(~215 B)
Wat ik straks niet zal missen…

Wat ik straks niet zal missen…

Laat ik voorop stellen dat ik enorm geniet van zwanger zijn. Daar heb ik al eens eerder een stukje over geschreven en vorige week vertelde ik jullie over mijn blije zwangerschapsbubbel. Ik mag mijn handen dichtknijpen met mijn gebrek aan zwangerschapskwaaltjes, geniet ontzettend van dat gezellige gewiebel in mijn buik en fantaseer me een ongeluk over hoe ons knulletje er straks uit zal zien. Er komt, in de nabije toekomst, een moment waarop mijn buik leeg is en er een piepklein mannetje in een wiegje ligt. Ik stelde me dat moment laatst levendig voor en kreeg er tranen van in mijn ogen. Hoe kan het nou, dat na al die maanden waarin ik ons ventje zo dichtbij me heb gehad, hij straks zomaar te zien en aan te raken is door iedereen die daar zin in heeft? Om mezelf vast te beschermen tegen dat lege-buik-gevoel heb ik vandaag een lijstje opgesteld met dingen die ik niet zal missen aan het zwanger-zijn of dingen waar ik heel erg naar uit kijk.

– Wandelen naar de supermarkt begint een hele onderneming te worden. Voordat ik de voordeur uit ga, zorg ik dat ik geplast heb. Ondanks die voorbereiding heb ik vaak de hele weg het gevoel dat ik nodig naar het toilet moet. Heel irritant! Vooral als ik in de supermarkt vervolgens een volle rugtas op mijn rug hang. Met een tempo waar een oud vrouwtje hard om moet lachen waggel ik vervolgens naar huis om daar eerst even bij te komen (en snel naar het toilet te gaan!) van de barre tocht. Ik hoef dus niet uit te leggen dat het wel erg fijn zou zijn als die trieste vertoning niet meer nodig is.

– Ik heb er heel, heel veel zin in om straks weer te kunnen eten en drinken wat ik wil. Het wordt steeds normaler om geen alcohol te drinken, maar ik mis toch wel dat ‘gezellige’ aan een wijntje op het terras of tijdens een borrel met vrienden en familie. Een glaasje water lest de dorst prima, maar is toch een stuk minder leuk. Dus ondanks dat ik verder eigenlijk nooit dronk, kijk ik er wel weer naar uit om het in ieder geval weer te mógen! Oh en ik heb trek in carpaccio en medium gebakken biefstuk!

– Ondanks dat mijn figuur, behalve die watermeloen ter hoogte van mijn buik, redelijk hetzelfde is gebleven, vind ik het steeds lastiger worden om mijn kleding aan te kunnen. Met stretchy jurkjes gaat het prima, maar een spijkerbroek en een shirtje wordt al snel hetzelfde. Het lijkt me dus heerlijk om binnenkort weer zonder buitenproportionele buik in mijn kleding te passen. En om weer lekker ‘gewone’ herfstkleding te gaan shoppen na de zwangerschap!

– Heel eerlijk: mijn buik begint echt in de weg te zitten. Ik kan moeilijk bukken, kan maar weinig écht comfortabele posities vinden om in te zitten en slapen is met die pens al helemaal lastig. Alles voelt na verloop van tijd gewoon vervelend. Dus het gevoel dat ik een opgeblazen ballon ben zal ik zeker niet missen.

– Ik kijk altijd graag vooruit en maak vaak al plannen voor in de toekomst. Niet heel concreet ofzo, maar ik zou het bijvoorbeeld best leuk vinden om nu al na te denken over weekendjes weg in het najaar. Toch kan dat nu helemaal niet. Ik zit nu namelijk in het tijdperk van voor de bevalling. Hoe het uiteindelijk zal zijn, wat voor mannetje we op de wereld zetten en hoe ik me na afloop zal voelen? Ik kan me er absoluut geen voorstelling bij maken. Toch lijkt het me heerlijk om weer verder te kunnen kijken dan die zwangerschap. Nog even dus!

– Ik zal het absoluut niet missen om een medisch interessant onderwerp te zijn. Ik ben stiekem namelijk altijd een beetje bang voor artsen en alles wat daarop lijkt. Mijn bezoekjes aan de verloskundige vind ik pas prettig als ik opgelucht, met goed nieuws, de deur uit kan wandelen en ik ben bang voor alles wat er tijdens de zwangerschap en de bevalling mogelijk mis kan gaan met mijn lichaam en dat van mijn zoon. Aan de andere kant heb ik er ook heel veel vertrouwen in dat alles goed komt, omdat het tot op heden ook zo soepeltjes gaat. Toch zou ik het een prettig idee vinden om voorlopig geen medisch geschoold iemand meer te hoeven bezoeken.

– Tot slot lijkt het me stiekem wel fijn om weer gewoon alleen in mijn eigen lichaam te zijn. Geen ‘attractie’ meer voor mensen in de supermarkt, geen onderwerp van gesprek meer met buren in de lift en geen blikken die direct naar mijn buik gaan als ik een bekende tegenkom. Binnenkort kijkt niemand meer naar mij, maar naar mijn mannetje. En misschien kom ik er tegen die tijd nog op terug: nu lijkt het me heel prettig om niet meer in het middelpunt van de belangstelling te staan!

En hoewel deze lijst alleen maar voordelen van het niet meer zwanger zijn bevat, ben ik toch verdomd dankbaar voor het feit dat ik zwanger mag zijn. Want ondanks de kleine ongemakjes, is het een feest om alles mee te mogen maken. Met als hoogtepunt en cadeautje natuurlijk uiteindelijk onze kleine man. Ik kan niet wachten! En daarna natuurlijk als een gek op zoek naar strakke spijkerbroeken en een mojito!

(Foto is gemaakt door Floortje van Fotostudio2)

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 1. 31 juli 2014 / 08:13

  Haha ik vind het ook zo jammer om straks niet meer zwanger te zijn! Vind die onderonsjes samen zo gezellig, die schopjes enzo! Kan me voorstellen dat ik ’t wel ga missen: het zwanger zijn… Daarentegen ben ik een echte buikslaper en kan ik niet wachten om weer op m’n buik te kunnen liggen en bakken filet americain weg te werken onder het genot van een Liqor 43, mmmmmmm. Leuk stukje 😀

  • Shirley
   Auteur
   31 juli 2014 / 08:37

   Ik eet al negen maanden niks anders dan filet americain omdat ik het zo miste tijdens de zwangerschap, haha!

   • 31 juli 2014 / 09:25

    Dat excuus heb ik een maand of 10 gebruikt met om de dag een glas rode wijn 😉 Oeps!

 2. 31 juli 2014 / 08:20

  Haha heb ook blog geschreven zo aan t eind van mn zwangerschap! Ja dankbaar ben ik zeker geweest dat ik zwanger mocht zijn maar je mag best benoemen wat er niet leuk aan is 😉

 3. 31 juli 2014 / 09:05

  Leuk geschreven en heeel herkenbaar allemaal. Vooral dat oude vrouwtjes moeten lachen om jouw langzame loopje haha. Is me al meerdere keren overkomen. Nog even en dan een prachtig kindje en een shoppinsspree voor mama

 4. 31 juli 2014 / 09:26

  Ik herken je lijstje wel, hoewel ik nu moet zeggen dat ik het juist weer heel fijn vindt om met zijn tweetjes in mijn lichaam te zitten. Ben het toch wel heel erg gaan missen de laatste anderhalf jaar, juist omdat je weet wat je mist.

 5. 31 juli 2014 / 10:24

  Ik wil geen partypoeper zijn, maar alcohol kan met borstvoeding (mocht je dat overwegen) nog knap lastig plannen zijn! Vond ik niet erg, had meer zin in biefstuk etc. We hebben het bonnetje van de boodschappen na de bevalling bewaard, je lacht je rot als je ziet wat daar op staat: biefstuk, filet american en osseworst, haha. Ik heb toen zo’n overkil gehad dat ik nu nog maar sporadisch filet american eet 🙂

 6. 31 juli 2014 / 11:09

  Leuk stukje! Ik heb na de bevalling ook gelijk alles weer gegeten wat rood was, heerlijk!! Alleen de alcohol heb ik niet echt gemist, ik dronk daarvoor al weinig.
  Ik riep trouwens tege het einde dat ik die buik écht niet zou missen omdat ik al weken voorweeën en dus pijn had. Ik had ook echt een enorme pens! Nou daar ben ik even op terug gekomen. Mis dat gezellige gevoel en die ronde buik soms enorm!

 7. Tineke
  31 juli 2014 / 11:27

  Zo grappig, want hoewel ik de schepjes heerlijk vind en ook heel dankbaar ben dat ik überhaupt zwanger kan zijn en kinderen kan krijgen, vind ik het fysieke zwanger zijn echt niks aan. Ik kan bijna niks meer, ben altijd moe en buiten adem. M’n buik vind ik er nog wel leuk uitzien, maar zit gigantisch in het pad. M’n schoenen krijg ik al niet meer aan, m’n sokken lukken nog net en daarnaast is alles enorm opgezwollen. Dus, ik ben echt blij met ons kindje en vind het heerlijk om me daarop voor te bereiden, maar ik kan niet wachten tot m’n lichaam weer van mezelf is, ik weer kan eten waar ik zin in heb en weer een beetje fatsoenlijk een stukje kan lopen!

 8. monique
  31 juli 2014 / 11:44

  Als dat alles is…ben maar blij dat je een hele hoop kwaaltjes bespaard zijn gebleven!
  Na een pittige zwangerschap van nu dik 8 maanden zal ik mijn buik en het getrappel missen, maar hoop ik vooral weer gezond te zijn / voelen!

  • Betty
   31 juli 2014 / 13:25

   Bah, ja ik kan me voorstellen dat je er goed klaar mee bent als je zo’n lastige zwangerschap hebt (gehad). Sterkte met de laatste loodjes!

 9. 31 juli 2014 / 19:14

  Ohh ik droom bijna elke nacht over carpaccio hahah! Ik mis alles eten waar je zin in hebt echt het meest! Verder herken ik mij in elk stukje van je haha. Vandaag liep ik toevallig met mijn vriend in de stad & riep er een (gemiddelde leeftijd) mevrouw naar me ‘Wauw wat ben je mooi! Echt prachtig!’ Ik neem aan dat ze mijn buik bedoeld, maar het was wel raar! Snap precies wat je bedoeld met ‘een atractie’

 10. 1 augustus 2014 / 12:24

  Oh god ik mis een goed stuk biefstuk. Of steak. Of gewoon VLEES!
  Mijn zwangerschap gaat gepaard met ietsiepietsie meer kwaaltjes maar het rode vlees is toch wel waar ik het meest naar uit kijk. En leverworst, om dat weer gewoon onbeperkt te kunnen eten. 😡

 11. Amber
  2 augustus 2014 / 08:15

  Ik kan je zeggen dat mijn broodje filet americain fantastisch was!!! Ik ben donderdag bevallen en gister kwam mijn moeder met filet van de keurslager! Heerlijk wat Zaanse Mayo erop en genieten maar haha!!!

 12. Maaike S.
  6 augustus 2014 / 15:08

  Ik heb ook zin om herfst en winter kleding te gaan shoppen! baal ervan dat ik nu al maanden niks kan kopen voor mezelf op een paar shirtjes en leggings na… en merk nu met 33 weken dat alles nu écht bijna niets meer pas, zelf m’n zwangerschapsbroeken niet meer, gelukkig is het zomer!

Secured By miniOrange