Onze (vakantie)plannen voor de komende maanden

Onze (vakantie)plannen voor de komende maanden

Een paar maanden geleden kwam Raymond met het idee om een caravan te kopen. We waren immers toch al jaren aan het kamperen sinds we Skyler hadden. Weliswaar in een stacaravan, maar de camping was een feit. Nu Skyler naar school gaat en we afhankelijk zijn van de schoolvakanties, beseften we ons dat de zomers nu wel erg duur zouden gaan worden. Raymond kwam toen tot de simpele rekensom dat we met een eigen caravan zo’n drie weken weg kunnen voor de prijs van één week in een stacaravan. Ik moest er niks van weten, maar uiteindelijk is het hem gelukt om me over de streep te trekken. Ik ga het een kans geven de caravan staat nu in de stalling. We hebben inmiddels redelijke plannen gemaakt voor de vakantie en vandaag vertel ik jullie er meer over. Ook gaan we nog een weekend weg en staan er wat leuke concerten op de planning. Er komen gezellige tijden aan!

Anouk

30 april en 3 mei ga ik naar Anouk in Ziggodome. De eerste avond ga ik met vriendin Anke en de tweede avond gaat mijn moeder gezellig mee. Ik heb er zoveel zin in! We hebben mooie zitplaatsen en ik ben echt al maanden aan het aftellen tot deze week. Een week na deze avonden is het tijd om onze tassen te pakken voor een weekendje weg. Naar Appelscha!

Weekendje weg

We zijn door RCN uitgenodigd om een weekend te verblijven op vakantiepark de Roggeberg in een luxe safaritent. Ik denk dat de jongens dat fantastisch gaan vinden. Zelf was ik nog niet bekend met RCN vakantieparken maar hun verhaal sprak me direct aan. Ze leveren dus leuke vakanties waar je een accommodatie kunt huren of kunt verblijven met je eigen caravan of tent, maar doen ook iets heel bijzonders met de winst die ze realiseren. De gehele winstuitkering besteedt RCN namelijk aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. Vakantie met een dubbele glimlach dus, voor jou en voor iemand anders. Ik ben heel benieuwd wat we ervan gaan vinden en na deze trip deel ik uiteraard mijn ervaring met jullie.

RCN-vakantiepark-de-Roggeberg-Safaritent-de-Wolde-Lodge (8)

Tino en Guus

In juni heb ik weer een paar concerten in de agenda staan. Allereerst ga ik 8 juni met mijn vader naar Tino Martin in ’t Olympisch Stadion. Dit was een cadeautje van mij aan hem en ik denk dat dit een onvergetelijke avond gaat worden. Mijn vader vindt de muziek fantastisch en ook ik kan een aantal nummers waarderen. Het volgende uitje in de agenda is ook in de Nederlandstalige muziekhoek te vinden; op 12 juni gaan Raymond en ik met Skyler naar Groots met een Zachte G Junior van Guus Meeuwis. Dit concert in de middag leek ons een perfect uitje voor onze Guus Meeuwis-freak. Alhoewel, de liefde lijkt een beetje bekoeld, dus ik ben benieuwd of dit nog een geslaagde middag gaat worden of dat ik niet beter de kaarten kan verkopen, haha.

Paleis Soestdijk

Voor 12 juli heb ik kaarten gescoord voor Anouk en Di-rect tijdens Royal Park Live op Paleis Soestdijk. Ik vind Anouk natuurlijk fantastisch, maar Di-rect weet ik ook absoluut te waarderen. Raymond vindt het allebei ook erg leuk, dus daar gaan we samen gezellig naartoe. En een week later? Dan is het tijd om de sleurhut achter de auto te hangen en op vakantie te gaan!

Zomervakantie

Dit jaar gaan we met mijn ouders mee, die ook een caravan hebben. Dit vonden we ergens een heel veilig idee; ze hebben jarenlange ervaring en kunnen ons een hoop leren. We gaan naar een camping in het zuiden van Duitsland, tegen de grens van Zwitserland aan. Bekend terrein, aangezien mijn ouders hier al eerder hebben gestaan en wij daar ook eens een paar dagen hebben doorgebracht. Veel natuur, veel ruimte, veel rust en veel uitvalswegen naar mooie plekken toe. Met dus opa en oma in de buurt, zodat we er ook eens samen op uit kunnen en ’s avonds de barbecue kunnen aansteken om met zijn allen gezellig te eten. Fijn, gezellig, rustig. De planning is om drie weken weg te blijven en werkt het weer niet mee of vinden we het toch niet zo leuk, dan rijden we gemakkelijk weer ergens anders naartoe. Dat vind ik een fijn geweten. Sowieso fijn om drie van de zes weken zomervakantie heerlijk weg te kunnen. Kom maar door! We willen in juni ook nog ergens op een camping in de buurt ‘proefdraaien’. Even twee dagen alles uitstallen om te zien of we alles hebben en of alles klopt en het doet. Daar hebben we echter nog geen plannen voor gemaakt.

Ik hoop eerlijk gezegd dat er nog een paar leuke festivals worden aangekondigd waar Anouk ook speelt. Vorig jaar was wat dat betreft een heel mooi jaar en daar kijk ik met een fijn gevoel op terug. Voor de rest heb ik vooral heel veel zin om lekker de spullen te pakken en vakantie te vieren! Hebben jullie al vakantieplannen of andere leuke dingen om naar uit te kijken de komende maanden?

RCN heeft ons uitgenodigd voor het verblijf. Dit artikel is voor de rest niet gesponsord.

Share:

9 Reacties

 1. E
  11 april 2019 / 07:41

  Hee! Toevallig zijn wij ook op zoek naar een plek in Zuid-Duitsland. Zou je de plaats en/of camping willen delen? Ik ben benieuwd. Fijne plannen hebben jullie!

 2. Susan
  11 april 2019 / 08:57

  Oh wij hebben het ook over een caravan gehad. Nog niet aangeschaft want we zijn er nog niet helemaal over uit of het bij ons past
  We gaan dit jaar een weekje weg, verder nog veel plannen qua klusjes in huis en de tuin.
  Maar ik zeg je eerlijk, ik kijk altijd onwijs uit naar de vakantie, maar na een week ben ik er vaak wel klaar mee. Onze oudste dochter is ook altijd zo van de leg die week, alles is anders en dat is aanpassen. Misschien is dat met een eigen caravan wel minder het geval…

  Ik ben in ieder geval nu al ontzettend benieuwd hoe je het ervaren hebt (vooral het slapen met z’n vieren in de caravan en het drie weken kamperen met kinderen)

  • Shirley
   Auteur
   11 april 2019 / 09:13

   Ik vind een vakantie enerzijds wel een struggle omdat ik dan altijd met de kinderen ben en maar moeilijk een moment voor mezelf heb; anderzijds ben ik veel relaxter omdat ik niks hoef waardoor de sfeer prettiger is 🙂 Mijn ervaring zal ik na de vakantie met jullie delen, ben zelf ook wel benieuwd haha. Een huis of stacaravan is natuurlijk een stuk groter. We gaan het zien!

 3. 11 april 2019 / 09:46

  heerlijk vooruitzicht dus 😀 een caravan lijkt mij dus ook heerlijk he maar krijg Ro er niet in haha

 4. 11 april 2019 / 11:07

  Ooh! Wat een fijne plannen! En wat tof dat je naar het concert van Tino Martin gaat!

 5. Debby
  11 april 2019 / 17:10

  Gezellig! Ik ga ook naar Tino 😀

 6. Angela
  11 april 2019 / 18:20

  Wij zijn nu ook druk aan het sparen voor een caravan. Dit ook omdat we in de toekomst een rondreis willen maken door schotland en ierland. Mijn schoonfamilie kamperen allemaal, mijn man is dus ook zo opgegroeid. Zelf gingen we voordat ons zoontje er was ook altijd kamperen met een grote bungalowtent, maar dat vind ik niet meer handig met een kleintje erbij. Voor nu dus eerst stacaravans of tenten huren, enige nadeel vind ik dat we dat ook echt aan 1 plek gebonden zijn en je niet ff snel alles kan inpakken en ergens anders naartoe kan gaan, als het toch niet bevalt.

 7. Naomi
  11 april 2019 / 19:40

  Trip to memory Lane: in mijn jeugd hebben we jaren op De Roggeberg gestaan! Prachtige omgeving om te fietsen, het Bosbad is fantastisch (ik hoop dat jullie mooi weer hebben, want het is een buitenbad) en het minipretparkje Duinezathe is vast een hit voor de jongens. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.