(~215 B)
Woord van het jaar: balans

Woord van het jaar: balans

Vorig jaar begon ik 2022 met een ’22 voor 2022’-lijstje. Ik bedacht 22 dingen die ik wel zou willen doen dat jaar en was vastberaden om daarmee aan de slag te gaan. Een aantal van die dingen is uitgekomen, een aantal niet. Bij sommige activiteiten heb ik echt wel gedacht ‘ja, dat ga ik doen want het staat op mijn lijstje’, terwijl andere dingen heel spontaan voorbij kwamen. Al met al is het me niet gelukt om alles af te vinken, maar dat vind ik eigenlijk wel prima. Ik begon 2022 heel anders dan dat ik hem afsloot en heb het jaar een hell of a ride gehad. Maanden waarin ik niet de ruimte voelde om ergens aan te werken, dingen die ik vrijwillig on hold zette, activiteiten die toch niet bij mij bleken te passen en meer van dat soort dingen.

Rustig jaar

Voor 2023 wens ik eigenlijk maar één ding: een rustig, misschien wel saai jaar. Een jaar waarin we gewoon op een rustige manier leven. Dingen doen die we leuk vinden, dagen die we thuis gezellig kunnen doorbrengen en zonder gekke veranderingen. Zolang de jongens op hun plek zitten, mijn werk op deze manier goed blijft lopen, ik een extraatje kan verdienen met mijn blog/Instagram, ik lekker in mijn vel zit, alles goed gaat met Raymond en zijn werk, met de mensen om ons heen en we elke week mogen en kunnen vullen met waar we blij van worden, dan ga ik heel tevreden het jaar afsluiten in december.

Woord voor 2023

Ik doe dit jaar dus niet aan goede voornemens. Ik maak geen lijst met dingen die ik wil gaan doen en heb geen doelen. Ik heb wel een woord voor het jaar dat voor mij alles omvattend is: balans. Ik hoop namelijk balans te vinden in alles. Balans in het ouderschap. Balans in mijn werk. Balans in mijn freelance activiteiten. Balans in het sporten. Balans in mijn voeding. Balans in mijn eigen tijd. Balans in mijn relatie. Balans in ons gezin. Ik denk dat dat heel 2023 leidend moet zijn en dat het voor mij nu belangrijker dan ooit is. Het is bij mij vaak (bijna altijd) alles of niets. Of all-in, of helemaal niet. En daar kom ik mezelf best vaak tegen.

Sport & voeding

Ik heb twee heel goede sportjaren achter de rug en ik mis het. De afgelopen weken was het wennen qua nieuwe baan en nieuwe weekverdeling. Ik zag de gaatjes voor het sporten even niet. Ik ben geen avondsporter en ging altijd ’s ochtends, maar ik heb niet altijd meer de luxe om de keuze te hebben. Is niet erg, want ik vind mijn werk fantastisch. Maar het is wel even schakelen en wennen aan de nieuwe structuur. Ik heb nu drie momenten voor mezelf gevonden waarin ik kan sporten, waarvan er twee altijd wel lukken. Hopelijk ga ik daar een fijn ritme in krijgen. Hetzelfde geldt voor mijn voeding. Oh, wat is dat weer een puinhoop geworden en wat is het zonde dat ik de stijgende lijn van de laatste jaren niet vast heb kunnen houden. Afgelopen jaar zat ik er echt niet lekker in en heb ik er een potje van gemaakt. Het resulteert in een paar kilo erbij en ook al vind ik dat getal niet eens zo heel erg meer; ik voel me gewoon echt niet lekker in mijn lijf momenteel. Dat kan anders. Daar kan meer balans in komen.

Werk & tijd voor mezelf

Dan nog de balans tussen werk en tijd voor mezelf. Ik mis soms best de tijd met mezelf omdat ik nu werk onder schooltijd en voor de rest weinig ruimte weet te vinden omdat ik de kinderen om me heen heb. Daarnaast wil ik meer rustige tijden met de kinderen want dat was afgelopen jaar ook niet zo heel makkelijk met alle ruzies van de jongens. Ik wil lekker genieten van muziek en mijn agenda weer vullen met mooie concerten. Ik wil mijn stappenteller weer meer laten lopen, maar ook meer fijne momenten creëren dat ik eens niks doe overdag. Ik ben altijd wel bezig. Balans vinden in mijn financiën nu er redelijk stabiele inkomsten zijn. Balans in onze relatie. Balans in alles.

Zonder doelen

Zonder doelen mijn weg zien te vinden dit jaar. Geen lijstjes, geen getallen, geen goede voornemens. Alleen maar dag voor dag keuzes maken die op dat moment het beste voelen en die voor rust zorgen. Die weer even de balans terugbrengen. In mezelf, in ons gezin en in huis. Daar gaan we voor!

Delen:
Secured By miniOrange