(~215 B)
7 x toffe broeken

7 x toffe broeken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar de laatste tijd draag ik steeds minder skinny jeans. Terwijl je me eerst kon uittekenen in een strakke spijkerbroek (remember de Mile High jeans van Levi’s, die ik altijd bij de Bijenkorf kocht in verschillende wassingen?), kies ik nu toch vaker een wijder model. Het állerliefst loop ik in sportkleding of een joggingbroek (haha), maar heel vaak draag ik ook mijn mom jeans van Levi’s. Deze spijkerbroeken vallen iets wijder en dat vind ik op dit moment veel leuker. Natuurlijk draag ik ook nog heel erg graag mijn broeken van Daily Paper. Die zitten gewoon onwijs lekker!

De laatste jaren ben ik wat meer aan het experimenteren met kleding en dat resulteerde in een flinke jurkencollectie. Ook de broeken zijn iets anders geworden. Toch zou ik op het gebied van broeken nog best wat meer willen proberen, door bijvoorbeeld af te stappen van de spijkerbroek of eens voor een heel ander model te gaan. Ik ben op zoek gegaan naar zeven broeken die geheel uit mijn comfortzone zijn, maar die toch echt wel mijn aandacht hebben getrokken!

Ik zou heel graag eens een witte broek dames proberen. Ik heb al jaren in mijn hoofd dat dat veel te ‘dikmakend’ is, terwijl ik het ontzettend leuk vind. Ik moet maar eens op zoek naar een mooie, ietwat wijdvallende of juist rechte jeans. Zolang ‘ie niet te strak zit maar mooi soepel valt, denk ik dat het heel tof is!

Ook op mijn lijstje: een flared broek! Ik vind dit zó tof bij anderen, maar voor mezelf heb ik nog geen geschikt model gevonden. Omdat ik stevige bovenbenen heb en vrij klein ben met mijn 1.60, zijn al snel de verhoudingen zoek. Ik zou het uit mijn hoofd kunnen zetten, maar ik weet zeker dat er ergens ter wereld een flared broek op me ligt te wachten die perfect bij mijn figuur staat, haha.

Een mooie pantalon ontbreekt echt nog in mijn kast. Het is zo moeilijk om de juiste fit te vinden! Een beetje high waist, een mooie wijde maar toch subtiele pijp… Ik heb echt nog nooit een perfect zittende pantalon gevonden.

Ik ben zó blij dat we in een tijdperk leven waarin de joggingpak ook buitenshuis gedragen kan worden. Ik HOU ervan. Maar ja, wie niet? Ik heb een paar joggingbroeken die echt alleen voor binnen geschikt zijn, maar gelukkig heb ik er ook een die buitenshuis helemaal prima is. Toch zou ik wel echt eens een mooie willen die eruit ziet als een mooie broek, maar die toch zit als een joggingbroek, zoals het exemplaar hierboven, de joggingbroek dames van By Bar. Ze moeten voor mij vooral niet te wijd vallen, van een goede stevige stof zijn en het liefst strak toelopen naar onderen. Dat staat het beste en daar voel ik me heel comfortabel in.

Oh jongens, een leren broek vind ik zó tof! Dat is toch echt wel mijn droombroek. Helaas ben ik de laatste jaren te veel gaan schommelen qua gewicht, waardoor ik het nooit heb aangedurfd om eens te investeren in een mooi exemplaar. Ik weet nog dat ik vroeger op de middelbare school een toffe leren broek had, en ik vond het zo leuk staan. Wie weet komt ‘ie er ooit nog eens! Ik ben nooit een mooie nepleren tegengekomen, om dat te proberen. Het is al vaak te plastic en dat vind ik ook weer niet leuk. We gaan zien wat de toekomst brengt!

Ik draag veel spijkerbroeken, maar het is wel allemaal heel save. Blauw of zwart, een recht model, soms ietsje wijder, maar altijd clean. Heel af en toe een scheur, maar daar houdt het ook wel mee op. Ik vind het soms zo tof om bij anderen te zien hoe ze binnen jeans ook zo heerlijk variëren. Dat lijkt me ook heel tof, om wat meer statement jeans te hebben in de kast. Deze van Isabel Marant vind ik dan ook zo leuk: wel nog redelijk basic qua kleur, maar door de fit toch heel opvallend. En met een leuke riem! Ik draag nooit riemen, maar dat kan ook een hoop veranderen qua stijl.

Korte broeken: ik heb er soms nog steeds een beetje moeite mee. In de zomermaanden draag ik met liefde mijn jurken en vind ik het helemaal niet erg om mijn benen te laten zien, maar een short is voor mij toch een drempel over. Ik heb wel wat denim korte broeken in de kast hangen die ik tijdens heel warme dagen draag, maar ik zou hier best wat meer mee willen experimenteren. Er is zoveel leuks te koop! Dit leren exemplaar is van Maje en vind ik bijvoorbeeld geweldig. Maar ook gewoon katoenen broeken of een goede denim short blijft een beetje moeilijk in mijn hoofd. Daar ga ik maar eens een project van maken aankomende maanden. Mezelf meer comfortabel voelen in een korte broek. Dat begint bij een goed exemplaar vinden, denk ik zo!

Delen:
Secured By miniOrange