Mijn ervaring met de Zalon-box (no spon & niet zo enthousiast…)

Mijn ervaring met de Zalon-box (no spon & niet zo enthousiast…)

Vlak voor de jaarwisseling zat ik mijn tijd weer eens te verdoen op Facebook en stuitte ik op een advertentie van Zalando over hun service Zalon. Je vult online wat vragen in, selecteert een paar beelden die jouw smaak laten zien, je vinkt jouw maten aan, jouw wensen en wat je vooral niet wil en dan gaat een styliste aan de slag met jouw Zalon-box. Je krijgt dan kledingitems thuisgestuurd en dan mag je zelf beslissen wat je wil houden. Het is geheel vrijblijvend dus je betaalt niks voor deze extra service. Nou, dat wilde ik wel eens ervaren! Ik vind het namelijk leuk om iets nieuws te proberen en vond het wel leuk om te zien wat Zalando voor mij in petto had. Totaal niet gesponsord dit overigens, maar een leuk experiment om te delen met jullie.

Je kunt kiezen uit verschillende style-afbeeldingen, je favoriete merken selecteren, selecteren wat je absoluut niet wil, welke kleuren je niet wil dragen, je geeft al je maten op, je kunt je budget per kledingstuk selecteren, je selecteert jouw figuur, je uploadt een paar foto’s en voilà, de stylist gaat aan de slag met jouw box. Zo gaf ik aan dat ik wel van sportief, minimalistisch en een tikje speels hou, dat mijn favoriete merken onder andere Tommy Hilfiger, Selected Femme en Scotch & Soda zijn, dat ik gemiddeld maat 42 draag, dat ik vooral geen wol wil want dat kriebelt bij me vanwege mijn eczeem, geen coltruien wil (haat!), dat ik wél hou van een tikje oversized aan de bovenkant, maar dat de onderkant soms best wat slanker gesneden mag zijn.

Schermafbeelding 2018-12-28 om 12.57.50

Eigenlijk ga je hier al een beetje problemen krijgen. Want de ene maat 42 is de andere niet. Ik heb dikkere bovenbenen waardoor ik soms aan de bovenkant 40 draag maar voor mijn benen 42 nodig heb. Je uploadt wel foto’s, maar echt duidelijk zal dat voor de stylist niet zijn. Ze zal dus puur naar jouw opties kijken, de standaard maat pakken en jouw box samenstellen. Ik heb wel een redelijk appelfiguur want ik heb een flinke buik, maar ook mijn benen zijn dus stevig en kunnen weleens ‘problemen’ veroorzaken in kledingstukken zoals broeken. Naar mijn mening missen er wat opties maar hé, we gingen het gewoon proberen. En ik probeerde het niet alleen omdat het leuk is voor Mommyhood, maar ook zeker omdat ik soms wel uit mijn comfortzone wil stappen en wil zien wat een ander voor mij in petto heeft.

Nadat je alle stappen hebt doorlopen krijg je een paar dagen later een mail van de stylist met voorbeelditems. Je kunt dan nog aanvinken of het wel of niet jouw smaak is. Zo wordt de stylist een beetje bijgestuurd en kan de box eventueel nog aangevuld worden. Heel erg handig, want over smaak valt niet te twisten en de stylist kan wel heel iets aparts voor jou in petto hebben…

Schermafbeelding 2018-12-28 om 12.56.40

Afgelopen week kwam mijn box binnen. Een prachtige, heel zware en volle doos met allemaal kleding erin. In de box zag ik twee kledingsets heel erg mooi verpakt op stapeltjes. Daarnaast zag ik een extra jas en een box met schoenen. De service is goed, dus so far so good. Maar zoals ik hierboven al zei: de ene maat 42 is de andere niet. En daar liep ik direct al tegenaan. En tot mijn grote verbazing was bijna álles van wol. En dat vond ik niet alleen teleurstellend, maar ook een beetje lachwekkend. Ook zat er een trui in die behoorlijk hoog gesloten was en een halve col had. Hmm.

2019-01-10 14.08.47
2019-01-10 14.09.34
2019-01-10 14.09.38
2019-01-10 14.10.34

Ik ga het jullie hieronder zien maar helaas, dit wordt hem niet voor mij. De box gaat in zijn geheel weer terug. De broeken zijn dan wel dezelfde maat als de Levi’s die ik draag; het is natuurlijk ook de bepaalde samenstelling die belangrijk is voor de maat. Van Levi’s draag ik 31; deze broeken met maat 31 kreeg ik absoluut niet dicht. De pantalon vond ik echt fantastisch, maar helaas zit deze bij mijn bovenbenen net even te strak en net niet zoals ‘ie hoort. De toegvoegde sjaal was van wol, de jas was véél te groot (nogmaals; de ene XL is de andere niet). Ik vond de lange teddycoat wel echt práchtig, maar als ik aangeef dat ik maat 42 heb en 1.60 ben, dan is de keuze voor zo’n lang exemplaar dat tot halverwege mijn scheenbeen komt, een beetje gek. Haha. De laarsjes zijn leuk, maar omdat ik al iets soortgelijks heb gaat dat ook terug.

2019-01-10 14.11.48

De sets zitten superleuk bij elkaar verpakt. Ideaal als je het moeilijk vindt om combinaties te maken.

2019-01-10 14.13.52

Dit wordt hem niet. De zwarte paste ik ook niet. Ik hou het vooralsnog bij mijn vertrouwde Levi’s. Deze is van Monki.

2019-01-10 14.14.58

Wollen trui maar weet niet meer van welk merk…

2019-01-10 14.15.42

Wollen trui van Benneton…

2019-01-10 14.17.14

Wollen trui van Selected Femme… De wollen sjaal heb ik in de verpakking gelaten, haha.

2019-01-10 14.20.24

De oversized jas was me wel heel erg groot en vierkant… Print wel heel tof! De jas is van Aaiko.

2019-01-10 14.20.39

De broek vind ik leuk, maar had iets losser gemogen bij de bovenbenen. Aan de bovenkant zit ‘ie wel goed en dus is het puur mijn figuur i.p.v. dat de maat fout is. Hij is van Opus. Jammer dat een maat groter waarschijnlijk te los wordt aan de bovenkant, anders ik deze wel willen hebben.

2019-01-10 14.22.04

De jas! Ik vind hem heel tof, maar toch net even te lang voor me.

2019-01-10 14.22.27

Wel met capuchon. De maat is ook goed. Hij is van Envii en kost 150 euro. Vond ik gewoon even te duur voor een jas voor erbij. Misschien dat ik hem wel had gehouden als ‘ie goedkoper was geweest, maar ik heb deze week net een andere warme jas aangeschaft.

2019-01-10 14.23.57

Boots! Wel leuk, maar een beetje hetzelfde zoals mijn Nubikk boots.

2019-01-10 14.28.20

Dit vind ik wel een goede service. Je betaalt binnen twee weken de items die je wilt houden maar kom je er bijvoorbeeld na een maand achter dat je het nog niet hebt gedragen en je het toch niet zo’n succes vindt, dan stuur je dat ook nog gemakkelijk terug tot 100 dagen!

Al met al was dit dus niet echt geslaagd. Ik vond de items superleuk en qua smaak had de stylist het helemaal goed ingeschat, maar qua maten en vooral qua materiaal is het een no go. De maten zijn lastig te bepalen en dat begrijp ik. Zo’n service online is dan ook best lastig. Maar qua materiaal? Tsjah, dat is een kwestie van iets beter lezen.

Ik weet niet of ik het nog eens zou doen. Misschien dat ik dan eerder advies in de winkel zou vragen, de Bijenkorf en H&M bieden ook zo’n soort service maar dan gewoon in de winkel. Kun je het allemaal passen en dan pas beslissen wat je meeneemt. Mijn box van Zalon gaat in ieder geval in zijn geheel terug!

Ken jij deze service van Zalando al?

 

Share:

12 Reacties

  1. Caro
    12 januari 2019 / 08:01

    Ik kende het nog niet. Wat een leuk experiment!

  2. Bianca
    12 januari 2019 / 08:31

    Ik had het al een paar keer voorbij zien komen bij een andere blogster die dat doet, voor Zalon. Het is inderdaad leuk bedacht, zeker als je het zelf lastig vind om te combineren.
    Maar ik vind het echt slecht dat als je aangeeft geen wol te willen, er dan al 4 (!) wollen items tussen zitten! Alleen daarom al zou ik het hele pakket weer retour afzender sturen haha.

  3. Lyske
    12 januari 2019 / 08:33

    Valt me eigenlijk niet tegen. Als ik zelf kleren bestel weet ik ook niet hoe de maat valt. Je wordt in ieder geval qua stijl op weg geholpen. Je kan dan eventueel nog een andere maat bestellen. Grootste misser is inderdaad dat er wol tussen zit.

    Leuk om dit te lezen! Was zelf ook benieuwd naar deze service.

    • Shirley
      Auteur
      12 januari 2019 / 09:23

      Dat is zeker waar! De maten kunnen gewoon geruild worden 🙂 Maar dat vind ik persoonlijk altijd weer zo’n gedoe. Het duurt al even voordat je de box hebt dus er gaan dan zo drie weken overheen voordat je het juiste item binnen hebt.

  4. Fabiannemassop
    12 januari 2019 / 08:39

    Ik vind dat de jas je juist mooi staat

  5. Manouk
    12 januari 2019 / 09:03

    Wat leuk bedacht zeg. Die schoenen zijn echt super leuk! En de jas vind ik je wel echt heel mooi staan, ondanks dat ie zo lang is. Maar ik begrijp dat het te duur is voor erbij. Ik had nog nooit hiervan gehoord.

  6. Janny
    12 januari 2019 / 09:06

    Hoi Shirley, ik heb dit ook al een paar keer gedaan. Soms zitten er inderdaad dingen tussen waarvan je denkt: hoe dan? Maar de leuke dingen pik ik er tussenuit en soms bestel ik het in een andere maat. Al met al vind ik het tot nu toe wel geslaagd. Ik zit er zelfs aan te denken om er weer eens eentje te bestellen, want de laatste was van maart 2018. Leuk om ook eens te lezen wat de ervaringen van iemand anders met Zalon zijn.

    • Shirley
      Auteur
      12 januari 2019 / 09:25

      Omdat het vrijblijvend is, is het zeker leuk om af en toe eens proberen. Zag zelfs dat je kon aanvinken dat je iedere drie maanden bijvoorbeeld een box kan ontvangen. Dat id wel leuk als je een klik hebt met de stylist en zeker bent van je maten 🙂

  7. Jessica
    12 januari 2019 / 10:03

    Ik vind die teddy jas je juist geweldig staan hahaha! Mijn man heeft dit overigens eens gedaan; hij heeft toen maar 1 product teruggestuurd! Je zal het net moeten treffen denk ik … Overigen vind ik het oprecht slecht dat er zoveel wollen items inzitten, lijkt toch alsof ze bij het samenstellen helemaal niet kijken nar materiaal. Dat is jammer.

  8. 12 januari 2019 / 10:47

    jammer dat het je tegen viel. ik vind het opzich wel een leuk idee

  9. Malou
    12 januari 2019 / 12:57

    Ja, ik heb het een keer geprobeerd. Slechts 1 item gehouden. Een aantal dingen waren echt niet m’n smaak. En ik had ook aangegeven geen wol wilde en bij een skinny graag midrise. Wat kreeg ik? Een vest van wol en een low rise skinny. Vond ik persoonlijk een beetje jammer. De teddy jas staat je overigens echt heel leuk maar snap je afweging qua prijs voor een ‘erbij’ jas.

  10. 12 januari 2019 / 13:17

    Ik vind het vooral gek dat je aangeeft waarom je geen wol wilt en die hele box bijna gevuld wordt met wollen kleding! Het concept is wel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.