Uitgeschakeld door een longontsteking

Uitgeschakeld door een longontsteking

Het was niet de bedoeling dat ik dit artikel zou gaan schrijven. Ik had immers voldoende content klaarstaan om even een paar dagen niks te hoeven doen. Echter duren die paar dagen offline iets langer dan ‘gepland’. Mijn gezondheid is niet helemaal top en omdat het van invloed kan zijn op het aantal artikelen de komende dagen moet ik jullie even inlichten.

Afgelopen weekend ging het niet zo goed met Maddox en dat werd de dagen daarna steeds erger. Hij was verkouden, veel aan het hoesten, zijn ‘stem’ ging helemaal weg en hij schommelde heel erg qua temperatuur. Nu is dat helemaal niet zo erg en hoort dat er een beetje bij, maar toen hij steeds minder ging drinken begonnen bij mij de alarmbellen te rinkelen. Hij dook flink onder het minimum qua melk en dus trok ik aan de bel bij de huisarts. Het probleem was echter dat ik zelf maandagavond ook niet zo lekker werd. Toen ik Skyler dinsdagochtend naar de crèche bracht stond ik te draaien op mijn benen en eenmaal thuis ben ik, samen met Maddox, mijn bed ingedoken met koorts en een fikse benauwdheid. Nu heb ik astma en ben ik altijd wel wat benauwd als ik ziek ben, maar de duizeligheid voelde niet helemaal oké. Ik belde woensdagochtend de huisarts en kon voor Maddox direct komen. Ik hield mezelf een beetje buiten beschouwing, maar het kostte me wel onwijs veel energie om naar de huisarts te gaan. Ik liep te zweten, was nog steeds heel duizelig en stiekem voelde het niet helemaal verantwoord om met de kids op pad te gaan. Maar ja, Maddox moest gecheckt worden.

Uiteindelijk werd er bij Maddox een virale infectie geconstateerd. Hij moest wel goed blijven drinken want nóg minder was absoluut niet oké en zou resulteren in een infuus. Voor de rest was het een kwestie van goed uitzieken. Maar ondanks dat ik niet voor mezelf kwam, heeft de huisarts mij in de stoel gedrukt en even gecheckt omdat het niet goed ging. Uiteindelijk ben ik naar huis gestuurd met medicijnen en de boodschap ‘longontsteking’. Skyler is woensdag opgehaald door mijn vader en heeft daar gelukkig kunnen logeren tot vandaag. Heeft hij in ieder geval de nodige aandacht gehad die ik hem niet kon geven. Met Maddox heb ik heel wat uurtjes op bed doorgebracht. Het fijne aan deze hele situatie: heel veel qualitytime en ontzettend veel knuffelen samen.

Ik ben heel erg benauwd, héél erg duizelig, met vlagen ontzettend misselijk en voel me gewoon echt super kut. We moesten vrijdag terug naar de huisarts en Maddox is uiteindelijk goedgekeurd omdat ‘ie weer genoeg drinkt (thank God!), maar ik ben nog steeds niet oké en mag maandag weer terug. Ik had artikelen klaarstaan tot en met vrijdag en heb wat betaalde klussen afgerond, maar voor de rest heb ik niks ingepland staan. Maandag zal er een karige diary online komen van de afgelopen dagen en daarna hoop ik snel weer aan de slag te kunnen. Voor nu draaien de letters op mijn beeldscherm en is het echt even noodzakelijk om een stapje terug te doen.

Ik baal als een stekker. Ik ging zo goed met sporten en eten, zat er lekker in met de site maar ben heel eventjes uitgeschakeld tot ik mezelf weer beter voel. Ik had gehoopt op een paar dagen maar ik heb nog een paar extra dagen nodig om hiervan te herstellen en -letterlijk- op adem te komen. Excuses voor nu en tot heel snel! X

Share:

24 Reacties

 1. 2 september 2017 / 06:08

  Heel erg veel beterschap! Het belangrijkste is nu dat je lekker opknapt en maddox zich ook goed blijft voelen!

 2. Caro
  2 september 2017 / 07:28

  Wat naar! Ik hoop dat je snel opknapt. En onthoud, gezondheid gaat altijd voor. Zonder schuldgevoel of stress daarbij te voelen. Beterschap.

 3. Assiepoes
  2 september 2017 / 07:33

  Beterschap !!

 4. 2 september 2017 / 07:47

  Jeetje wat naar! Heel veel beterschap gewenst. Heel goed uitrusten want als je dat niet doet kan de longontsteking weer terug komen.

 5. Kelly
  2 september 2017 / 08:01

  Lieve Shirley, heel veel beterschap toegewenst!

  Natuurlijk kom ik elke dag trouw je nieuwe artikelen bekijken maar als er niks nieuws is dan zal niemand je dat kwalijk nemen, al helemaal niet met deze omstandigheden. Je gezondheid gaat echt voor, dus rust/ziek eerst eens goed uit! Wij, lezers, gaan nergens heen hoor!

  Beterschap, ook voor Maddox!

 6. Dees
  2 september 2017 / 08:01

  Beterschap !!! Rust goed uit!

 7. Mirte
  2 september 2017 / 08:16

  Goed uitzieken en dan komt alles daarna wel weer. Je bent zelf nog altijd belangrijker dan de content, beterschap!

 8. Lisanne
  2 september 2017 / 09:12

  Beterschap! Eerst goed herstellen, de rest komt daarna wel weer!

 9. 2 september 2017 / 09:20

  Ah dat is echt kut zeg! Heel veel beterschap voor jullie beide. Die virale infectie heb ik nu al zo’n maand of 3 🙁

 10. Sarina
  2 september 2017 / 10:30

  Sterkte shirley! Ziek is ziek daar kun jij ook niks aan veranderen. Heel veel beterschap.

 11. Jessica
  2 september 2017 / 10:50

  Heel veel beterschap!

 12. Arina
  2 september 2017 / 13:53

  Meh, niks aan! Beterschap en lekker uitzieken!

 13. Soraya
  2 september 2017 / 17:06

  Als je een echte longontsteking hebt word je opgenomen en krijg je antibiotica via het infuus, maar ik geloof wel dat je ziek bent, want je ziet er zo slecht uit de laatste tijd, dus ziek maar goed uit!

  • Shirley
   Auteur
   2 september 2017 / 17:24

   Dat is niet waar, je mag antibiotica thuis. Zou daar nooit over liegen? Ik heb er een aantal gehad en ben altijd gewoon thuis en nooit opgenomen geweest. Gelukkig maar anders komt een ziekenhuis handen en bedden tekort met al die patiënten, haha. Anyway: thanks, ofzo?

  • Lineke
   2 september 2017 / 17:34

   Wat is een niet echte longontsteking?

   Pffft ga jij ff praten over dingen waar je verstand van hebt?!
   De ene longontsteking kan gelukkig thuis behandeld worden en de andere moet in het ziekenhuis.

  • 2 september 2017 / 19:15

   Ik heb in de zorg gewerkt en voor een longontsteking word je echt niet altijd opgenomen. Als je je rust naar neemt en dat kan ook thuis. Verder de juiste medicijnen en daarna is het een kwestie van het tijd geven. De rust en medicijnen moeten de kans krijgen hun werk te gaan doen. Beetje ongenuanceerde opmerking dus.

   Shirley, heel veel beterschap en ziek goed uit!

  • 3 september 2017 / 03:52

   Je ziet er zo slecht uit de laatste tijd?! Lekker aardig en meelevend om te zeggen…

 14. 3 september 2017 / 12:34

  jeetje wat balen Meis knap maar snel op xxxx

 15. 4 september 2017 / 17:06

  Veel beterschap, Shirley! Zorg goed voor jezelf! XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.