(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

In de wachtkamer #7

In de wachtkamer #7

Excuses voor mijn lange afwezigheid. Ik begreep van Shirley dat er al naar mijn stukje werd gevraagd. Nou; daar is hij dan! Ik zal verder gaan waar ik de vorige keer ben gestopt.

De laatste keer schreef ik dat wij zouden vertrekken naar Dubai voor een vakantie. Ik wist dat ik in Dubai zou kunnen testen, maar natuurlijk kon ik niet zo lang wachten. De woensdag voor wij zouden vertrekken deed ik al een test. En, er stond een tweede streep! Yes! Vol enthousiasme deelde ik Michael het grote nieuws toen hij thuiskwam. Ik besloot over twee dagen nog eens te testen om te kijken of het streepje donkerder zou worden. Die vrijdag deed ik weer een test; zo goed als negatief. Hoe kon dat nu weer? Zou dat betekenen dat het weer fout was gegaan? Teleurstelling alom, maar het was fijn dat ik het nu al wist dan dat ik erachter zou komen in Dubai. Die vrijdag stopte ik direct met de utrogestan, dan hoefde ik die rommel in ieder geval niet mee te nemen naar Dubai. Snel moest ik clomid regelen om mee te nemen op vakantie, want de kans was groot dat ik op vakantie zou moeten starten. Ook moest er een afspraak worden ingepland voor het HSG onderzoek; deze stond gepland voor 24 februari. Alles was geregeld, de teleurstelling was al enigszins gezakt en het was nu afwachten op mijn menstruatie.

Maandagochtend ging ik naar het toilet en had ik wat bloedverlies. Balen dat het net om de hoek zou komen kijken wanneer ik zou gaan vliegen, maar niets aan te doen. In het vliegtuig liep ik continu op en neer naar het toilet, maar het bloedverlies was alweer gestopt. Ook de dagen daarna had ik nergens meer last van. Hoe kon dat nou? Dit zou heel de planning in de war schoppen, aangezien het HSG onderzoek moet plaatsvinden tussen een bepaald aantal dagen van je cyclus. In Dubai vroeg ik advies aan een vriendin, die op dat moment in Thailand zat. Haar advies: “koop een test, dan weet je het”. Wanneer ik ook foto’s van mijzelf terugkeek die die dag waren gemaakt viel het mij op dat ik een gruwelijk opgeblazen gezicht had. Ach, ik was mijzelf waarschijnlijk van alles aan het inbeelden. De vrijdag besloten we toch voor de zekerheid maar een test te kopen. Bij de Boots gingen we op zoek naar een zwangerschapstest. In het hotel liep ik direct door naar het toilet. Ik legde de test neer op de rand en toen ik keek… stond daar een overduidelijke dikke tweede streep! Het was dus wel gewoon zo! Ik ben hartstikke zwanger! We waren beiden overdonderd door het nieuws. We hadden namelijk een paar dagen daarvoor een goed gesprek gehad waarin we hadden afgesproken te stoppen met de medicatie. En nu zou toch onze grootste droom uitkomen!

Terug in Nederland besloten we het nog geheim te houden voor onze ouders. Alleen dat bleek wat moeilijker dan gedacht. Ik werd namelijk al snel ziek. Ik kon niets binnen houden, alleen maar overgeven en was zo misselijk als een hond. Het enige wat ik kon was mijzelf verplaatsen van bed naar bank en van bank naar bed. Op den duur spuugde ik alleen nog maar gal; zo ontzettend pijnlijk. Mijn moeder zou langskomen om mij te helpen in het huishouden en het eerste wat ze zei toen ze binnenkwam was “kan het niet zo zijn dat je zwanger bent?”. Ik heb echt geprobeerd mijn moeder voor te liegen, maar echte moeders zien daar doorheen. Met 6,5/7 weken zouden wij de eerste echo krijgen. Ik heb nachten wakker gelegen, ik was zo bang dat het fout zou zitten. Met precies 7 weken zagen we een prachtig klein baby’tje met een kloppend hartje. De tranen liepen over mijn wangen, het is goed; het is goed! De weken erna kreeg ik weer wekelijks een echo en elke keer kreeg ik een prachtig kindje te zien met een mooi kloppend hartje.

Emotioneel merk ik dat het mij meer doet dan ik had gedacht. Het afgelopen jaar is mij niet in de koude kleren gaan zitten. Ik ben het vertrouwen in mijn lichaam kwijt geraakt en dat moet ik terug zien te vinden. Afgelopen donderdag kwam die angst weer opzetten en gelukkig mocht ik even langskomen om naar de baby te kijken. Ik had mijzelf al op het ergste voorbereid, maar ook dit keer kreeg ik weer een kindje te zien van een paar centimeter groot met een kloppend hartje. Ter geruststelling kreeg ik ook het hartje te horen; wat een emotioneel moment.

En zo verlaat ik mijn “wachtkamer”. Inmiddels ben ik ruim 10 weken zwanger en 4 echo’s verder. De afgelopen weken waren zowel emotioneel als lichamelijk zwaar. Eindelijk begin ik mij beetje bij beetje beter te voelen. Ik ga genieten van mijn roze wolk. Ik kan mijn groeiende buik al niet meer verstoppen, dat is ook niet erg.. Iedereen mag het weten; ik ben zwanger!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

37 Comments

 1. El
  27 maart 2015 / 13:12

  Zit hier gewoon mee te lezen & mee te huilen, wat ontzettend fijn!!! Gefeliciteerd en let op jezelf

 2. marieke
  27 maart 2015 / 13:34

  gefeliciteerd!!!!!

 3. 27 maart 2015 / 13:37

  Och, wat een heerlijk, geweldig nieuws! Gefeliciteerd. Ik hoop dat vanaf nu alles van een leien dakje gaat voor jullie!

 4. 27 maart 2015 / 13:50

  Wauw wat heb ik met je meegeleefd en wat vind ik het bijzonder om dit te lezen! Van harte gefeliciteerd!! Xx

 5. 27 maart 2015 / 13:51

  Wat een geweldig nieuws! toevallig vroeg ik me gisteren nog af wanneer je weer een artikel zou plaatsen en of je zwanger was! Ik hoop dat je ondanks de misselijkheid (bedenk dat misselijkheid wel een teken van een gezonde zwangerschap is) en spanning toch van je zwangerschap kan genieten en over 9 maanden een gezond kindje in je armen mag sluiten!

 6. Nathalie
  27 maart 2015 / 14:02

  Gefeliciteerd!

 7. manouk
  27 maart 2015 / 14:40

  Ik heb dit echt gelezen met kippenvel, wat een mooi en bijzonder nieuws! Wat ben ik blij voor jullie! Van harte gefeliciteerd!

 8. 27 maart 2015 / 14:44

  Ahhh tranen over m’n wangen! Eindelijk ik ben zo blij voor je na alle verhalen!

 9. monique
  27 maart 2015 / 14:47

  Ooh hier tranen! Mooi! Geniet!

 10. Jackie
  27 maart 2015 / 15:40

  Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd!

 11. Hedwig
  27 maart 2015 / 15:47

  Waauw hoe herkenbaar!
  Hier ook na een lang medisch traject en veel onzekerheid eindelijk zwanger (nu 9 weken).
  Ik herken precies wat je schrijft over het emotionele rollercoaster van de afgelopen weken, ook al zit het goed, het afgelopen anderhalf jaar is mij ook niet in de koude kleren gaan zitten!

 12. 27 maart 2015 / 15:58

  Pfff… ik wil het overal liken, overal reageren. Wat is dit jullie ontzettend gegund! Nogmaals, gefeliciteerd!!!

 13. Lara
  27 maart 2015 / 16:53

  Wat geweldig zeg, gefeliciteerd! Stopt deze rubriek nu ook, of ga je vrolijk verder? Zou wel heel leuk zijn om weer iemand op Mommytobe te volgen die zwanger is, net als toen met Betty 🙂

  • 28 maart 2015 / 08:31

   Diana zal over een paar weken schrijven hoe het gaat 🙂

 14. 27 maart 2015 / 17:16

  Van harte gefeliciteerd! Fijn dat alle moeite en het wachten nu beloond wordt.

 15. 27 maart 2015 / 19:04

  O wauw Gefeliciteerd! Wat ontzettend fijn voor jullie, een grote wens die toch uit gaat komen. Hopelijk ben je gauw van de misselijkheid af en kun je optimaal genieten 🙂

 16. Jessica
  27 maart 2015 / 21:41

  Oh wauw! Wat een mooi stuk, ik miste je stukjes al!
  Gefeliciteerd met je zwangerschap, het is jullie gegund!!

 17. 27 maart 2015 / 22:11

  Jeetje wat geweldig! Van harte met dit prachtige nieuws!

 18. Eva
  28 maart 2015 / 07:35

  Wauw ik ben zo blij voor jullie!! Gefeliciteerd

 19. Michelle
  28 maart 2015 / 08:35

  Wat een fijn nieuws om te horen! Gefeliciteerd!

 20. 28 maart 2015 / 09:50

  Wauw gefeliciteerd! Super!! Geniet er van 🙂

 21. 28 maart 2015 / 11:09

  Oooh wat mooi! Super gefeliciteerd!! Eindelijk is het zo ver voor jullie en is het wachten beloond! Geniet ervan!

 22. 28 maart 2015 / 17:32

  Fantastisch nieuws!! Ik had al bij Shirley aangeklopt om te vragen waar jouw stukjes bleven; ik leefde zó met je mee de laatste weken dat ik je blogjes had ontdekt. Van harte gefeliciteerd in ieder geval! Veel succes, sterkte en ik hoop dat je er intens van mag genieten. Liefs

 23. Anne
  28 maart 2015 / 20:34

  Wat een heerlijk nieuws, gefeliciteerd!!!

  Ik volg je posts altijd en schreef laatst dat ik ook al een hele tijd in de pillen/spuitjes draaimolen meedraai, maar vandaag ben ik 12 weken zwanger!

 24. Madelaine
  29 maart 2015 / 11:22

  Wat geweldig zeg, gefeliciteerd!

 25. Danielle
  29 maart 2015 / 18:48

  Wat goed en gaaf, gefeliciteerd!!

 26. 31 maart 2015 / 21:15

  wat fijn! en toch nog onverwachts. gefeliciteerd!