Tip: Dr. Brown’s Fopspeen One Piece

Tip: Dr. Brown’s Fopspeen One Piece

Toen Skyler kleiner was wilde hij dolgraag een speentje. Echter had hij het probleem dat hij hem niet zelf vast kon houden met zijn mond en moesten we constant met hydrofiele doeken aan de slag als hij hem wilde. Niet heel praktisch, maar natuurlijk ook niet de meest veilige optie, om de speen zo met een doekje tegen te houden zodat ‘ie niet uit zijn mond kon vallen. Na een paar maanden volhouden lukte het Skyler dan eindelijk om de speen vast te houden, toen hij zes maanden was. Met Maddox ging het wel in één keer goed. In het begin wilde hij graag een speen om tot rust te komen en die kon hij zelf in zijn mond houden. Echter kwam er opeens een moment dat hij hem uitspuugde. Prima natuurlijk, want als een kind geen speen wil dan zal ik hem nooit dwingen. Maar we merkten dat Maddox wel enorme zuigbehoefte had (en heeft!) en dat hij ’s nachts heel erg rustig wordt én weer in slaap valt met zijn fles. Daar wil ik een beetje vanaf. Hij moet ook zelf in slaap kunnen vallen en ik kan natuurlijk niet altijd maar melk maken. Omdat ik zag dat Maddox ook de fles graag in zijn mond heeft als ‘ie leeg is, zocht ik naar verschillende spenen die hij wel wilde hebben. Ik heb er al een godsvermogen aan uit gegeven, maar uiteindelijk heb ik er eentje gevonden. Een heel voor de hand liggende, maar ik had totaal geen weet van het bestaan van dit; de Dr. Brown’s One Piece fopspeen. En hoe geniaal; de speen heeft dezelfde vorm als de fles die we gebruiken. Waarom wist ik hier niks van?!

IMG_2221

IMG_2223

IMG_2224

IMG_2227

IMG_2228

Dr. Brown’s vertelt hier het volgende over: ‘De ‘One Piece’ fopspeen van Dr. Brown’s is zo ontworpen dat deze dezelfde vorm heeft als de flesspenen van Dr. Brown. Hierdoor kan de overgang van flesspeen naar fopspeen heel geleidelijk verlopen.’ En inderdaad, ik heb het nu een paar nachten geprobeerd en terwijl ik normaal steeds de fles in Maddox’ mond stop (vol óf leeg), gebruik ik nu dit speentje. Maddox begint direct te sabbelen en valt uiteindelijk weer in slaap. Halleluja! Het is natuurlijk niet het antwoord op de onrustige nachten waar we mee kampen, maar het is wel een héél goede vervanger van de fles. Thuis leg ik hem namelijk nog vaak (zeg maar gerust altijd) met fles in bed om te slapen maar het zou fijn zijn als hier verandering in komt. Helemaal als we straks meer vast voedsel aanbieden én hij start op het kinderdagverblijf.

IMG_2230

IMG_2231


De speen is voor kindjes van 0 tot 6 maanden en daarmee valt Maddox bijna buiten de doelgroep aangezien ‘ie deze week een half jaar oud is. Echter vind ik dat zelf voor nu geen probleem en gaat het hopelijk helpen bij het afbouwen van de fles ’s nachts én het zelf in slaap kunnen vallen. Een voeding ’s nachts is echt nog wel prima, maar drie of vier keer eruit om een fles te maken of een halfvolle fles van eerder in zijn mond te stoppen is ook niet nodig. Daarnaast slaapt hij drie keer overdag en loopt dat echt niet altijd gelijk met de flesvoedingstijden. Ik ben dus aan het puzzelen met deze speen en voor wat ik nu merk, is dat het overdag én ’s nachts al een paar keer een oplossing is geweest om weer in slaap te vallen. Win!

Dr Brown’s One Piece fopspeen is verkrijgbaar in roze en blauw, geheel BPA-vrij en kan zelfs een rondje meedraaien in de vaatwasser. Hij is dus dezelfde vorm als de Dr. Brown flessen en daardoor ideaal voor kinderen die deze fles voor de voeding hebben. Ik heb hem vergeleken met de Philips Avent Soothie waar hij op lijkt maar die Maddox niet wilde pakken. Het rubber van de Philips Avent speen is echt heel hard, stug en het zuiggedeelte korter. Die van Dr. Brown’s is soepel, zacht en een stukje langer. De spenen hebben een prijs van 4,49 en zijn verkrijgbaar bij diverse online babyzaken.

Lieve mensen, helaas heb ik van Dr Browns Nederland zelf vernomen dat de spenen uit het assortiment zijn gehaald. Hier baal ik natuurlijk enorm van! Gelukkig heb ik er een paar op voorraad. Mocht je hem nog willen, dan is dit een internationale shop waar je hem nog kunt bestellen. Wel veel duurder, maar beter iets dan niets!

IMG_2233

IMG_2234

IMG_2235

Share:

26 Reacties

 1. Jessica
  24 oktober 2017 / 09:35

  Handig tutje en nog een mooi kleurtje blauw erbij 🙂
  En geweldige familiefoto zie ik passeren 😉

 2. Milou
  24 oktober 2017 / 09:50

  Ik vond de soothie ook een heel groot ding zo tegen dat kleine mondje en neusje. Mees pakte geen speen, maar we hebben dus wel alles geprobeerd. Heb flink wat verschillende spenen nog liggen haha! Deze ziet er prettiger uit qua vorm (beetje t vlindertje van difrax) en inderdaad een langer speentje! Is dit ook een speen die goed werkt voor kids die borstvoeding krijgen, dat jij toevallig weet? Daar was ik toen zo naar op zoek!

  • Shirley
   Auteur
   24 oktober 2017 / 09:56

   Dat weet ik niet, sorry!

  • Linde
   24 oktober 2017 / 12:37

   Mijn zoontje krijgt volledige borstvoeding. En heeft ivm hoge zuigbehoefte af en toe ook een speentje…eentje van difrax. Is hij erg dol op…Heb er ook 1 van avent, en die neemt die wel. Maar merk toch dat hij liever de difrax heeft.
   Soms komt het voor dat hij afgekolfde bv krijgt. Dat krijgt hij dan uit een nuk-fles. Daar hebben we een speen opzitten die erg op een tepel lijkt.
   Volgens mij hebben ze hiervan ook tutspenen.
   Nuk is overigens goed te verkrijgen in Duitsland 🙂
   Hopelijk heb je er wat aan..
   Succes..

  • Angela
   19 mei 2018 / 12:25

   Nog wel te koop, oa Babyplein heeft ze;) mijn dochtertje is 14 mnd wil niets anders. Ook vermogen uitgegeven wederom na 6 mnd omdat het eigenlijk maar tot die tijd is, Dr Browns NL een keer gevraagd waarom er geen opvolger is, hun zeggen dat het na 6 mnd niet meer mag omdat ze het kunnen inslikken, ja sure!!! Kan echt niet.. Dus ik gebruik m ook nog lkkr. Herkenbaar je verhaal;) lekker tutten je kindje!:)

   • Shirley
    Auteur
    19 mei 2018 / 13:52

    Niet meer. De Nederlandse distributeur is gestopt met leveren en dus staan ze overal op ‘niet leverbaar’. Als je ze wil hebben kun je alleen nog terecht op buitenlandse shops!

 3. 24 oktober 2017 / 11:29

  mijn vriendin had deze gekregen maar zowel moeder als kind vonden het niks 🙁

 4. Claudia
  24 oktober 2017 / 23:35

  Blijft altijd uit proberen. De scootie van avent hier ook niets maar wubbanub sootie wel, stuk zachter en met knuffel nooit zoek. Sinds kort ook de mam prettig. Was eerst te groot, nu blijft hij juist goed zitten (4mndn)

 5. ABC123
  25 oktober 2017 / 14:06

  Was het geen idee om alleen de speen te geven van de fles? Die kan je namelijk loshalen. Dat doen wij soms wel eens.

 6. Marleen
  16 maart 2018 / 21:58

  Hier ook een inmiddels 6mnd+ die verzot is op de Dr brown one piece, bij start kon hij zowel borst als fles niet goed pakken wegens korte (verborgen) tongriem, te hoog gehemelte hierdoor en iets terugvallende kin, hij kon geen vacuum maken, na laseren van tongriem en lipbandje toen hij 3 weken was ging het met de fles van dr brown uiteindelijk het beste! Dus toen ik die one piece tegen kwam leek me dat ideaal… alleen is er geen opvolger 🙁 nu dus druk op zoek naar wat hij eventueel ook wil pakken… gelukkig heeft hij maar 1 a 2 keer in de nacht even een speen nodig om weer terug in slaap te komen.
  Ik denk zelf dat het verschil inderdaad het net iets langere speentje is en de ronding in het mondje wat bij andere spenen veel minder is.
  Overigens wrs niet de beste speen voor de tanden vrees ik.

  • Guylene
   23 april 2018 / 10:42

   Beste Marleen,

   Ik zit met het zelfde probleem al de zes maanden voorbij en wilt nog geen andere speen. Hebben jullie misschien inmiddels al een soort gelijke gevonden? Ik hoor het graag.
   Groetjes Guylene

 7. Debbie
  25 maart 2018 / 15:05

  Voor de liefhebber: ik heb nog een roze liggen. Een paar keer geprobeerd, verder niet gebruikt.

  • Anna
   27 maart 2018 / 18:52

   Hi Debbie, internet afgestruind op zoek naar een nieuwe. Ons dochtertje wil echt alleen deze speen. Kan ik je contacten om die van jou over te nemen? Grt, Anna

  • Hester
   27 maart 2018 / 18:54

   Erg geïnteresseerd ivm ons dochtertje dat alleen deze speen maar wil! Kan ik hem van je kopen? Hoor graag!

 8. Naomi
  15 april 2018 / 07:35

  Goeiedag!

  Kan iemand mij helpen aan deze one piece fopspeen? Hij is nergens meer verkrijgbaar, en mijn zoontje van inmiddels 1 jaar is nog steeds helemaal gek op de speen. Drama dus!!!

  Hopelijk heeft er iemand een stuk of 10 liggen

  Mvg Naomi

 9. Harma
  23 juni 2018 / 19:21

  Heeft iemand ook een idee waarom ze uit er assortiment zijn gehaald en waarom dr brown geen vervanger heeft? Heel veel ouders zitten nu met een probleem thuis. Vind het maar apart. Hier nu ook al 3 spenen geprobeerd, oa avent soothie maar deze is een stuk kleiner. Heb net de internationale site geprobeerd maar ook deze doet het niet meer.

  • Shirley
   Auteur
   23 juni 2018 / 19:24

   Echt geen idee! Ze waren sowieso al hier in de omgeving nergens in een winkel te koop en alleen online te verkrijgen…

 10. Karin
  25 juni 2018 / 13:44

  Hallo,

  Voor onze zoon is dit ook de enige speen die hij wil hebben. Maar hij is nu een half jaar geweest en heeft al 2 tanden onder. Ik ben opzoek naar een waardige opvolger. Kun je me hierbij helpen?

  • Shirley
   Auteur
   25 juni 2018 / 14:22

   Sorry, dat weet ik niet! Maddox is ruim een jaar en gebruikt deze nog gewoon. De vorm is hetzelfde als zijn fles en daar drinkt hij ook nog uit 🙂

 11. Nathalie
  9 augustus 2018 / 08:16

  Hier hetzelfde probleem.. naarstig opzoek naar de ‘one piece’ van dr. Brown. Iemand nog ideeën / suggesties?

 12. Freek
  10 januari 2019 / 08:19

  Ik had het zelfde probleem maar heb nog een voorraad kunnen kopen, hoor het graag als iemand interesse heeft!

  • Erica
   4 februari 2019 / 08:56

   Beste Freek, als je nog een paar (ongebruikte) spenen hebt, zou ik die graag overnemen. Voor mijn dochter waren ze een uitkomst, die wilde echt geen andere speen. Voor mijn zoontje (paar weken oud) vermoed ik hetzelfde, maar nu zijn de spenen niet meer te koop.

   • Shirley
    Auteur
    4 februari 2019 / 09:00

    Via Amazon.de koop je ze zelf makkelijk!

 13. Marrit
  20 februari 2019 / 13:16

  Mocht er nog iemand intresse hebben.. Ik heb nog (5 ongebruikte en 1 die n paar keer geprobeerd is) van deze spenen liggen. Mijn zoontje vind het maar niks dus bij interesse mag je me contacten. Gr Marrit

  • Ivon
   17 april 2019 / 09:32

   Hai marrit.
   Heb je de spenen nog???
   Groetjes ivon

 14. Sylvi
  19 april 2019 / 07:12

  Hier een tweeling ad dr brown one piece. Ze zijn inmiddels 2 jaar en hebben alleen nog maar een speen in bed. Ik bestel ze via amazone maar ze worden steeds schaarser en duurder! Ze bijten ze hier ook stuk na een aantal weken. Iemand tips voor een alternatief? Of een partij ter overname?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.