(~215 B)
Baby op komst? Zo kun je je voorbereiden op de geboorte!

Baby op komst? Zo kun je je voorbereiden op de geboorte!

Het is een spannende tijd, de zwangerschap. Maar de tijd die volgt is misschien nog wel spannender: de eerste weken en maanden met je kindje. Wat een mooi vooruitzicht! Er komt een heleboel op je af. Wat is nu belangrijk om voor te bereiden rondom de geboorte van de baby?

Dit blog is aangeleverd.

Geboortekaartje maken

Uiteraard wil je de geboorte van je kindje verkondigen aan je naasten. De gebruikelijke manier om dit te doen? Verstuur een geboortekaartje! Je kunt een standaard kaartje kiezen, met een mooi thema – van natuur tot dieren. Maar het is misschien nog wel leuker om het kaartje te personaliseren. Een geboortekaart ontwerpen is tegenwoordig heel makkelijk, waarmee je het kaartje helemaal naar wens kunt maken. Bewaar ook zeker zelf een paar kaartjes, die je bijvoorbeeld kunt inlijsten en in het babykamertje kunt hangen.

Babykamer inrichten

Over de babykamer gesproken! Het is belangrijk om het kamertje van je kindje tijdig af te hebben. Je weet immers maar nooit of het kindje eerder komt dan de uitgerekende datum. Zorg voor de benodigde meubels: een wieg of ledikant, commode, kastje en stoel zijn hier nodig. Verder kun je de kamer leuk aankleden, met gezellig behang en vrolijke accessoires. Je kunt het zo sfeervol maken als je zelf wilt. Haal bijvoorbeeld een mooi nachtlampje, schilderijtje, vloerkleed en leesplankje in huis. Ook knuffels en speelgoed kun je hier een plekje geven. De eerste weken slaapt het kindje trouwens ook veel bij jou. Je kunt daarom in je eigen slaapkamer tevens een prettig en comfortabel hoekje inrichten voor je kind.

Babyuitzet verzamelen

De inrichting van de babykamer is dus belangrijk, waar je verschillende spullen voor nodig hebt. Maar er zijn nog meer items om aan te denken. Van hydrofiele doeken tot luiers, van speentjes tot kleding – pak er een checklist bij, zodat je niets over het hoofd ziet. Je hoeft trouwens niet alles in te slaan: kies alleen voor de spullen die jij denkt te gaan gebruiken. Mocht er toch iets missen, dan kun je dat altijd later nog eens halen.

Babynaam verzinnen

Misschien heb je allang een naam in je hoofd: dan kun je deze stap overslaan. Is dat nog niet het geval? Ga dan op zoek naar een mooie naam voor je kindje. Hoe je aan de naam komt, is voor iedereen weer anders. Je kunt namen opzoeken, of juist zelf een naam verzinnen. Als jij er maar blij mee bent én als de naam maar past bij je kindje.

Bevalling voorbereiden

Het is slim om vooraf over de bevalling na te denken. Zo moet je beslissen of je in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen. Dit kun je bespreken bij de verloskundige. Er zijn speciale cursussen voor bevallen te vinden: het volgen hiervan kan bijvoorbeeld handig zijn als je de bevalling spannend vindt. Maar denk ook aan je geboorteplan. Een bevalling loopt zoals het loopt maar je kunt je zeker oriënteren op hoe jij het graag wil. Zo ben je goed voorbereid op de komst van je kleintje!

Delen:
Secured By miniOrange