Tip: Dr. Brown’s Fopspeen One Piece

Tip: Dr. Brown’s Fopspeen One Piece

Toen Skyler kleiner was wilde hij dolgraag een speentje. Echter had hij het probleem dat hij hem niet zelf vast kon houden met zijn mond en moesten we constant met hydrofiele doeken aan de slag als hij hem wilde. Niet heel praktisch, maar natuurlijk ook niet de meest veilige optie, om de speen zo met een doekje tegen te houden zodat ‘ie niet uit zijn mond kon vallen. Na een paar maanden volhouden lukte het Skyler dan eindelijk om de speen vast te houden, toen hij zes maanden was. Met Maddox ging het wel in één keer goed. In het begin wilde hij graag een speen om tot rust te komen en die kon hij zelf in zijn mond houden. Echter kwam er opeens een moment dat hij hem uitspuugde. Prima natuurlijk, want als een kind geen speen wil dan zal ik hem nooit dwingen. Maar we merkten dat Maddox wel enorme zuigbehoefte had (en heeft!) en dat hij ‘s nachts heel erg rustig wordt én weer in slaap valt met zijn fles. Daar wil ik een beetje vanaf. Hij moet ook zelf in slaap kunnen vallen en ik kan natuurlijk niet altijd maar melk maken. Omdat ik zag dat Maddox ook de fles graag in zijn mond heeft als ‘ie leeg is, zocht ik naar verschillende spenen die hij wel wilde hebben. Ik heb er al een godsvermogen aan uit gegeven, maar uiteindelijk heb ik er eentje gevonden. Een heel voor de hand liggende, maar ik had totaal geen weet van het bestaan van dit; de Dr. Brown’s One Piece fopspeen. En hoe geniaal; de speen heeft dezelfde vorm als de fles die we gebruiken. Waarom wist ik hier niks van?!

IMG_2221

IMG_2223

IMG_2224

IMG_2227

IMG_2228

Dr. Brown’s vertelt hier het volgende over: ‘De ‘One Piece’ fopspeen van Dr. Brown’s is zo ontworpen dat deze dezelfde vorm heeft als de flesspenen van Dr. Brown. Hierdoor kan de overgang van flesspeen naar fopspeen heel geleidelijk verlopen.’ En inderdaad, ik heb het nu een paar nachten geprobeerd en terwijl ik normaal steeds de fles in Maddox’ mond stop (vol óf leeg), gebruik ik nu dit speentje. Maddox begint direct te sabbelen en valt uiteindelijk weer in slaap. Halleluja! Het is natuurlijk niet het antwoord op de onrustige nachten waar we mee kampen, maar het is wel een héél goede vervanger van de fles. Thuis leg ik hem namelijk nog vaak (zeg maar gerust altijd) met fles in bed om te slapen maar het zou fijn zijn als hier verandering in komt. Helemaal als we straks meer vast voedsel aanbieden én hij start op het kinderdagverblijf.

IMG_2230

IMG_2231


De speen is voor kindjes van 0 tot 6 maanden en daarmee valt Maddox bijna buiten de doelgroep aangezien ‘ie deze week een half jaar oud is. Echter vind ik dat zelf voor nu geen probleem en gaat het hopelijk helpen bij het afbouwen van de fles ‘s nachts én het zelf in slaap kunnen vallen. Een voeding ‘s nachts is echt nog wel prima, maar drie of vier keer eruit om een fles te maken of een halfvolle fles van eerder in zijn mond te stoppen is ook niet nodig. Daarnaast slaapt hij drie keer overdag en loopt dat echt niet altijd gelijk met de flesvoedingstijden. Ik ben dus aan het puzzelen met deze speen en voor wat ik nu merk, is dat het overdag én ‘s nachts al een paar keer een oplossing is geweest om weer in slaap te vallen. Win!

Dr Brown’s One Piece fopspeen is verkrijgbaar in roze en blauw, geheel BPA-vrij en kan zelfs een rondje meedraaien in de vaatwasser. Hij is dus dezelfde vorm als de Dr. Brown flessen en daardoor ideaal voor kinderen die deze fles voor de voeding hebben. Ik heb hem vergeleken met de Philips Avent Soothie waar hij op lijkt maar die Maddox niet wilde pakken. Het rubber van de Philips Avent speen is echt heel hard, stug en het zuiggedeelte korter. Die van Dr. Brown’s is soepel, zacht en een stukje langer. De spenen hebben een prijs van 4,49 en zijn verkrijgbaar bij diverse online babyzaken. Ik heb hem zelf hier vandaan.

IMG_2233

IMG_2234

IMG_2235

Share:

7 Reacties

 1. Jessica
  24 oktober 2017 / 09:35

  Handig tutje en nog een mooi kleurtje blauw erbij 🙂
  En geweldige familiefoto zie ik passeren 😉

 2. Milou
  24 oktober 2017 / 09:50

  Ik vond de soothie ook een heel groot ding zo tegen dat kleine mondje en neusje. Mees pakte geen speen, maar we hebben dus wel alles geprobeerd. Heb flink wat verschillende spenen nog liggen haha! Deze ziet er prettiger uit qua vorm (beetje t vlindertje van difrax) en inderdaad een langer speentje! Is dit ook een speen die goed werkt voor kids die borstvoeding krijgen, dat jij toevallig weet? Daar was ik toen zo naar op zoek!

  • Shirley
   24 oktober 2017 / 09:56

   Dat weet ik niet, sorry!

  • Linde
   24 oktober 2017 / 12:37

   Mijn zoontje krijgt volledige borstvoeding. En heeft ivm hoge zuigbehoefte af en toe ook een speentje…eentje van difrax. Is hij erg dol op…Heb er ook 1 van avent, en die neemt die wel. Maar merk toch dat hij liever de difrax heeft.
   Soms komt het voor dat hij afgekolfde bv krijgt. Dat krijgt hij dan uit een nuk-fles. Daar hebben we een speen opzitten die erg op een tepel lijkt.
   Volgens mij hebben ze hiervan ook tutspenen.
   Nuk is overigens goed te verkrijgen in Duitsland 🙂
   Hopelijk heb je er wat aan..
   Succes..

 3. 24 oktober 2017 / 11:29

  mijn vriendin had deze gekregen maar zowel moeder als kind vonden het niks 🙁

 4. Claudia
  24 oktober 2017 / 23:35

  Blijft altijd uit proberen. De scootie van avent hier ook niets maar wubbanub sootie wel, stuk zachter en met knuffel nooit zoek. Sinds kort ook de mam prettig. Was eerst te groot, nu blijft hij juist goed zitten (4mndn)

 5. ABC123
  25 oktober 2017 / 14:06

  Was het geen idee om alleen de speen te geven van de fles? Die kan je namelijk loshalen. Dat doen wij soms wel eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *