(~215 B)
Update van de woonkamer: nieuw vloerkleed & werkplek

Update van de woonkamer: nieuw vloerkleed & werkplek

Het is alweer even geleden dat ik onze woonkamer in zijn geheel heb laten zien. De laatste échte update was in 2017 en inmiddels is er heel wat veranderd. De box is er natuurlijk al heel lang uit, we hebben al een tijd nieuwe banken, het speelmeubel is veranderd voor een werkplek en qua accessoires is er ook een hoop gebeurd. En dan hebben we het maar even niet over het feit dat Raymonds aquarium bijna twee keer zo groot is geworden… In 2020 schreef ik nog even over het feit dat we een nieuw vloerkleed hadden gevonden, maar ik kan inmiddels vertellen dat we een ander, veel groter en lichter wit vloerkleed hebben. En daar ben ik héél erg blij mee!

Dat ik ook heel erg blij ben met mijn werkplek hoef ik jullie niet meer te vertellen. Het speelmeubel werd een opslagplaats waar de jongens niks mee deden. Toen ik een fantastisch bureau (vintage) tegenkwam, wilde ik deze eerst boven ergens neerzetten. Maar ik zit niet graag boven en wil ook mijn ding kunnen doen als de jongens thuis zijn. ‘Waarom zet je hem niet op de plek van het speelmeubel?’ Mijn moeder was degene die het opperde en binnen no time werd het speelmeubel verkocht en het bureau gekocht. Niet veel later zwichtte ik ook voor een roze velvet stoel en zo heb ik mijn fijne plek in huis gecreëerd.

Boven de televisie hebben we ook nog een leuke houten plank bevestigd. We houden wel van leuke prulletjes en op deze manier maakten we deze hoek nog iets persoonlijker en gezelliger. Ik heb geprobeerd om alles wat meer clean te maken, maar dat is uiteindelijk niks voor ons. Ik ben nu eenmaal van de gezellige accessoires, kleedjes, lijstjes, etc.

Maar de meest grote verandering is natuurlijk het gigantische vloerkleed. We hebben steeds kleine kleden gehad, maar ik vond het tijd voor een update. Omdat we een grote woonkamer hebben, wilde ik het liefst een kleed dat volledig onder de banken kon. En die hebben we gevonden!

Ik ontving een mail van Volero, een partij die ik al kende van de reclames op televisie. ‘Daar moeten we toch eens naar kijken hoor!’ riep ik naar Raymond. Vlak daarna mocht ik een nieuw vloerkleed bij hen uitzoeken. Mijn eis? Groot! Wit! Licht! En laagpolig. Ik vond het groene kleed uiteindelijk een doorn in het oog vanwege alle viezigheid die in het kleed ging zitten. Ik kreeg het niet schoon met stofzuigen waardoor het nooit schoon leek. De keuze viel uiteindelijk op een wit, maar toch ook gemêleerd vloerkleed. Ik vond hem helemaal wit ook tof, maar ik vond dit iets veiliger met twee kleine kinderen in huis. We legden hem neer en ik was direct helemaal in mijn nopjes. Raymond moest even wennen aan de grootte, maar dit is juist waar ik zo verliefd op werd. Hij ligt er nu drie weken en ik vind het fantastisch. Het maakt de zithoek echt een mooi geheel en maakt het geheel iets knusser. Lichter, ook!

Ik ben heel erg blij met deze upgrade. Het vloerkleed maakt de zithoek af, mijn bureau is echt lekker mijn eigen plekje dat verboden is voor de mannen in huis (haha) en de speelhoek ziet er op deze manier ook prima uit. Ik zoek nog een systeem voor al het speelgoed maar aan de andere kant: kinderen spelen, ze sorteren niet en ieder systeem verandert toch weer in een chaos. Zij hebben ook recht op een plekje in huis. En zo ook Raymond, met zijn giga aquarium… Die heb ik stiekem niet op de foto gezet, haha.

Ons volgende project? Ik zou héél graag een grote hoekbank willen… Misschien wel die de hele zithoek afschermt en zodat we met zijn allen lekker voor de televisie kunnen hangen. Maar ik wil dan ook een lichte en daar wil ik toch even mee wachten tot Maddox ook iets groter is. Hij is namelijk heel erg goed in vlekken maken en ik ben als de dood dat de bank dan binnen no time heel vies is. Maar ooit gaat ‘ie er komen.

Blij met ons huis!

Delen:
Secured By miniOrange