(~215 B)
‘Mannen willen toch graag ’n jongetje?’

‘Mannen willen toch graag ’n jongetje?’

Door de papa in spé, Raymond.

Vorige week liepen Shirley en ik door het winkelcentrum en kwamen we langs de Hunkemoller. ‘Even kijken naar een zwangerschapsbh!’, riep ze. We liepen naar binnen en na de zoektocht eindigden we bij de kassa. Hier raakten we aan de praat met de verkoopster en ze vroeg al snel aan ons of we wisten of het een jongetje of een meisje zou zijn. ‘Een jongetje!’ zeiden we allebei trots. De vrouw reageerde al snel, glimlachend naar mij: ‘O, jij zal wel dolgelukkig zijn. Mannen willen toch altijd graag een jongetje?’

Ik blijf dit een rare vraag vinden. Waarom denken mensen dat ik, of andere mannen, het leuk vinden als je een zoon verwacht? Ja, natuurlijk ben ik blij! Maar zou ik dat niet of minder zijn met een meisje? Ik had en heb nog steeds geen voorkeur en vind het al heel bijzonder dat Shirley zwanger is en dat dit ons gegund is. We krijgen nu een jongetje, maar een meisje had ik net zo leuk gevonden. Het belangrijkste is toch dat het gezond is?

Of je op zaterdag nu langs een voetbalveld staat, naast een hockeyveld of je kindje naar dansen of ballet brengt. Of je nu in de speelgoedwinkel naar een meisjesafdeling loopt of richting de stoere spulletjes voor een knul gaat. Om nog maar te zwijgen over de kleertjes. Kleding is gewoon leuk om te shoppen en helemaal als het zo klein is. Of je nu naar een meisjesafdeling gaat of naar de jongensafdeling moet stappen. Het is fantastisch om je eigen kind te kleden of hem of haar aan te moedigen terwijl je kind lekker zijn of haar hobby aan het uitvoeren is. Misschien zie ik het helemaal verkeerd maar ik snap het gewoon echt niet. Een jongen of een meid, het is allebei fantastisch. Of vergis ik me dan heel erg?

Over een kleine week kunnen we onze baby weer bewonderen tijdens de 20 weken-echo. Het is een medische echo en stiekem is dat best spannend, maar bij de geslachtsbepaling hebben we al ruim een half uur naar de kleine kunnen kijken. Hier konden we alles heel goed op zien en de echoscopiste legde ons van alles uit. We konden goed zien dat het hartje klopte en dat de slokdarm in verbinding stond met de maag en de blaas. Ook het ruggetje zag er perfect uit. Natuurlijk blijft het een spannend moment volgende week maar vooral omdat we weer kunnen kijken naar hoe hij gegroeid is. Het is zoiets leuks en bijzonders. Wel heel gek hoor, om je eigen kindje te zien spartelen op het grote scherm in de kamer. Dat de kleine zo aan het bewegen is, hoe duidelijk je alles kunt zien en om de maag en het blaasje vol te zien met vocht. Heel speciaal! Daarom plannen we volgende week ook gelijk de 3d-echo. Dit schijnt nog veel mooier te zijn en van sommigen hoor ik zelfs dat je dan ook kunt zien op wie de baby gaat lijken. Zal de baby op mij gaan lijken of toch meer van Shir weg hebben? Naast dit alles gaan we dit weekend naar de babykamer kijken en moeten we eerdaags ook de kinderwagen uit gaan zoeken. Een spannende, drukke maar bovenal leuke tijd! Tot de volgende keer weer!

O, en bedankt voor de leuke reacties de vorige keer. Fijn dat mijn artikel zo leuk werd ontvangen. Hoop dat de andere stukken ook in de smaak gaan vallen. Mochten jullie nog vragen of suggesties hebben, mag je die altijd bij de reacties plaatsen. Dan zal ik kijken waar ik volgende keer weer over kan schrijven.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties

 1. 11 juli 2013 / 08:04

  Ah wat en mooi geschreven stuk van de papa in spe! Wat een trotse papa ben jij zeg, heel mooi om te lezen en dit zal voor veel toekomstige papa’s herkenbaar zijn 🙂 mijn vriend staat er ook zo in als jij, trots, benieuwd en ook heel blij 🙂 leuk om jouw verhaal ook te lezen!

 2. 11 juli 2013 / 08:07

  Leuk geschreven Raymond! Begin zelf een blog:p Ik ken veel papas en die zijn heeel gelukkig met meisje, jongetje of allebei. Als het maar gezond is en je er lekker van kunt genieten toch? Heel tof om jullie beide te horen over de zwangerschap.

 3. 11 juli 2013 / 08:39

  Leuk geschreven! Leuk ook om het eens van een andere man (dan m’n eigen) te horen hoe die er over denkt. Ik kijk uit naar je volgende artikel.

 4. 11 juli 2013 / 08:41

  Heel herkenbaar en als je in de toekomst voor een tweede zou gaan dan krijg je te horen: ‘Als je nu een meisje krijgt heeft ze al iemand die haar zou beschermen’. Ik ben zelf groot geworden met een grote zus en had niks te klagen.

 5. Céline
  11 juli 2013 / 09:23

  Wat een leuk stuk. Het is inderdaad belangrijk dat de baby gezond is. Succes met de 20 weken echo! Ik droomde btw dat jullie je kind baby gingen noemen, omdat jullie hem nu toch al zo noemden XD

 6. 11 juli 2013 / 10:25

  echt leuk om te lezen, volgens mij een van de meest gestelde vragen inderdaad!

 7. Chantal
  11 juli 2013 / 11:27

  Leuk en mooi stuk om te lezen weer Raymond!

 8. Kimmyi
  11 juli 2013 / 11:47

  Super leuk stuk om te lezen Raymond! Ik ben het helemaal met je eens wat maakt het nou uit of het een jongetje of een meisje word? Het gaat er bovenal inderdaad om dat het kindje gezond is en onvoorwaardelijke liefde krijgt! Dit jongetje mag boffen met zo een leuke papa en mama!

 9. 11 juli 2013 / 14:54

  Leuk geschreven papa! Ik vind het ook altijd maar raar als mensen vragen aan iemand die zwanger is of je liever een jongen of meisje wil. Het is toch altijd welkom? Je kan echt niet aankruisen wat je wil. Geniet van de zwangerschap!

 10. 11 juli 2013 / 20:40

  Ik snap ook niet waarom mannen eerder een zoon zouden willen.. Mijn vriend hoopt zelfs dat we een meisje krijgen haha 😀

 11. 11 juli 2013 / 21:31

  Leuk geschreven door de papa! Fijn dat je ook je ervaringen deelt.

 12. 11 juli 2013 / 22:52

  Leuk geschreven. Helaas krijg je dit altijd te horen van mensen. Toen ik nog zwanger was van mijn tweede en vol trots vertelde dat ik weer een jongen kreeg, kreeg ik te horen: “Oh.. dat vind je wel jammer zeker?’ Ehh NEE

 13. Simone
  11 juli 2013 / 23:00

  Precies! En als een meisje op voetbal wil of een jongen op ballet is dat ook prima toch? Erg leuk om weer een stukje van jou te lezen Raymond!

 14. 11 juli 2013 / 23:29

  Leuk om te lezen! En ja, stereotypering dus van de hoogste plank! Waarom zou een man per se een jongetje willen? Maar ja, schijnbaar denken veel mensen nog steeds zo….
  Geniet van de rest van de zwangerschap en tot je volgende blog 🙂

 15. 12 juli 2013 / 13:46

  Zulke reacties snap ik ook echt niet, je mag blij zijn dat je een gezond kindje straks op de wereld mag zetten. Er zijn genoeg mensen die het geschenk van een kindje nooit zouden mogen ervaren. Dus of het nu een jongetje of een meisje is het blijft prachtig, lekker niks van aantrekken van die rare reacties van anderen.

  Lekker van genieten.

 16. Marjan
  12 juli 2013 / 22:37

  Leuk geschreven Raymond! Ik en wel benieuwd naar welke normen en waarden jullie je zoontje mee willen geven, bijv qua religie, het u zeggen tegen volwassenen, bord per se leeg eten etc… 🙂

 17. 14 juli 2013 / 11:48

  Wij hebben ook een jongetje maar mijn vriend had en heeft toch een voorkeur voor een meisje. Jammer voor hem zal het enkel bij dit mannetje blijven. Dat hij uiteraard ook met heel zijn hart graag ziet.

 18. 15 juli 2013 / 08:30

  Jongetje of meisje, maakt niets uit. Ik heb een meisje en die telt voor 3 jongens 🙂
  succes met het schrijven!

 19. Nadia
  19 juli 2013 / 23:17

  Leuk om weer een stuk van jou te lezen, Raymond! En ja, een beetje rare vraag van die verkoopster. Alsof je als man minder blij bent met een meisje, of als vrouw niet zo blij met een jongetje.

Secured By miniOrange