(~215 B)
We gaan een weekendje naar Deventer!

We gaan een weekendje naar Deventer!

Op mijn 22 voor 2022-lijstje staan een hoop dingen die ik dit jaar niet meer ga voltooien. De reden? De tijd. De weken gaan ontzettend hard en sommige dingen zijn me gewoon niet gelukt om te realiseren. Een ding waar ik wel nog aandacht aan wilde besteden, is een weekend weg met Raymond. Op mijn lijst staat dat ik twee keer een weekend weg wil samen en het ziet er naar uit dat ik dát wel af kan vinken.

Weekend weg samen

We zijn in juni naar het concert van Anouk geweest, waar ik een hotel bij had geboekt. Nu was het de bedoeling dat ik met een vriendin naar het concert zou gaan en dan alleen zou slapen in het hotel. Ook een van mijn doelen: in mijn eentje een nachtje weg. Dat is niet gelukt, maar ik vond het onwijs leuk dat ik dit voor mij speciale moment met hem kon delen. Toen Raymond me twee weken terug zei dat ‘ie wel weer eens samen weg wilde, vertelde ik hem dat ik ook al aan het rondkijken was omdat ik hetzelfde idee had. Zo gezegd, zo gedaan. De plek is uitgezocht, het hotel is geboekt, opa en oma zijn gevraagd om op te passen en de voorpret kan beginnen. We gaan naar Deventer!

Magische herinnering

Deventer was geen lastige keuze. Het was eigenlijk de eerste stad waar we aan dachten. Vier jaar geleden waren we daar ook, omdat ik daar naar een optreden van Anouk wilde en Raymond zo lief was om weer mee te gaan. En ja, weer Anouk. Ze speelt nu eenmaal een grote rol in mijn leven, haha. Ik boekte toen via Hotelspecials een secret deal en we kwamen terecht in het toffe IJsselhotel (inmiddels is dit hotel overgenomen door Pillows). We stonden in de file op de weg naar Deventer, hebben snel een restaurant gezocht, waren net op tijd voor het optreden van Anouk, genoten van het hotel, ontbeten de volgende ochtend in de stad, liepen een klein rondje en toen was het alweer tijd om te gaan. Het was kort, maar heel indrukwekkend. We hebben héérlijk Mexicaans gegeten, het concert van Anouk was op het kerkplein en heel indrukwekkend (ik ben niet vaak tot tranen ontroerd door een optreden maar dit voelde opeens heel magisch), het hotel was waanzinnig, het was fijn om er even met zijn tweetjes uit te zijn en het geslenter door de stad beviel ons uitstekend. Deventer maakte indruk op ons en we wisten: hier komen we nog eens terug.

We kiezen voor Finch

Elke keer als ik naar Enschede reed voor werk (kuch, daar denk ik liever niet meer aan), reed ik langs Deventer en dacht ik terug aan de fantastische uurtjes in deze mooie stad. Toen ik met Raymond ging nadenken over nog eens een nachtje weg, wisten we dan ook gelijk: Deventer. We willen de stad op ons gemakje ervaren en nog eens genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. We twijfelden even of we wilden slapen in Pillows, maar mijn keuze is uiteindelijk op Finch gevallen. Waarom? Dat hotel is een boetiekhotel en voelt wat moderner en stadser, terwijl Pillows iets statischer oogt. Bovendien ligt Pillows aan de IJssel en moet je steeds met het pontje over. Vonden we de eerste keer heel fijn omdat we niet vaak heen en weer gingen; nu vind ik het toch prettiger om midden in de stad te verblijven om ook af en toe terug te kunnen. De uitstraling van het hotel vind ik waanzinnig en sprak me dus direct aan.

Voorpret

Over ruim vijf weken is het zover. We gaan zaterdagochtend weg, kunnen dan de hele dag in de stad rondlopen, shoppen, lekker lunchen, ’s avonds uit eten en van het hotel genieten. De volgende ochtend zoeken we een heerlijke ontbijtspot (of misschien ontbijten we in het hotel, daar ben ik nog niet over uit), kunnen we nog lekker relaxen in de kamer, misschien nog wat rondlopen en ergens lunchen. Daarna is het weer tijd om opa en oma af te lossen en naar de jongens te gaan. Ik heb er zó veel zin in. Raymond en ik doen dit niet zo vaak en dan is het extra fijn als de mogelijkheid er dan even wel is. We zijn in november 19.5 jaar samen, dus dit wordt een fijne herinnering. Nu al zin in!

Tips voor Deventer? Mogen in mijn DM op Instagram!

Delen:
Secured By miniOrange