(~215 B)
Wedding update #2: de trouwdatum

Wedding update #2: de trouwdatum

Toen we eind vorig jaar besloten om in 2023 te trouwen, riep ik gelijk dat dat 1 mei ging gebeuren. Dat leek me wel wat, aangezien we op 1 mei 20 jaar samen zijn. Ik mailde de trouwlocatie, nam een optie op die datum en Raymond en ik namen ons voor om de week daarna alles te regelen. Maar de week daarna werd weer een week daarna en we gingen van ‘morgenavond gaan we er even voor zitten’ naar ‘misschien is 1 mei toch niet zo’n handige datum’. Eenmaal op bezoek bij de trouwlocatie hadden we nog maar twee maanden om alles te plannen tot de datum was aangebroken. ‘Moeten we dat wel willen?’, vroegen we aan elkaar. Een paar mensen om ons heen had al een vakantie geboekt (1 mei valt op een maandag in de meivakantie) en ik had ook niet zo’n zin om alles gehaast te regelen. En dus wisten we: 1 mei wordt hem niet. Wat dan wel?

Wanneer dan?

Nu hebben Raymond en ik niet echt speciale data met elkaar. Ik vind 1 mei altijd bijzonder, maar daar houdt het wel mee op. Omdat je in juli al in de zomervakantie zit en ik niet wil dat mensen met hun zomervakantie boeken rekening houden met ons, schoven we het door naar september. De trouwlocatie vertelde ons dat elke donderdag in september nog vrij was. Tijd om de agenda erbij te pakken. Ik vind september namelijk een heerlijke maand altijd.

21 september

De eerste donderdag van september valt precies in de eerste schoolweek van de jongens. Leek me niet zo prettig. De tweede donderdag valt net voor de zestigste verjaardag van mijn moeder. Om nu op donderdag te trouwen, in de bubbel te zitten en zaterdag gelijk weer een feestje te hebben zag ik niet zo zitten. Eind september ligt voor mijn gevoel te dicht bij oktober. En dus bleef er maar een optie over: donderdag 21 september 2023.

Een donderdag

Nu zou je denken: waarom op donderdag en niet in een weekend? Omdat we de keuze hebben gemaakt om klein te trouwen met slechts 25 volwassenen en 12 kinderen, komen we met onze wensen en plannen lang niet bij de omzetgarantie die de trouwlocatie hanteert. In overleg was maandag tot en met donderdag wel een mogelijkheid en dus hebben we de donderdag gekozen.

Voorpret

Inmiddels zijn de save the dates de deur uit en gaan we deze week officieel tekenen bij de trouwlocatie. Nu wordt het opeens echt! En ik ben er dan al maanden mee bezig; ik vind het nu opeens allemaal mega spannend. Het wordt maar een klein feestje en zoveel hoeft er niet geregeld te worden, maar het liefst knip ik in mijn vingers en is er een fast forward naar 21 september, als alles geregeld is en in en iedereen aan het eten zit. Maar ik hoor van iedereen dat ik moet genieten van de voorpret. Dat gaan we dus ook maar doen. Over een half jaar is het zover!

Delen:
Secured By miniOrange