 maanden

Skyler alweer 6 maanden

Stiekem speel ik een beetje vals omdat Skyler eigenlijk morgen officieel de zes maanden aantikt maar omdat we vandaag lekker thuis zijn, vond ik het wel leuk om hem voor mijn camera te planten voor een kleine shoot. Mijn kleine mannetje wordt zo snel groot. Ongelofelijk hoe snel die tijd gaat. Ik kan me het moment van de bevalling nog enorm goed herinneren en nu is hij alweer een half jaar. Gelukkig kan ik beamen wat iedereen me al vertelde; het wordt alleen maar leuker en leuker. Skyler wordt groter, ontwikkelt zich goed en wordt een echt mannetje in plaats van een baby. Hij begint te spelen, heeft een goed eet- en slaapritme te pakken en heeft een inhaalslag gemaakt qua lengte en gewicht. Hij mag dan een maand te vroeg zijn geboren; momenteel is hij even groot en zwaar als alle andere kindjes van zes maanden. Het gemiddelde dan. En daar ben ik natuurlijk enorm trots op!

Op de slapeloze nachten na gaat het dus enorm goed allemaal. We zijn afgelopen maand begonnen met bijvoeding en Skyler geniet enorm van zijn fruithapje tussen de middag. We zijn de flessen aan het afbouwen van 7 naar 5 of 6 (ligt eraan of hij ’s nachts wakker wordt) en hopelijk wil hij eerdaags ook aan de groentepotjes. Voor nu begint hij te kokhalzen van een hap worteltjes dus dat moeten we maar even rustig gaan opbouwen. De pap hadden we weer even afgeschaft omdat ik het idee had dat hij daar ’s nachts nóg onrustiger van werd, maar langzaam gaan we ook dit weer opvoeren. Lekker een schepje extra door zijn laatste fles. Omdat Skyler het enorm lekker vindt hoop ik het ook snel ’s ochtends te kunnen geven, maar voor nu houden we het bij de flessen en de fruithap. Alles op zijn tijd en Skyler aan alles laten wennen. De rest voeren we langzaam op.

Over de slapeloze nachten heb ik ook nog wel iets te vertellen; de afgelopen twee nachten is Skyler namelijk niet hysterisch geweest. En dat is echt een hele overwinning! De eerste avond gaf ik hem extra voeding in de fles en sliep hij in mijn armen; de tweede nacht kreeg hij extra voeding in zijn fles en sliep hij in zijn eigen kamer, met een lamp aan. Geen nachtlampje zoals we eerder probeerden, maar een echte tafellamp op het advies van een paar lezeressen. Het licht iets gedimd maar nog erg fel in vergelijking met een subtiel lampje. De eerste nacht heb ik hem helemaal niet gehoord en tijdens de tweede nacht ben ik twee keer heen en weer gelopen voor zijn speen, heb ik hem één keer moeten troosten en kon ik hem terugleggen en om 04:00 uur pakte ik hem bij me. Hij was aan het huilen en ik kreeg hem niet meer stil. Geen hysterie maar gewoon verdrietig. Dan maar lekker bij mama. Hij sliep tot half 7, ik gaf hem zijn eerste (!) flesje en we sliepen samen door tot half 9. Nou, als dat geen vooruitgang is?! Nu is het alleen de vraag: zijn het de medicijnen die zijn werk doen, doet de extra voeding hem goed of is de nachtlamp the trick? Het zou toch een beetje schaamtelijk zijn als het ‘slechts’ honger is waardoor Skyler huilt en ik daarvoor bij de kinderarts loop. Het lijkt me niet want het is al een tijd aan de gang, ook toen hij zijn nachtvoeding kreeg en hij de flessen voor de helft liet staan, maar je weet het maar nooit. Het mag dan een beetje lullig voor de kinderarts zijn; ik hoop maar al te graag dat het zoiets kleins is in plaats van een bizarre slaapstoornis, reflux of iets anders. Voor nu gok ik op een combinatie van medicijnen die de eventuele reflux verminderen (ik zie hem minder slikken en toch iets minder spugen), de vollere fles waar hij het beter op doet en de geborgenheid van mijn armen en/of de nachtlamp. Hij kalmeerde immers ’s nachts van het zien van lichtjes en zijn fles die ik rond vieren of vijven gebruikte om hem rustig te krijgen. Heb ik dat echt allemaal over het hoofd gezien of beginnen de medicijnen na een week gewoon te werken? Vanavond weer een nieuwe poging en kijken of het hem lukt om de hele nacht in zijn eigen bedje te blijven en dat de hysterie uitblijft. Laten we heel hard verder duimen en hopen dat het vanaf nu bergopwaarts gaat. We zijn er aan toe! Morgen heb ik een belafspraak met de kinderarts en dan overleg ik alles even. Ook moeten we naar het consultatiebureau waar ik het een en ander wil bespreken. En de afspraak met de osteopaat aanstaande woensdag? Die heb ik even gecanceld vanwege het feit dat ik me er toch niet helemaal lekker bij voelde.

Skyler is nu dus zes maanden en dat betekent ook dat zijn tandjes kunnen beginnen. En alhoewel ik nog niks voel en zie, is het zeker aan het werken daarbinnen. Skyler kwijlt als een malle, stopt alles in zijn mond en trekt doekjes en knuffels langs zijn tandvlees. Ik heb al spul van VSM in huis, maar ik hoop van harte dat Skyler de gelukkige is om er weinig last van te hebben. Ik kan stiekem niet wachten tot ik een eerste tandje ga zien. Dan wordt die glimlach alleen maar schattiger volgens mij.

Zoals ik ook al vertelde kan Skyler zich nu een stuk beter vermaken. Ik heb wat leuke speelgoeddingetjes voor hem gekocht wat geluid maakt. Bovendien is hij nog steeds dol op boekjes en vindt hij het heerlijk om te ‘chillen’ op zijn speelkleed. Afgelopen dagen presteert hij het om hier soms een uur, of zelfs anderhalf uur, op te spelen. En dat is voor een ongeduldig mannetje als Skyler een hele prestatie. Ik heb het idee dat hij wat rustig wordt nu hij zijn eigen dingen heeft. Daarnaast vindt Skyler het heerlijk om naast me in de kinderstoel te zitten als ik aan het werk ben en kijken we samen af en toe wat Youtube video’s van medebloggers. Hij is dol op de filmpjes van beautybloggers Mascha en Cynthia. Echt! Ook wordt hij heel erg blij als ik muziek van Woezel en Pip op zet en gaat hij uit zijn dak op Anouk. Tsjah, dat is er natuurlijk met de paplepel in gegoten. Een week voor mijn bevalling zat ik nog bij een concert van haar en is Skyler die avond volledig gedraaid. Ik bedoel maar…

Voor de rest gaat alles lekker zijn gangetje overdag. Ik probeer drie sites te combineren met het moederschap en nu Skyler steeds meer ritme krijgt wordt dat voor mij ook een stuk makkelijker. Ik zeg veel afspraken af waardoor ik veel thuis ben. Voor Skyler erg fijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook wel héél erg lekker vind. Eind van deze maand gaan we lekker op vakantie met mijn broertje, zijn vriendin en nichtje en mijn ouders en gaan we lekker genieten van de rust, het lekkere eten, van elkaar als familie en de gezelligheid. Ik verheug me er zo op! Lekker met Skyler zwemmen, op het strand onder de parasol hangen en gewoon als gezinnetje bij elkaar zijn. De zeven maanden foto wordt daar dus geschoten. Ik kan nu al niet wachten!

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 Reacties

 1. 5 mei 2014 / 15:48

  Wat een mijlpaal voor jullie! En hele leuke foto’s van je kleine man. Vanaf 6 maanden vond ik het ook pas echt leuk worden. Meer interactie met je kindje. Ze worden zo snel groot! Ik ga straks extra genieten van onze 2e.

 2. 5 mei 2014 / 16:07

  Wat leuk dat Skyler al 6 maanden oud is. Mooie foto’s heb je gemaakt!

 3. helena
  5 mei 2014 / 16:07

  Hi Shirley,

  Ik had toen destijds gereageerd op je verhaal over Skyler en de slapeloze nachten. Mijn zoontje Stan had het dus ook een periode en dat was vd honger…We hebben uiteindelijk ook een schepje extra gedaan en extra verzadigende voeding gekocht . Stan is altijd al een grote eter geweest, ook overdag eigenlijk. Nu nog steeds hoor, die eet groentenpap en fruitpap alsof het niets is. Maar eerlijk gezegd, ik denk dat de medicijnen gewoon hun werk doen bij Skyler, ook als het overdag beter gaat met slikken en spugen. Ik ben natuurlijk superblij voor jullie dat de laatste nachten veel beter waren! Dan voel je je overdag ook lekkerder he! Maar ik blijf duimen dat het zo blijft :-). En goed van je dat je toen naar de kinderarts bent geweest hoor, ze bestaan ervoor om te helpen. Hele schattige foto’s van Skyler trouwens, wat een mooi mannetje! Alvast heel veel plezier op vakantie, geniet er maar goed van samen.

 4. Annemarie
  5 mei 2014 / 16:14

  Mooie vent! Nog een lichtjestip: onze vent heeft tot 8 weken in zijn wieg bij ons op de kamer geslapen. Vanaf die tijd is hij naar zijn ledikant gegaan en hebben we de chicco kubus neergezet voor het inslapen. Mooie lichtjes op de muur of op de spijlen geprojecteerd en bij mijn ouders heeft hij een ‘ufolamp’ zo’n ding met sprietjes. Vind hij heerlijk!

 5. Bibian
  5 mei 2014 / 16:19

  Vind het fijn dat het zo goed gaat de laatste twee nachten en hopelijk word het alsmaar beter. 6 maanden alweer. Wat gaat de tijd snel, ik kan me nog goed heugen dat hij werd geboren, en ja ik kan het tegen je zeggen, het word steeds leuker en leuker. Liefs

 6. 5 mei 2014 / 16:24

  Ah zo leuk om zijn ontwikkeling te volgen en om alles te lezen! Het is cliche maar hij groeit echt als kool joh. En zijn haartjes zie je ook al groeien, zo leuk!

 7. 5 mei 2014 / 17:06

  Wat een mooie foto’s. Het gaat hard he met die kleintjes, voor je het weet is ie 1! Zoals de mijne afgelopen vrijdag haha.. Lijkt echt geen jaar dat voorbij is!
  Super fijn dat afgelopen 2 nachten beter gingen! Inderdaad hopen dat je het ‘probleem’ nu gevonden hebt!!

 8. 5 mei 2014 / 17:15

  Ziet er heerlijk mannetje uit. Vanaf zes maanden vond ik het zelf wel leuk worden. Ondertussen is mijn zoon vorige week 3 geworden en het wordt er alleen maar leuker op. Zeker als hij in mijn armen valt en me overlaadt met kusjes.

 9. 5 mei 2014 / 17:23

  Wat een mooie foto’s! Wat vliegt de tijd toch.

 10. Simone
  5 mei 2014 / 17:41

  Misschien is het wel een combinatie van dingen geweest waar Skyler last van heeft/had. Reflux en toch honger en ook een beetje bang in het donker ’s nachts. Zou best kunnen. Maar niet te veel over piekeren maar doen wat werkt! Fijn voor jullie dat de afgelopen nachten wat beter zijn gelopen, nu nog op naar het doorslapen…

  Valt me de laatste tijd erg op, en op deze foto’s zie je het weer, hoe veel Skyler op jou lijkt Shirley. Jullie hebben echt dezelfde mond, lach, kuiltjes in de wangen maar ook zijn wenkbrauwen lijken heel veel op die van jou. Mooi om te zien zo, moeder en zoon 🙂

 11. 5 mei 2014 / 18:42

  Gefeliciteerd! 🙂 Wat een prachtige foto’s. Om te koesteren. 🙂

 12. Stien
  5 mei 2014 / 19:19

  Wat een heerlijke, superleuke foto’s! Ik ben zo, zo blij voor jullie dat het s’ nachts goed gaat en dat alles prima gaat met jullie mannetje! 🙂 Hij is zo schattig, en geniet van jullie vakantie binnenkort! x

 13. Lisette
  5 mei 2014 / 20:13

  Super mooie foto’s! Lief mannetje!!
  En wat fijn dat het al 2 nachten beter is gegaan, en ik hoop echt dat het zo blijft voor jullie!

 14. 5 mei 2014 / 20:14

  Wat fijn dat er verbetering is. En het zou best een combinatie van factoren kunnen zijn die hem dwars hebben gezeten. Ik hoop dat de stijgende lijn is ingezet en het alleen maar beter gaat. Mooie foto’s trouwens.

 15. 5 mei 2014 / 20:16

  Als eerste wat fijn dat het beter gaat met hem. Hopelijk zet de goede lijn zich voort!
  En ten tweede.. wat een schattige foto’s van hem. Wat een mijlpaal zeg, een half jaar!

 16. 5 mei 2014 / 20:23

  Wat een droppie! En fijn dat het iets beter gaat. En ook al zou het zoiets simpels zijn als de lamp of honger, voel je niet schuldig. Het is allemaal nieuw voor je. Je doet zo ontzettend je best. En wat boven kijf staat, is jouw liefde voor jouw zoon. Dus wat je ook doet en wat er ook uitkomt – twijfel niet aan jezelf.

 17. 5 mei 2014 / 20:54

  Even gewoon puur uit interesse, geen veroordelingen of wat dan ook, maar waarom neemt je vriend niet een loopje uit bed van je over ’s nachts? En hoeveel cc en hoeveel scheppen doe je in zn flesjes?

  • Shirley
   Auteur
   5 mei 2014 / 21:19

   Als Skyler hysterisch is doet hij dat ook wel hoor! Dan zijn we met zijn tweeën bezig om hem te kalmeren. Vannacht was ik toevallig wakker toen ik hem hoorde dus dan is een loopje snel gemaakt 😉 ik hoor alles ook veel sneller, haha. Momenteel krijgt hij 180 (6) overdag en 210 (7) in laatste fles!

   • 5 mei 2014 / 21:34

    Ja das wel herkenbaar, ik hoor ook alles sneller (daarom slaap ik nu met oordopjes in… 😉 )
    Hopen dat die vollere laatste fles inderdaad gaat helpen!

 18. damanja
  5 mei 2014 / 21:52

  Wat fijn om te lezen dat het voorzichtig de goede kant op gaat!

  X Damanja

 19. Romy
  5 mei 2014 / 22:31

  Hele leuke foto’s, hopelijk zijn jullie gauw van de slapeloze nachten af. Skyler verliest zijn babyface steeds meer, het is al een echte knul aan het worden!

 20. 6 mei 2014 / 08:08

  Jeetje, waar blijft de tijd? Het word al echt een hele vent! Wat een knapperd!

 21. Nadia
  6 mei 2014 / 20:51

  Prachtige foto’s! En ja, hij is echt zó groot! Laatst plaatste je de foto van net na de bevalling, echt een klein baby’tje, en nu zo’n grote jongen!

 22. 14 mei 2014 / 22:04

  Jeetje, 6 maanden alweer! De tijd vliegt…. Wat een leuke en lieve foto’s heb je geschoten! En hopelijk wordt Skyler nu ’s nachts niet meer hysterisch wakker

Secured By miniOrange