(~215 B)
Deze producten van Structuurjunkie helpen je naar een productief 2022

Deze producten van Structuurjunkie helpen je naar een productief 2022

De planners van Structuurjunkie kennen we, volgens mij, allemaal inmiddels wel. De bijbehorende notitieboeken zijn ook niet echt een geheim en over het boek Goed Werk heb ik op Mommyhood ook al eens geschreven. Maar Structuurjunkie heeft veel meer en vandaag wil ik het aan je laten zien. Van een to do-blok tot deskplanner en van planner-extra’s tot een vernieuwd dagboek. Het zijn stuk voor stuk items die jou gaan helpen om van 2022 een georganiseerd jaar te maken. Vol met rust, overzicht en structuur.

Jullie weten dat ik een enorme zwak heb voor stationery. Ik koop meerdere planners per jaar, vind steeds weer een ander systeem en probeer ook steeds weer andere invulboeken uit. Laten we het erop houden dat het een hobby is, haha. Dat ik dit prachtige pakket heb gekregen, maakte me dan ook dolgelukkig. Het ziet er allemaal prachtig uit en ik vind het tof om dit merk zo te zien groeien. Well done, Cynthia!

Takenblok

Ik wil beginnen met het takenblok. Een klein, maar mega handig product. Als je op mijn bureau kijkt, zie je altijd post it’s liggen. Hoe dol ik ook ben op notitieboeken en planners; post it’s werken gewoon altijd. Dit blok is een vervanger! Hierin schrijf je al je taken per dag en aan de achterkant heb je papier met stipjes voor je aantekeningen. En is de dag voorbij en zijn de taken afgerond? Dan gooi je je blaadje gemakkelijk weg en begin je weer aan een nieuwe. Ook al ben ik pro-planner en agenda; zelfs met dit takenblok alleen zou ik uit de voeten kunnen.

Planner-extra’s

Ik ben niet zo’n doelensteller en evalueerder. Ik doe wat op dit moment goed voelt en werk de week af zoals ik die voor ogen zie. Om vervolgens de week daarna weer met een schone lei te beginnen. Soms mis ik wel iets meer structuur, helderheid en focus. Ik denk dat het voor mij een stuk productiever werkt als ik helder voor ogen heb waar ik naartoe wil, dat ik af en toe even stil sta bij dingen die gebeurd zijn en dat ik af en toe dat mega drukke hoofd van mij even leeg. Deze planner-extra’s kunnen een handje helpen. Allemaal mooie toevoegingen die je naast de planner kunt gebruiken. De blaadjes scheur je gemakkelijk uit het blok. Er is ruimte voor vooruitblikken, evaluaties, doelen, braindumps en maandelijkse uitdagingen.

Deskplanner

Als je de planner hebt is deze deskplanner overbodig. Maar als je nog zoekende bent naar een systeem of gewoon jouw week snel en laagdrempelig wil plannen, kan deze deskplanner je helpen. Als de week voorbij is, scheur je het blad eraf. Ik denk dat dit vooral ook prettig is als je bijvoorbeeld op kantoor zit en in een oogopslag al je werktaken bij je wil hebben. Ik vind het zelf prettig om terug te kunnen bladeren en vooruit te kunnen plannen, maar dit zorgt wel voor een goed weekoverzicht op een lekker groot formaat. Ik gebruik hem ook wel eens om nieuwe weekopzetten te proberen, omdat ik in mijn planner nogal netjes en precies werk. Of als een week totaal omgegooid wordt, dat je hier dan de week even opnieuw kunt plannen.

Dagboek

Het dagboek kwam vorig jaar uit en dit jaar is er een nieuwe variant. De vraag ‘wat ging er minder goed’ is eruit en is vervangen voor ‘dit gebeurde er verder’. De eerste drie vragen zijn steeds hetzelfde; de laatste vraag wisselt per dag. Aan het begin van het dagboek vind je nog habit trackers in de vorm van pixels. Zo kun je je gewoontes bijhouden en zo meer routine creëren. Ook perfect voor goede voornemens! Het dagboek is ongedateerd dus geen probleem als je niet dagelijks schrijft. Een heel leuk cadeau voor de feestdagen ook!

Notitieboek

De notitieboeken zijn altijd enorm vrolijk! Het bevat gelinieerd papier en het is gewoon een fijn product om in je kast te hebben liggen. Ik gebruik deze momenteel voor mijn aantekeningen voor boek nummer 2.

Planners voor 2022

De planners komen altijd met en zonder datum. Ik vind die met datum altijd het meest fijn, omdat ik ervan hou om lekker vooruit te kunnen plannen. De ongedateerde vind ik vooral fijn als je halverwege het jaar wil starten bijvoorbeeld. Voor 2022 zijn er twee verschillende planners; de blauwe ‘normale’ en een businessplannen. De blauwe komt trouwens ook nog in het formaat van de businessplanner. De blauwe is heel basic en bevat niks anders dan maand- en weekspreads. Dat heb ik de laatste jaren heel veel gebruikt.

De businessplanner is echt geschikt voor ondernemers. Naast de maand- en weekoverzichten vind je hierin ook doelenpagina’s, financiële pagina’s om je targets bij te houden, evaluaties, projectpagina’s, etc. Heel volledig en een prima planner om een heel jaar mee uit de voeten te kunnen. Ik twijfel nog een beetje wat ik ga gebruiken. Misschien wel de businessplanner om toch meer doelgericht te gaan werken. Eens kijken hoe dat me bevalt…

De gedateerde planners zijn altijd maar even te koop en snel uitverkocht. Wees er dus snel bij. De ongedateerde planners worden vaker aangevuld en zijn eigenlijk altijd wel te koop.

Goed Werk

Sluit ik af met het boek Goed Werk. Ik heb er al een blog over geschreven, maar ik wilde hem toch nog even benoemen. In dit boek vertelt Cynthia al haar tips en tricks en als je dit toepast in de producten (of een andere planner, dat kan natuurlijk ook), komt het met dat productieve 2022 wel goed!

Delen:
Secured By miniOrange