(~215 B)
Uitspraken van Maddox #2

Uitspraken van Maddox #2

Van Skyler deelde ik altijd ontzettend veel uitspraken. Hij gooide de ene na de andere anekdote eruit waardoor ik altijd genoeg te delen had. Bij Maddox is dat iets anders. Hij is heel bijdehand en soms heel scherp, maar vaak is het niet het delen waard. Hoe grappig ik het zelf ook vind. Toch heb ik de laatste tijd wat dingen opgeschreven die ik wél heel grappig vond. En eigenlijk komt dat redelijk overeen met Skylers zinnen, aangezien ik de meeste uitspraken-blogs schreef toen hij 4-6 jaar. Dus zie hier: 10 uitspraken van Maddox die ik met liefde heb opgeschreven!

1. ‘Als je wint, heb je gewonnen!’
Altijd leuk om spelletjes te spelen met kleuter. Tot ‘ie verliest, dan worden alle kaarten van tafel gesmeten. Gelukkig was dit voor hem een goede dag.

2. ‘Als je een baby in je buik hebt, dan heb je geen dikke buik. Dan heb je een babyzak.’
Die kinderlogica vind ik soms echt waanzinnig.

3. ‘Jij hebt geen piemel, toch? Jij hebt een piemelgaatje.’
Het is voor hem nog een groot raadsel allemaal.

4. ‘Sorry mama. Mijn buik doet wat hij zelf wil en ik kan het niet tegenhouden!’
We zitten in de boeren en scheten-fase en dat is een groot feest. Goed excuus vriend, goed excuus.

5. ‘Ik zie geen meter onder tafel!’
Er viel iets op de grond en hij kon het niet vinden. Mijn meest favoriete uitspraken, dat ze proberen de zinnen te zeggen zoals wij ze bedoelen, haha.

6. ‘Ik wil wel een kuifje op mijn wafel!’
Maddox is dol op chocopasta en hij vindt het het leukst als er een ‘hoopje chocopasta’ op zijn maiswafel zit omdat ik het mes daaraan afsmeer.

7. ‘Mama, weet je wat een boer laten is? Als je je plas en poep ophoudt, dan komt het er via je mond weer uit.’
Zoals ik al zei: de boer- en poepfase is in volle gang.

8. ‘Wat wil jij later groot zijn?’
Maddox is helemaal in de ban van beroepen nadat ze op school dit thema hebben behandeld. Dit gesprek komt regelmatig ter sprake.

9. ‘Ik heb een legboeker gemaakt!’
Maddox haalt af en toe de woorden en lettergrepen door elkaar. Zo was boodschappen doen ook vaak ‘schapboodjes doen’, haha.

10. ‘Mama, wat wil oma worden als ze later groot is? Knipper denk ik!’
Beroepen blijven iets leukst, maar het allergrappigst is als hij vraagt wat wij allemaal later willen worden als we groot zijn. We zijn immers alleen maar mama en oma voor hem. Mijn moeder knipt de jongens af en toe, dus dit vond hij de beste keuze.

Snel meer!

Delen:
Secured By miniOrange