Welk advies had ik mezelf gegeven op 1 januari 2018?

Welk advies had ik mezelf gegeven op 1 januari 2018?

Lieve Shirley in 2018,

Momenteel bevind ik me al in 2019, maar ik zie jou nu staan op 1 januari 2018. Moe van de zorgen om Maddox, moe van alweer zulke slapeloze nachten. Ik weet dat het je zwaar valt en aan je eczeem te zien gaat het echt niet zo goed met je. Helaas heb ik slecht nieuws; het komende jaar zul je nog niet doorslapen en krijgt ‘moe’ nog eens een extra lading. Je vindt echter wel steeds iets meer je rust. Je bent met Maddox in goede handen bij een fantastische kinderarts en zij zal je de komende maanden goed begeleiden.

In februari zal Maddox buisjes krijgen en dat brengt een stuk meer rust in huis. Je zult dan niet meer te maken krijgen met oorontstekingen waardoor Maddox ook minder vaak ziek is. Wel moet je door een heel nare periode waarin Maddox echt niet helemaal de oude is. Hij wordt hangerig, heel erg stil en je gaat je enorm veel zorgen maken. Maar heb vertrouwen in het advies uit het ziekenhuis dat het slechts een virus is en geef het wat tijd. Binnen een paar weken wordt Maddox weer de oude en krijg je het nog druk genoeg met het draakje. Het gewicht van Maddox gaat de komende maanden wel enorm schommelen maar alle bloeduitslagen laten ook weer zien dat je je geen zorgen hoeft te maken. Dus hallo, word een beetje rustig en focus je op de dingen die wel goed gaan. Laat het iets meer los!

Ik weet dat je de komende maanden gaat strugglen qua balans en alhoewel dat zeker nog een gevecht gaat worden in 2019, gaat het in de loop der maanden wel iets beter. Je neemt, vooral de laatste maanden van 2018, meer de tijd voor jezelf, je gaat steeds wat eerder naar bed en ondanks de slechte nachten ga je je steeds iets beter voelen. Blijf goed voor jezelf zorgen, ook als het even niet zo goed gaat. In de zomermaanden ging dat goed, maar ik zie dat je dat de wintermaanden niet zo goed gaat doen en dat je weer in gevecht bent met je eetpatroon. Ik zal dus maar eerlijk zijn; aan het eind van het jaar merk je dat je niet goed in je vel zit door dit gedoe. Je weet immers zelf dat je weer moet gaan sporten en gezonde dingen moet eten om je weer energiek en fit te voelen. Het is prima dat je je gewicht los gaat laten en je je niet meer laat leiden door een getal op de weegschaal, maar goed voor jezelf zorgen, helemaal met de gebroken nachten, is echt een must voor jou om positief en energiek in het leven te staan. Je zult merken dat dat steeds iets minder wordt naarmate je jezelf vergeet. Maar neem maar even je tijd het laatste kwartaal om je hoofd op orde te krijgen, dan kun je daarna weer lekker naar de sportschool. Ook zul je toch echt bewuster moeten worden van wat je in je mond stopt en misschien moet je daar hulp bij zoeken of het in ieder geval noteren voor een beetje houvast. Dan beloof ik je dat je veel meer aan kunt en dat je je beter voelt. Ik kan nu vanuit 2019 zien dat een paar keer sporten en lekker gezond en gevarieerd eten al heel erg veel helpen, dus ga dat een beetje voor jezelf uitvinden. Ook zonder de Weight Watchers-app, die je na jaren aan het eind van 2018 eindelijk van je telefoon af gooit, ben je prima in staat om goed voor jezelf te zorgen. Als je jezelf er maar bewust van bent.

Twee kinderen, je gaat het een beetje lastig vinden de komende tijd. Je bent zoekende naar hoe je alles in goede banen kunt leiden, maar ik beloof je dat je je aan het eind van het jaar echt een stuk beter voelt over het moederschap. Je bent veel zekerder van je zaak en weet goed wat je kinderen wel en niet nodig hebben. Je gaat de komende maanden zoeken naar een goede balans doordeweeks en door te beginnen met buiten de deur werken, komt er meer rust en ruimte om de dagen daarna rustiger aan te doen. Door zelfs op woensdag amper te werken en lekker tijd met Skyler en Maddox te spenderen. Vooral na je vakantie naar Turkije (wat trouwens awesome gaat worden en waar Skyler nu in 2019 nog over praat!) ben je je meer bewust geworden van het feit dat je minder achter de computer moet gaan zitten als de kinderen thuis zijn. Ze zijn zo kort klein, probeer daar nu van te genieten! Leef veel meer in het nu en blijf weg van de gedachte dat je ergens naartoe leeft met ze. Nee, het speelt zich nu af en niet als ze een jaar of tien zijn. Het is geen weg met een eindbestemming. Het is een weg met iedere dag hobbels, obstakels, mooie momenten en stops.

Qua werk begin je helemaal je draai te vinden. Je hebt veel inspiratie de komende maanden, de bezoekersaantallen stijgen en opdrachten verkopen gaat je ook aardig af. Zo na de zomer zul je een dipje krijgen omdat je voor je gevoel wat vastloopt. Opeens besef je je dat je misschien wel iets anders wil en na wat sollicitatiegesprekken waar je het uiteindelijk niet wordt, krijg je wel duidelijk voor ogen wat jouw richting is. Vertrouw daarop. Vertrouw op je gevoel, doe wat je hart je vertelt en vaar die koers. En neem die job nog maar even niet aan, want ondanks wat wisselende maanden qua inkomsten is schrijven voor jezelf toch wel wat je het liefste doet. Bovendien krijg je eindelijk dat boek-idee waar je in 2019 mee aan de slag moet. Want dat is zo’n grote droom, dat het tijd is om die te volgen. Eind van het jaar heb je een belangrijk gesprek daarover en zowel jij als ik weten het antwoord nog niet. Maar heb vertrouwen, blijf staan voor wat jij belangrijk vindt en je zult zien dat dat ten goede komt. 2018 wordt vooral emotioneel heel veel zoeken, vallen, opstaan en jezelf ontdekken; in 2019 zul je daarvan de vruchten plukken en kun je gaan groeien en knallen.

Wat een jaar ga je hebben. Alhoewel het qua gebeurtenissen eigenlijk niet zo dramatisch wordt allemaal, ga je qua ontwikkeling wel een hele reis meemaken. Je gaat meer rust vinden in de breedste zin van het woord. Qua werk, qua lichaam, qua geest, qua moederschap. Misschien klinkt dat nu nog heel erg gek en denk je ‘ja hoor!’, maar ik beloof je dat een jaar heel veel verschil gaat maken.

Aan het eind van 2018 kun je terugkijken op een mooie transformatie die je hebt doorgemaakt. Maar ondanks dat je dit nu van me hoort, zul je het aankomende weken, maanden nog niet helemaal geloven. Heb er maar vertrouwen in dat je je weg vindt, dan weet ik zeker dat je 2018 mooi kunt gaan afsluiten. Ik ga je zien in 2019! Geniet van de reis die je gaat maken.

Liefs, Shirley in 2019

ps: Raymond probeert je over te halen om een caravan te kopen. Je zult het niet geloven, maar dat ga je nog doen ook.

Schermafbeelding 2019-01-04 om 14.44.18

Als beginfoto zie je me in 2019; op deze foto zie je me in januari 2018.

Share:

3 Reacties

 1. 5 januari 2019 / 07:55

  Ik hoop dat 2019 voor jou een jaar vol mooie herrineringen en hoogtepunten mag worden.
  Liefs

 2. 5 januari 2019 / 10:33

  ik hoop voor jou dat 2019 met wat meer slaap gaat verlopen, meer rust en dat je lekker in je vel zit mop 😉

 3. 6 januari 2019 / 19:17

  wat leuk, z’n stuk! Ben benieuwd wat Shirly 2020 te zeggen heeft ;P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.