(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Tien dingen die ik graag nog wil, op de korte én lange termijn

Tien dingen die ik graag nog wil, op de korte én lange termijn

Volgens mij ben ik in geen tijden zo inspiratieloos geweest als nu. Gelukkig komt het op een of andere manier altijd wel weer goed. Vanmiddag ben ik maar lekker naar buiten gegaan, het centrum in. Op mijn gemak kijken bij de Hema, nog even naar het Kruidvat om Maddox’ schoolfoto’s te laten afdrukken (ik koop altijd downloads) en vervolgens nog naar de Bruna. Ik vind het heerlijk om door boekenwinkels te lopen en op een of andere manier geeft me dat rust én inspiratie. Dit keer kocht ik twee magazines; de special van Psychologie Magazine over hooggevoeligheid en Happi-Kids, het blad van Happinez voor ouders. Ook viel mijn oog op een boek en omdat ik dat direct iets leuks vond ter inspiratie, nam ik het mee; ‘Mijn verhaal journal’, gebaseerd op het boek van Michelle Obama. Het staat vol met prachtige vragen aan jezelf die je in het boek of bijvoorbeeld in een dagboek kan beantwoorden. Ik ben dol op schrijven en dit soort mooie vragen waar je echt over na moet denken en even bij stil moet staan. Het doet iets qua bewustwording en ik vind het ook gewoon heerlijk om mezelf er een beetje in te verliezen. Er is ook een aantal vragen dat ik voor Mommyhood kan gebruiken en zo heb ik opeens weer een lijstje met onderwerpen waar ik over wil gaan schrijven. Ik sloeg het boek open en kwam op de vraag: welke tien dingen zou jij nog graag, op de lange en de korte termijn, willen doen? Ik ga ze met jullie delen.

1. Mijn boek schrijven, naar de drukker zien gaan en in vervolgens in de winkels zien liggen. Het boekcontract is in the pocket; het schrijven staat nog in de kinderschoenen. Dat het boek eraan zit te komen is een feit, maar natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot en moet er daadwerkelijk voor gewerkt worden. Ik ga hopelijk enorm genieten van het schrijfproces, maar het uiteindelijk doel is natuurlijk een boek van mijn hand in de winkels zien liggen. Dat gevoel dat het helemaal klaar is en naar de drukker gaat lijkt mij enorm magisch. En een opluchting uiteindelijk, haha.

2. Mijn NIMA-diploma in ontvangst nemen. Hopelijk krijg ik deze of uiterlijk volgende week mijn tweede cijfer en kan ik gaan juichen omdat dat een voldoende is. Mijn eerste cijfer voor de meerkeuzevragen is een 7.8 en ik hoop van harte dat de open vragen minimaal een 5.5 gaan opleveren. Als ik dan eenmaal dat papiertje heb, valt er echt een last van mijn schouders. Ik vond het heftig zo naast het werken en de zorg voor twee kinderen, maar ben onwijs trots op mezelf dat ik het toch gedaan heb. Ik haalde er ook veel voldoening uit en vond het heerlijk om mijn hoofd weer te laten werken.

3. Trouwen. Ik heb nog echt geen idee wanneer de trouwdatum gaat zijn en wanneer Raymond en ik deze dag gaan plannen, maar hopelijk verkeren we snel in iets rustiger vaarwater qua slaap zodat we de liefde kunnen vieren en er een mooie, bijzondere dag van kunnen gaan maken.

4. Naar Disneyland Parijs met kinderen rond de Kerstdagen. Het lijkt me zó magisch om daar met de jongens tijd door te brengen en het staat dan ook zeker op mijn lijstje. Niet voor dit jaar en misschien ook niet voor volgend jaar, maar zeker wel binnen nu en vijf jaar.

5. Graag zou ik een weekend met Raymond weg willen. Lekker even twee nachtjes eruit met zijn tweeën, heerlijk uit eten, een filmpje pakken, beetje slenteren. Dat moeten we in 2020 echt maar weer eens gaan plannen.

6. Een mooie baan vinden die goed bij mij en mijn interesses aansluit. Wat dat is, is me nog niet duidelijk. Het is ook niet iets dat binnen nu en een maand plaatsvindt en daar wil ik echt de tijd voor nemen. Wat vind ik leuk? Wat is interessant qua uren? Hoe wil ik alles gaan invullen? Ik ben al aan het rondkijken en ben zelfs al wat brieven en gesprekken verder. Een jaar geleden schreef ik het artikel ‘waarom ik over vijf jaar weer in loondienst werk’ en ik denk zomaar dat 2020 of hooguit 2021 dat jaar gaat worden. Mits er natuurlijk iets heel moois op mijn pad komt. Ik ben er wel over uit dat fulltime (nog) niet helemaal bij me past (ook na een vorige sollicitatie heeft me dat aan het denken gezet), maar iets dat ik kan combineren met Mommyhood en de kinderen zou me voor nu wel een beetje rust en weer energie geven denk ik. Twee a drie dagen lijkt me een mooie start. Of wie weet wordt het wel iets op freelance-basis. Zoals ik al zeg: ik ben er nog niet helemaal over uit. Tijd om dat een beetje op een rij te gaan zetten.

7. Iets vinden voor mezelf wat me weer een beetje energie geeft. Ik weet nog niet in welke hoek ik dit wil gaan zoeken, maar naast mijn werk en mijn gezin wil ik graag iets vinden voor mezelf. Wie weet is dat wel weer heel simpel het sporten oppakken zodra ik me beter voel, maar het kan ook een heel andere hobby gaan worden. Ik ben niet vies van een beetje dingen proberen, dus misschien moet ik maar gewoon eens gaan rondkijken waar ik blij van word!

8. Ik vond mijn NIMA-opleiding mega tof en ik heb er veel van geleerd. Ik zou graag nog meer willen leren en dan richting digital marketing. Voor nu heb ik er geen ruimte voor in mijn hoofd en qua werkzaamheden (en ik heb er ook even geen zin in, haha), maar ondanks dat ik de vorige opleiding pittig vond, gaf het me wel voldoening en vind ik het interessant om een beetje in dit vakgebied te blijven kijken. Jezelf in beweging houden is nooit verkeerd en van leren is nog nooit iemand slechter geworden. Dit is geen plan voor aankomende maanden, maar zeker iets wat ik nog graag zou willen doen en wat ik in mijn achterhoofd houd. Ik wil me ook graag meer gaan verdiepen in SEO en affiliate en dat past ook goed in deze richting. Daar kan ik op een laagdrempelige manier al veel over gaan lezen en dus gaan leren en toepassen. Ik ken de basis, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden. Voor nu voor mezelf; over een tijd misschien voor anderen. Ik heb dan in ieder geval de kennis in huis.

9. Een leuke en betrouwbare oppas vinden zodat Raymond en ik eens vaker een avond weg kunnen. Ik weet dat ik altijd mijn ouders mag vragen, maar ik wil eigenlijk ook iemand in de buurt hebben die eens op de jongens let als we naar de bioscoop willen, een hapje willen eten of als ik bijvoorbeeld iets belangrijks heb voor mijn werk. Ik vind dit nog steeds heel erg lastig, ook vanwege onrustige avonden, maar langzaamaan begin ik aan het idee te wennen. Hopelijk kunnen we over niet al te lange tijd iemand vinden die ons af en toe eens wil aflossen zodat we weer eens ouderwets een filmpje kunnen pakken.

10. Een-op-een met de kinderen weg. Het lijkt me fantastisch om eens een nachtje in een hotel te slapen met Skyler. Eerst uit eten, daarna filmpjes kijken op bed, slapen en de volgende dag lekker ontbijten. Gewoon een heel gezellige dag samen ervan maken. Natuurlijk wil ik dit ook met Maddox doen. Ik denk dat we ons nu al zouden vermaken, maar het liefst wacht ik tot ‘ie ietsje ouder is. Ik denk dat we er dan allebei meer van genieten. Heerlijk lijkt me dit, en ik denk zomaar dat de kinderen het ook heel erg gaan waarderen.

Vertel eens; wat wil jij nog heel graag doen, op korte of op lange termijn?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. Marjolein
  26 november 2019 / 09:01

  Leuke ideetjes heb je, om te gaan doen.
  Een aantal kan ik zo overnemen; een weekendje weg met mijn man of een goede oppas vinden.
  Iets zoeken dat energie geeft ipv alleen maar opslurpt..
  Ja, leuk! Succes met de uitvoering ervan en het wachten op je laatste NIMA cijfer.
  Ik duim met je mee.

 2. 26 november 2019 / 10:56

  lekker lijstje shir 😀 en ik heb nog een hele boel tattoo’s op de planning staan hahah

 3. Lydia
  26 november 2019 / 21:07

  Mooie lijst!

  Ik ga je laatste punt komende voorjaarsvakantie met mijn oudste voor het eerst doen. Hij wordt halverwege die maand vier en dan is dat zijn eerste echte vakantie.

  Ik ga elk kwartaal met mijn man een nachtje weg en mijn zoon wil ook graag een keer met mij naar een hotel. Dus dat gaan we dan doen.

  Naar Den Haag, als er een passende film draait ook voor het eerst samen naar de bios. Lekker uit eten en… (wat hem het leukste lijkt) de volgende ochtend luxe ontbijten in het hotel. 🙂
  Dan naar het kinderboekenmuseum. Ik heb er nu al zo’n zin in 😀

 4. Sabien
  27 november 2019 / 17:50

  Momenteel ben ik bezig met een opleiding Psychologie. Na jarenlang op kantoor te zitten, wil ik in de toekomst een hele andere richting opgaan qua werkgebied. Het is idd erg pittig naast werk en gezin.