(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Tag: Car Confessions

Tag: Car Confessions

Op het blog van de meiden van 2WMN kwam ik de leuke Car Confessions tag tegen en omdat ik wel weer zin had in een vragenlijstje, heb ik hem overgenomen als artikel voor vandaag. De tag is officieel afkomstig van Trendbubbles. Ik heb autorijden nooit echt leuk gevonden en heb zelfs een tijdje gehad dat ik de auto niet in durfde te stappen, maar momenteel is hij voor mij echt onmisbaar. Ik doe veel met de auto sinds we in Aalsmeer wonen en sinds ik kinderen heb. Met dit vervoersmiddel kun je voor mijn gevoel toch even sneller ergens naartoe en voel ik me niet zo opgesloten in dit ‘dorp’, lol.

Heb je een auto?
Ja! Ik rij een Opel Corsa. Of eigenlijk moet ik het anders zeggen: het is Raymonds auto maar omdat hij nu een auto van de zaak heeft, hebben we deze ‘bewaard’ voor mij. Ben ik hem altijd heel dankbaar voor!

Waarom heb je een auto?
Nou, in eerste instantie dus voor Raymond om naar zijn werk te gaan, omdat ik een auto niet noodzakelijk vond toen we in Osdorp woonden. Maar toen verhuisden we naar Aalsmeer. Hier is het wel handig om een auto te hebben, ook omdat we niet alles om de hoek hebben. Bovendien vind ik het openbaar vervoer hier niet denderend en vind ik het een prettig idee dat ik overal kan komen zonder Raymond daarvoor nodig te hebben. Ik kan bijvoorbeeld naar mijn ouders, naar een stad, Maddox wegbrengen naar het kinderdagverblijf, boodschappen doen, etc. Zelfs voor de fiets zijn bepaalde dingen net even te ver. Krijg je hè, in zo’n dorp haha. Nou ja, het geeft me een gevoel van vrijheid en dat ervaar ik als erg prettig.

Wat was je eerste auto?
Ik heb dus nooit echt een eigen auto gehad. Wel voelt deze Opel Corsa als mijn auto en ik ervaar dit dan ook als mijn eerste wagentje. Hiervoor hadden we een Opel Astra sportuitvoering, maar dat was iets onhandig vanwege de lage instap en het 3-deursmodel met een kindje op de achterbank. Dat was echter een auto waar Raymond voornamelijk in reed. In deze Opel Corsa rij ik, aangezien Raymond dus nu een auto van zijn werk heeft.

Wat voor kleur heeft jouw auto?
Hij is donkergrijs!

Heb je al eens een botsing gemaakt? Wat gebeurde er en hoe liep dat af?
Ik ben wel eens teruggekomen met schade aan de achterkant. Bleek iemand mijn auto geraakt te hebben in de parkeergarage in Amstelveen. Helaas stond ik precies ergens waar geen camera’s hingen en hebben we het nooit kunnen verhalen op de persoon die het veroorzaakte.

En nog iets anders: voor de deur stond ik heel dicht op de buurman z’n auto. ik startte de auto en zag niet dat hij nog in z’n achteruit stond. Ik ‘klapte’ naar achter, zo tegen zijn auto aan. Heel stom, maar ik reed dus weer naar voren waardoor mijn trekhaak het kenteken van zijn auto af trok. Of nou ja, zelfs een stuk van zijn grill. Oeps. Zo stom. Mijn auto staat altijd in zijn vrij en nu zag ik niet dat hij in zijn achteruit stond. Ik startte hem zonder mijn koppeling en rem in te drukken en was er totaal niet bij met mijn hoofd. Kan gebeuren, maar erg leuk was het niet.

Heeft jouw auto een bijnaam?
Neuh, eigenlijk niet! Het is gewoon een auto! Oh, wel grappig feitje: ik ben dus zo’n persoon die oto zegt in plaats van auto. Raymond noemt het trouwens een vuilnisbak maar ik vind het reuze meevallen. Er liggen vaak bonnetjes en parkeerkaartjes of zakdoekjes die ik dan vervolgens niet weggooi. Of wat kruimels op de achterbank. Maar hé, ik rij voornamelijk met de kinderen! Over het algemeen vind je geen vieze etensresten of echt afval in de auto.

Heb je al eens een lekke band gehad? Hoe heb je het opgelost?
Ja! Ik kwam in onze garage bij ons oude huis en daar zag ik een platte band. Gelukkig viel het nog een beetje mee en was Raymond er ook nog. Omdat het om een heel klein gaatje ging heeft Raymond de band snel opgepompt en ben ik daarna doorgereden naar de garage. We woonden op 5 minuten rijden dus dat was prima te doen. Even later kon ik de auto weer ophalen en was het allemaal geregeld.

In wat voor auto rijd je over 10 jaar?
Ik droomde altijd van een Fiat 500 maar nu ik twee kinderen heb wordt dat allemaal een beetje krap. Nu zou ik dolgraag een Mini willen en dan de iets grotere variant, de Countryman of de 500X. Of een Audi of BMW, maar dan vind ik vooral de 1- of 3-modellen schattig. De Audi A3 Sportback staat sinds kort op mijn lijstje.

_inq6230absolute-black

1920x1080_AA3_SB_161006

Hoe vaak was je je auto?
Eh, niet. Dat is Raymonds hobby en eigenlijk een beetje zijn klus in huis, lol. Hij wast de auto en dan krijg ik altijd weer te horen dat ik er niet zo’n teringzooi van moet maken. Het enige wat ik dus doe is tanken en rijden, haha. En volgens Raymond alles heel vies maken.

In welke auto reed je als je 20 jaar geleden leefde?
Vroeg me vroeger altijd welke auto ik wilde hebben en ik antwoordde altijd met Opel Tigra. Geen idee wat ik daarmee had, maar ik vond het altijd een onwijs leuke auto. Was die er in die tijd al? Dan absoluut die! Trouwens niet echt handig met kinderen, besef ik me net.

Welke van de 3 kun je wel missen: airconditioning, automaat of 5 deuren?
Absoluut automaat. Ik rij altijd met versnelling en vind dat geen probleem. Vijf deuren vind ik onmisbaar met kinderen en airconditioning is toch ook wel erg prettig tijdens warme zomermaanden.

Automaat of versnelling?
Ik heb altijd gereden met versnellingen en heb geen idee hoe een automaat rijd. Ik kies dus voor versnelling! Prima te doen, als je het mij vraagt. Maar ik ben dan ook niks anders gewend. Ook tijdens mijn rijlessen heb ik altijd met versnelling gereden. Moet ik hem alleen niet meer in zijn achteruit laten staan…

Heb je weleens gelift?
Nope! En wat mij betreft gaat dat ook nooit gebeuren. Lijkt me zo eng!

Wat kun je het minst goed: achteruit inparkeren, hellingproef of keren op de weg?
Absoluut achteruit inparkeren. Ik vind fileparkeren achteruit niet zo’n heel groot probleem (meer), maar insteken in een parkeervak met auto’s naast je kan ik echt niet. Ik rij altijd vooruit een parkeerplek in en steek liever drie of vier keer dan dat ik er achteruit in moet. Hellingproef vind ik geen probleem, maar ik krijg soms wel wat zweethandjes als ik halverwege stil moet staan in een parkeergarage op het moment dat ik naar boven moet rijden.

Hoe lang heb je je rijbewijs al?
Dit jaar alweer 12 jaar! Time flies. Ik kreeg op mijn achttiende verjaardag mijn eerste rijles en na zo’n 40 lessen, iedere week een uurtje met af en toe even niet vanwege een vakantie of werk, had ik hem na een jaar in één keer in the pocket.

Wat is je droomauto?
Vraag het aan Raymond en je krijgt Land Rover te horen. Ik heb daar gewoon niet zoveel mee en geef eigenlijk niet zoveel om auto’s. Natuurlijk vind ik bepaalde merken mooi, maar echt een droomauto? Dan hou ik het toch bij de Mini omdat dat de enige auto is waar ik mezelf over een paar jaar wel in zie rijden. Of een heel dikke Mercedes of BMW, alhoewel ik daar gewoon echt niet zo warm voor loop. Ik begin wel een beetje een zwak te krijgen voor een Audi Q2 of Q3. Of dus de A3 Sportback! Maar geef me gewoon een auto en ik vind het prima! Zolang ik mezelf kan verplaatsen en ‘al’ mijn kinderen en spullen mee kan nemen ben ik tevreden.

Zing je weleens in de auto?
Ja, eigenlijk altijd wel! Ik luister nog steeds diehard 100% NL en zing alles wel mee. Of ik zet een cd op van Anouk, daar ken ik ook ieder nummer wel van. Oh, en ik scheld heel veel in de auto. Ik kan gewoon niet zo tegen getreuzel, asociale rijders of wegpiraten, lol…

Waar luister je naar in de auto?
Nou, dat vertelde ik hierboven dus al. 100% NL staat altijd op en bovendien heb ik de cd’s van Anouk in de auto. Ook wil ik nog weleens Spotify aanzetten met bijvoorbeeld Jessie J of Waylon.

Zou je de weg nog kunnen vinden met een ouderwetse wegenkaart?
Ik moet zeggen dat ik een TomTom wel heel erg makkelijk vind en dat ik niet meer zonder kan. Ik zou een ouderwetse kaart op zich wel moeten kunnen lezen, maar dan wel als bijrijder naast iemand en zeker niet als ik zelf iets moet opzoeken tijdens het rijden. Niet echt handig om continu te stoppen of heel veel dingen te onderhouden. Wat dat betreft ben ik niet zo’n held in multitasken in de auto. Ik zet ook altijd de radio zachter tijdens het inparkeren omdat ik niet afgeleid wil worden. Haha, who else?

Dat was hem! Leuke tag en weer eens iets anders. Heb jij een auto?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. 4 maart 2018 / 11:44

    leuke tag!!! en ja heb een seat leon en we gaan dit jaar weer of terug naar een vw passat of een audi

  2. Eefje
    4 maart 2018 / 12:13

    Radio zachter? Radio UIT tijdens inparkeren haha!