(~215 B)
Dubbele luiers: voorbereidingen

Dubbele luiers: voorbereidingen

Door: de nieuwe zwangere.

De afgelopen tijd heb ik vaak in mijn achterhoofd dat ik jullie elke week up to date moet houden over mijn zwangerschap. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de dagen snel gaan. Ik realiseer me dan snel dat ik nog een stukje moet schrijven. Maar waarover dan? Zoveel is er nog niet te vertellen, dacht ik. Toch gebeurt er iedere keer weer genoeg en lukt het me iedere week om een blogje vol te schrijven. Lees mee hoe het deze week ging!

Koppeltje duiken?
Ben ik nou gek aan het worden? De eerste schopjes voelde ik vrij laat bij mijn eerste kindje. Tenminste, voordat ik het doordat. Nu voel ik geen schopjes maar soort van gezwem, lekker koppeltje duiken. Is dit normaal? Schijnbaar wel. Bij een tweede zwangerschap schijn je minder bezig te zijn met zwanger zijn, maar voel je echter wel sneller bewegingen. Super leuk natuurlijk. Dit is iets wat ik dus heerlijk vind aan zwanger zijn, lekker je kindje nog voor jezelf. Even ego. Wat ik dan wel mis op het moment; een cocktail! Van de week las ik het artikel over Jillz, ik kon wel even janken. Ik ben niet van het overmatig alcohol nuttigen maar soms een cocktail bij het loungen met vriendinnen of een scheutje Malibu bij de warme chocolademelk (echt een aanrader) kan ik wel waarderen. Maar helaas voor nu. Mijn laatste glas champagne was rond eind maart vorig jaar dus dat is nu alweer anderhalf jaar geleden. Plak er nog maar minimaal een jaar bij, want ik hoop weer borstvoeding te geven aan de newborn, dus alcohol kan ik even op mijn (zwangere) buik schrijven. Hoe je het went of keert; ik heb het er in ieder geval allemaal voor over.

Verder ben ik voornamelijk bezig met het plannen van babyboy’s eerste verjaardag. Voor je het weet is het zover. Het plan was eerst om een klein feestje te houden. Het zegt al genoeg dat er een locatie is afgehuurd, in totaal drie taarten gemaakt worden en ik me een slag in de rondte aan het denken ben om de uitgenodigde kids te vermaken. Iemand tips? Ondanks de locatie blijft het toch bij een drie uur durend feestje. Drie uur is al lang zat voor de jarige job en zijn vriendjes en vriendinnetjes.

Daarnaast tel ik de dagen af tot onze geslachtsbepalingsecho. Samen met een vriendin heb ik al heel wat zogenaamde theorieën geraadpleegd. Tellen op basis van wisseling van bloed, mijn reactie op deze zwangerschap aan de hand van haaruitval en acne-aanval en zelfs de Chinese geboortekalender. Bij zoonlief klopt dit. Bij mijn vriendin haar twee zwangerschappen ook. Bij mijn moeder van mij ook. Kortom, ik ben gewoon veel te nieuwsgierig en ongeduldig aan het worden. Nog iets langer dan twee weken en dan zul je zien dat de baby lekker koppig is en het ons niet wil laten zien. Spannend hoor! Gaat het een broertje of zusje worden?

Tijdens mijn tweede zwangerschap;
– Schrijf ik in mijn negenmaanden boekje van Pauline Oud
– Doe ik weer mee aan Moeders voor Moeders
– Maak ik foto’s met de Pregnancy Milestone Cards

Tot volgende week!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. 16 oktober 2014 / 17:32

  Ooh wat gaat de tijd snel!! Weet je al wanneer je het nieuws bekend wilt gaan maken?

  Overigens denk ik nu zeker te weten wie je bent, want er is 1 bepaald woord in dit blog. Dat woord heb ik nog nooooit bij iemand anders voorbij zien komen….. ;). Maar ik wacht rustig af! Succes met het plannen van het verjaardagsfeest!

  • 16 oktober 2014 / 19:18

   Haha Sherlock! Ik weet het nog niet en word steeds nieuwsgieriger! Tips om de kids te vermaken: knutseltafel, een hut met speelgoed voor de kids? Lastig want ik weet de leeftijd niet!

  • Ingrid
   16 oktober 2014 / 22:17

   Grappig geeeen idee over welk woord je het hebt, maar ik volg dan ook alleen mommytobe voor Shirley en Skyler en verder geen mamablogs…(geen klein hummeltje hier alleen een bonuskind van 14 jaar, dat valt niet echt in deze categorie 😉 )

  • Alida
   16 oktober 2014 / 23:07

   Haha door jou ben ik terug gaan lezen en nu heb ik ook ernstige vermoedens. Ben benieuwd!

 2. Shar
  16 oktober 2014 / 21:10

  Spannende tijden! Inmiddels heb ook ik een vermoeden wie je bent. Heel leuk en ben benieuwd wat het geslacht is van je baby, een babyboy of babygirl 😉

 3. 16 oktober 2014 / 21:53

  Misschien krijg ik nu allemaal felle reacties over me heen, maar als je borstvoeding geeft kun je best alcohol drinken. Mits je het bij 1 glaasje houdt vlak na een voeding. Na ca 2,5 uur is alle alcohol uit je bloed en uit je melk, dus als er 3 uur tussen een drankje en volgende voeding zit is er niks aan de hand. Maar zelfs al zit er ieys minder tijd tussen dan is er n9g niets aan de hand. Ik geniet op die manier regelmatig van een rood wijntje in het weekend!

 4. 17 oktober 2014 / 07:29

  Wow ik ben zo benieuwd wie je bent! Ik zit echt aan je lippen gekluisterd met deze mooie verhalen, ik ben benieuwd of ik je ken.
  Super leuk om de verjaardagsvoorbereidingen van je zoontje te regelen, wat stoer dat daar een locatie voor gehuurd wordt, veel plezier alvast

 5. 17 oktober 2014 / 08:07

  Wat leuk die voorbereidingen voor de verjaardag van je zoon! Wel makkelijk een ruimte huren, heb je thuis geen rommel en 3 taarten, wow haha!

 6. Anamaria
  17 oktober 2014 / 09:50

  Heerlijk die planning van de eerste verjaardag. Ik ben ook druk in de weer met regelen voor de eerste verjaardag van mijn babyjongen. Ben benieuwd wanneer je jezelf bekend gaat maken ik heb nu ook een heel groot vermoeden haha!

Secured By miniOrange