(~215 B)
Uit de tropenjaren: meer tijd voor mezelf en mijn ontwikkeling

Uit de tropenjaren: meer tijd voor mezelf en mijn ontwikkeling

De laatste tijd ben ik meer dan ooit bezig met zelfontwikkeling. Niet alleen qua mindset, maar ook door meer te lezen over structuur, focus, geld, sporten, voeding, marketing en alles wat maar mijn interesse heeft. De afgelopen twee jaar is er iets bij mij in gang gezet waardoor ik hier behoefte aan heb. Ik heb gemerkt dat ik qua werk wel wat anders zou willen over niet al te lange tijd, dat ik op het gebied van sport en voeding opeens meer wil leren en dat er opeens meer ruimte in mijn hoofd is ontstaan om dit op te pakken. Twee jaar geleden had ik als doel om mijn gewicht los te laten en me vooral te focussen op het ‘normaal doen’, vorig jaar lag de nadruk heel erg op sport en beweging en dat heeft me goed gedaan. Op het gebied van werk had ik opeens het gevoel dat ik me verder wilde ontwikkelen. Ik ben al jaren actief als blogger en daardoor gaat alles op de automatische piloot. De wereld om me heen heeft qua ontwikkeling, zeker op het gebied van online marketing, niet stil gestaan. Om kans te maken op de arbeidsmarkt vind ik het nodig om me hierin te verdiepen en dus ook meer te leren. Al met al genoeg dingen waar ik me nu mee bezig hou.

Meer uitdaging en voldoening

De eerste jaren met kinderen noemen ze niet voor niets tropenjaren en ik heb veelal in dienst gestaan van hen. Dat is helemaal prima want daar ben je ouder voor geworden, om deze taak op je te nemen. Maar de jongens worden groter, Raymond is meer thuis en opeens was daar veel meer ruimte voor mijn eigen ding. Toen ik dat ontdekte, merkte ik ook heel erg dat het wel heel erg eenzijdig is wat ik doe. Ik schrijf blogs, regel samenwerkingen en doe dat allemaal met plezier, maar ik miste wel wat. De studie NIMA A Marketing waar ik me voor inschreef (en die ik succesvol afrondde), maakte iets in me los. Ook het schrijven van mijn boek gaf me opeens weer voldoening. Ik ben niet zo’n persoon die flinke ambities heeft en ik voel ook absoluut niet de behoefte om 60 uur per week te werken om mezelf omhoog te kunnen werken, maar iets meer uitdaging en voldoening zou ik wel heel erg leuk vinden. Ik merk ook dat ik die ambitie met Mommyhood niet heb (gehad). Laat mij gewoon lekker schrijven en als ik daar een prima salaris mee binnenhaal waar ik mijn rekeningen én een leuke jurk van kan kopen, dan hoor je me niet meer. Of moet ik dat eigenlijk niet zeggen nu ik eerdaags op zoek ga naar iets anders? Haha.

Sport en voeding

En dus ben ik die uitdagingen gaan zoeken. Op het gebied van sport heb ik mezelf flink uitgedaagd en ben ik meer aan krachttraining gaan doen. Hier heb ik onwijs veel plezier in en nog steeds probeer ik drie keer per week te sporten. Daarnaast vind ik het heerlijk om te wandelen en deze combinatie doet me goed. Ik merk dat ik qua voeding nog steeds moeite heb met balans houden. Ik ben vorig jaar flink afgevallen door een normaler eetpatroon, maar merk dat ik nu wel weer ga schommelen omdat ik de afgelopen weken niet zo lekker in mijn vel zat. Dat vind ik niet zo fijn, dus daar ben ik nu heel erg mee bezig. Ik wil graag meer rust ervaren en dat is hard werken. Maar langzaamaan komen we er wel.

Online marketing

Omdat ik graag iets wil gaan doen in online marketing of misschien wel alleen op het gebied van schrijven (het liefst wil ik gewoon de hele dag teksten uit mijn mouw schudden voor een online magazine of iets dergelijks, met daarbij een beetje online marketing taken) ben ik vorig jaar NIMA A gaan doen. Ik vond dit leuk, maar vooral het gedeelte over de online wereld sprak me aan. Daarom ben ik daar nu veel over aan het lezen en ben ik tientallen vacatures gaan bekijken om te zien welke kennis daarvoor nodig is en wat mensen van me zouden verwachten als ik die stap ga nemen. Ik heb me ingeschreven voor een paar losse cursussen die me hopelijk nog meer kennis gaan bijspijkeren. Voor nu is er geen ruimte in mijn hoofd voor een flinke opleiding, maar ik hoop dat ik met mijn werkervaring, NIMA en de losse cursussen toch een mooi CV aan het opbouwen ben. Plus ik werk met veel plezier voor My Lovely Notebook aan de nieuwsbrief, waar ik ook nog veel meer over wil leren.

Meer tijd voor mezelf

Het is een fijn gevoel dat er meer tijd komt voor mijn eigen ding. Ik heb erg genoten van de eerste jaren met de kinderen, maar vind het ook een heel prettig idee dat Maddox bijna naar school gaat en dat ik dan nog meer tijd heb om de ontwikkeling voort te zetten. Misschien vind ik snel een andere baan; misschien blijft er tijd om me te focussen op mezelf. Ik heb nog steeds plezier in het bloggen, maar voel wel aan alles dat ik het wat lastig vind worden. Ik steek er veel uren in en de inkomsten blijven wat achter, dat is jammer. Ook merk ik dat ik wat ‘op’ ben qua delen. Ik heb alles wel verteld en ben meer op zoek naar een andere insteek. Waar ik nog steeds kan delen over mij en mijn gezin, maar dan met iets meer ruimte voor mezelf en de kinderen wat meer naar de achtergrond. Hoe dat zich gaat vormen, merken jullie uiteindelijk vanzelf. Dat weet ik zelf ook nog niet helemaal. Voor nu ben ik gewoon heel lekker bezig met ‘aanrommelen’. Ik lees, ik volg een cursus, ik bekijk wat webinars en ben ondertussen aan het struinen naar banen. Ik sport, wandel, probeer dat eten na al die jaren op de rit te krijgen (die dieet/vreet modus is lastig te doorbreken) en de tijd zal het leren waar ik uiteindelijk ga aankomen na deze reis.

Delen:
Secured By miniOrange