(~215 B)
Het verschil in buikfoto’s tussen baby 1 en baby 2

Het verschil in buikfoto’s tussen baby 1 en baby 2

Vorige week plaatste ik een overzicht in buikfoto’s, van week 11 tot en met week 20. Mijn buik is echt al heel snel gaan groeien waardoor ik met week 11 niet veel meer kon verbergen. Dit was met Skyler wel anders! Hoe trots ik ook was op mijn buik met week 20 en hoe groot ik hem op dat moment ook vond; het valt in het niet met hoe groot ‘ie uiteindelijk is geworden en hoe dik mijn buik nu eigenlijk is. De vraag ‘zijn het er geen twee?’ heb ik deze zwangerschap dan al vaak moeten aanhoren.

Het leuke van Mommyhood vind ik niet alleen dat ik heel veel kan delen met jullie, maar ook dat ik zelf een heel mooi naslagwerk heb. Zo kan ik alles van de zwangerschap van Skyler teruglezen, inclusief het bekijken van buikfoto’s. En dat heb ik dan ook even gedaan voor dit artikel. Want is het verschil tussen zwangerschap 1 en zwangerschap 2 echt zo groot qua buikomtrek? Ik kan de vraag inmiddels beantwoorden met een dikke, vette ja.

Negen van de tien keer is het zo dat de buik tijdens een tweede zwangerschap sneller zichtbaar is. Negen van de tien keer is het ook zo dat je dan een grotere buik hebt. Bij mij is dit alle twee hartstikke waar. Nu is het ook zo dat ik tijdens deze zwangerschap wat zwaarder ben dan tijdens de zwangerschap van Skyler. Ik denk dat dat ook zeker meespeelt. Hoe dan ook: de buik is behoorlijk, maar ik draag hem vol trots. Momenteel ben ik alweer bijna 21 weken zwanger en ik ben heel benieuwd hoe deze buik gaat eindigen…

Kijk mee! Ik heb niet zulke goede buikfoto’s gemaakt toen met Skyler als nu, maar de vergelijking is alsnog wel duidelijk te zien. Lol.

13weken

Week 13! De huidige zwangerschap was op dit moment al twee weken bekend, terwijl ik het bij Skyler pas net de wereld in geslingerd had.

15weken

Week 15 heeft een behoorlijk groot verschil. Ik moet er wel bij zeggen dat de rechter foto na het avondeten is gemaakt en dat het dan altijd wat dikker is allemaal. Maar hé, we kunnen zeker niet om het verschil heen.

week17

Ik moet zo lachen om de bovenste foto. Wat was ik trots op mijn buik met 17 weken en wat vond ik hem al groeien. Nu met de tweede zwangerschap valt het duidelijk in het niet.

week19

Week 19! Ik heb nu tijdens deze zwangerschap een groeispurt gehad rond week 18, iets wat tijdens de eerste zwangerschap ook zo was. Er kwam bij Skyler echt een bolletje tevoorschijn terwijl ik tijdens deze zwangerschap al behoorlijk aan het groeien ben geslagen…

week20

Vorige week was ik op de helft. Ik vond dit tijdens de zwangerschap van Skyler een heel mooi moment omdat we officieel niet meer om mijn buik heen konden. Nou, nu is dat weer het geval, haha. Ik kan deze rechter buikfoto dan ook wel vergelijken met de buikfoto van Skyler rond week 26/27:

26weken2dagen

Momenteel ben ik bijna 21 weken zwanger en ziet de buik er zo uit;

15300642_1297395343614926_1242732640_n

Met Skyler was de buik rond dit termijn toch een heel stuk minder. Week 21 zag er toen zo uit:

buik21weken

De groeispurt bij Skyler begon pas echt rond week 30/31, toen de buik behoorlijk hoog zat en er echt een flinke bol begon te ontstaan:

31weken4dagen

Mijn állerlaatste buikfoto was de foto bij week 36. Ik vind mijn buik daar fantastisch, maar ik denk -weet eigenlijk wel zeker- dat ik deze grootte over niet al te lange tijd al ga behalen, haha. We gaan het zien. Bring it on, I can handle this!

c8tb

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. Kelly
  6 december 2016 / 15:43

  Zwangere buiken zijn mooi Bij de tweede kun je er inderdaad al eerder van genieten hihi Zelf nu 32 weken dus kan er ook niet meer omheen. Soms lastig maar vooral heel mooi

 2. 6 december 2016 / 16:19

  Leuk zo die vergelijking! Wat een verschil zeg, tussen een eerste en tweede zwangerschap. 🙂

 3. 6 december 2016 / 19:17

  Wat heerlijk om te zien! Zo er zo zelf weer zwanger van willen worden hahaha.

 4. Naomi
  6 december 2016 / 23:46

  Wat leuk om die verschillen te zien! Oh echt ik wil ook ooit zo’n buikje.

 5. 7 december 2016 / 09:07

  Zo leuk om te zien! Ik heb mijn buikfoto’s ook al vergeleken maar mijn buik is deze 2e zwangerschap bijna precies gelijk!

 6. 7 december 2016 / 11:35

  leuk om te zien meis en ja meestal bij de tweede ben je bigger hihi maar dat mag de pret niet drukken toch je hebt een mooi buikje!!

Secured By miniOrange