Deze vier steden staan op ons lijstje

Deze vier steden staan op ons lijstje

Raymond en ik hadden het er van de week over; we moeten ook maar weer eens een trip met zijn tweetjes plannen. We gaan niet zoveel samen weg terwijl New York twee jaar geleden echt fantástisch was. Nu vinden we een vakantie met het hele gezin het allerleukste en genieten we daar ook onwijs van, maar ik denk dat het ook goed is om tijd met zijn tweeën in te plannen, helemaal voor bijvoorbeeld een citytrip waar kleine kindjes –naar mijn idee- toch nog niet zoveel aan hebben. In New York hebben we toen onze benen onder ons lijf vandaan gelopen en waren we de hele dag in de weer; ik ben blij dat we Skyler toen niet bij ons hadden en dat hij de tijd van zijn leven had bij opa en oma. Hoefde Skyler niet de hele dag in de buggy en konden wij even doen en laten wat we wilden. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.

In september gaan we met zijn viertjes naar Center Parcs en in oktober moet Raymond voor 2.5 week naar het buitenland voor zijn werk. Voordat we dus met zijn tweeën weg kunnen is het ergens begin volgend jaar. Met een bruiloft die eraan komt nog allemaal een beetje onzeker, maar we hebben wel vast een wensenlijstje van steden die we dólgraag met zijn tweetjes willen bezoeken. Dit zijn ze alle vier!

Kopenhagen
Met stipt op één bij zowel Raymond als bij mij; Kopenhagen lijkt me fantastisch. Ik hoor onwijs veel goede verhalen en het lijkt me een heel mooie stad. Lekker samen rondslenteren, uit eten, beetje winkelen, de stad bekijken. Ik denk dat als we iets gaan boeken, dat het Kopenhagen gaat worden. Onze absolute favoriet op de lijst.

Lissabon
Op mijn lijstje sinds de vlogs van Rosanna. Lissabon ziet er steeds zó mooi uit! Maar dit zou ook zeker nog een stad zijn waar ik met het hele gezin naartoe wil gaan om er een relaxte citytrip van te maken door bijvoorbeeld de dagen af te wisselen met dingen voor de kids en dingen voor ons. Hier zie ik ons dus volgend jaar of het jaar daarop wel belanden voor een zomervakantie of bijvoorbeeld voor een weekje weg in een voorjaars- of herfstvakantie.

Praag
Op Raymonds lijstje en iets waar ik ook wel nieuwsgierig naar ben: Praag! Ik hoor alleen maar positieve verhalen van mensen die hier zijn geweest. Het lijkt me dan ook heerlijk om bijvoorbeeld voor vier dagen hier naartoe te gaan. Ik had er zelf in eerste instantie niet zoveel mee maar door Raymonds enthousiasme én door de verhalen van vrienden om ons heen, ben ik toch wel overtuigd. Hier gaan we een keertje naartoe!

Parijs
Ik zag Parijs heel even toen ik naar Disneyland ging met mijn ouders, had een overstap op het vliegveld daar waardoor ik een glimp van de Eiffeltoren opving en we zijn er eens langs gereden toen we op vakantie waren in Frankrijk. Maar écht de stad zelf in? Dat heb ik –schaam- nog nooit gedaan. En dat terwijl het al jaren op mijn lijstje staat en het príma te doen is qua afstand. Ik ben er dus nog nooit geweest en vind dat het er maar héél snel van moet komen. Ik heb het volgens mij al vaker geroepen en nee, het is gewoon nog stééds niet gebeurd.

Vertel: waar zouden jullie nog eens graag naartoe willen? En doen jullie dat weleens, zonder kinderen op citytrip?

Share:

12 Reacties

 1. Didi
  3 augustus 2017 / 15:23

  Vorig jaar zijn we naar Valencia geweest. Ook echt een aanrader! Stad en strand lekker eten en shoppen. Heerlijk!

  • Shirley
   Auteur
   3 augustus 2017 / 15:42

   Valencia zijn we geweest toen ik net zwanger was van Skyler. Heerlijke stad!

 2. Barbara
  3 augustus 2017 / 15:28

  Voor een dichtbij weekendje weg: Antwerpen. Dit is zo mijn favoriete stad voor een nachtje weg. Prima bereikbaar met de trein en heerlijk shoppen, slenteren, eten en borrelen.
  Helaas er nog niet van gekomen om met z’n tweeen een nachtje weg te gaan na de geboorte van onze dochter (bijna 2).

  En voor een weekendje verder weg: Marrakech, met een prijsvechter heel goedkoop te bereiken en een heerlijk stad waar modern en authentiek elkaar ontmoeten.

  • Shirley
   Auteur
   3 augustus 2017 / 16:11

   Dat lijkt me inderdaad ook nog heel erg mooi om naartoe te gaan! Antwerpen is trouwens altijd wel fijn 🙂

 3. 3 augustus 2017 / 15:36

  Kopenhagen staat hier ook op nr 1, wil ik absoluut graag eens bezoeken. Lijkt me ook een leuke stad voor met kindjes te bezoeken

 4. 3 augustus 2017 / 16:13

  Ik ben alleen niet in Kopenhagen geweest, de andere steden zijn erg leuk! Lissabon: misschien niet heengaan tussen 28 april en 13 mei 2018, in die periode wordt het Song Festival daar georganiseerd en kan het wat druk zijn in de stad 😉

 5. Rebecca
  3 augustus 2017 / 16:14

  Kopenhagen is echt een leuke stad!! Moet wel zeggen dat de stad niet zo heel groot is, dus 3 dagen is wel prima voor daar!
  Porto is trouwens ook heel erg leuk, handig te combineren ook met Lissabon!

 6. Michelle
  3 augustus 2017 / 16:21

  Stockholm is heel leuk!

 7. Sandra
  3 augustus 2017 / 16:22

  Ik ben er helaas maar 1 dag geweest tijdens een rondreis maar Kopenhagen is zoooo mooi. Neem vooral de rondvaartboot, heel toeristisch maar erg leuk.

 8. Monika
  4 augustus 2017 / 16:27

  Wij gaan in oktober naar Lissabon omdat we 5 jaar getrouwd zijn. Ook zonder kids, even lekker tijd voor onszelf <3

 9. Cindy
  5 augustus 2017 / 12:05

  Lissabon is echt geweldig. Ben er 3 dagen geweest, te weinig. Ik zou nog eens naar Stockholm willen gaan en Londen.

 10. 6 augustus 2017 / 12:15

  Lissabon is heel erg leuk! Ik ben er in 2007 geweest, maar wil graag nog een keer terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.