(~215 B)
Shirley en eten & drinken: 20 feitjes op een rij

Shirley en eten & drinken: 20 feitjes op een rij

Ik heb zo mijn rituelen en vaste dingen als het om eten gaat. Mijn keuzes bij bepaalde zaken staat vooraf al vast, ik ben niet zo experimenteel en weet precies wat ik wel en niet wil. Tijd om met jullie eens 20 leuke feitjes te delen!

 1. Als ik een gebakje wil eten, kies ik altijd voor een tompouce. Het liefst een verse tompouce van de bakker. Als ze dat niet hebben, in bijvoorbeeld een zaak waar ik koffie wil drinken, ga ik voor cheesecake. Of monchou uit een glaasje, zoals ze bij Het Tuinhuis in Aalsmeer hebben. Mjam.
 2. Als ik een lange rit voor de boeg heb, moet ik altijd stoppen bij de Starbucks. Mijn reis naar Enschede is niet compleet zonder een koffie to go en tijdens vakanties en tripjes weg maken we altijd een stop langs de weg. Heerlijk! En dat terwijl ik het bijna nooit haal in een winkelcentrum, ofzo.
 3. Ik heb áltijd Optimel Framboos in huis. ’s Avonds als ik op de bank plof vind ik het heerlijk om een glaasje te nemen. Vaak nam ik het ook ’s ochtends maar inmiddels ben ik daarvan afgekickt. Ik start mijn dag met kwark dus dat worden wel erg veel melkproducten bij elkaar.
 4. Yoghurtijs is mijn favoriet. Ik kies in een ijssalon altijd voor yoghurt bosvruchten of yoghurt maracuja. En als ik een voorverpakt ijsje moet kiezen, kies ik altijd voor een Magnum Classic. Maar dat gebeurt vrij sporadisch eens een keer op vakantie.
 5. Een croissant eet ik niet met jam, maar met hagelslag. Héérlijk.
 6. Vroeger gooide ik overal ketjap manis overheen. Inmiddels doe ik het niet zoveel meer, maar nog steeds komt het met enige regelmaat over mijn eten terecht.
 7. Veel mensen vinden het raar (ik kreeg veel reacties op Instagram tijdens mijn samenwerking met HelloFresh), maar ik knip dus veel eten. Bami of spaghetti bijvoorbeeld, maar ook dingen als kipfilet. Brood toen de jongens nog kleiner waren, pizza, dat soort dingen. Superhandig! Verklaar me maar voor gek, maar ik blijf lekker knippen.
 8. Als ik ’s avonds uiteten ga bestel ik nooit een salade. Alleen af en toe ’s middags als ik bij Het Tuinhuis zit te werken. Die zijn namelijk wel echt de bom.
 9. Ik ben geen avondeter. Ik ben dol op mijn ontbijtje en lunch vind ik oké, maar ik zou forever het warme avondeten kunnen skippen. Het doet me niet zoveel.
 10. Mango vind ik heerlijk, maar ik vind het te veel gedoe om klaar te maken. Ik koop dan ook vaak de kant en klare Mango stukjes in de (veel te dure) bakjes van de AH. Ik kies dan vaak de extra donkere stukjes, die zijn lekker zoet!
 11. Ik drink geen koolzuurhoudende dranken. Ik vind dat echt het meest vieze dat er is. Geen prik voor mij!
 12. Vroeger at ik nooit pannenkoeken. Ik vond er niks aan, tot de zwangerschap van Maddox. Sindsdien word ik heel erg blij van pannenkoeken.
 13. Qua chocola kies ik het liefst voor de simpele Milka Alpenmilk, met Tony Chocolonely karamel-zeezout als goede tweede.
 14. Als ik patat eet, doe ik dat altijd met fritessaus. Qua snack kies ik negen van de tien keer voor een frikandel (ook met die fritessaus) en/of een kaassoufflé. Of de Old Amsterdam bitterballen voor de Airfryer. To die for!
 15. Mijn favoriete HelloFresh recept is de curry noedelsoep. Simpel, verrassende combinatie en fantastisch qua smaak.
 16. Als ik ergens ben en ik wil iets anders dan cappuccino, dan bestel ik altijd een groene ijsthee. Of een smoothie of verse jus d’orange tijdens de lunch.
 17. Tijdens mijn zwangerschap van Skyler at ik altijd warme broodjes geitenkaas met een glas verse jus ernaast. Tijdens de zwangerschap van Maddox was dat veel kip samba en roomyoghurt. De kip samba is gebleven, dat vind ik nooit steeds ontzettend lekker.
 18. Koekjes eet ik eigenlijk nooit maar eens in de zoveel tijd heb ik een ontzettend craving naar roze koeken. Daar mag je me echt voor wakker maken. Zo heel af en toe koop ik gewoon een pak met kleintjes, ga ervoor zitten, eet ze allemaal op en dan is het voorlopig weer gedaan met die trek, haha.
 19. Avondeten is niet echt mijn favoriet maar als ik moet kiezen, ga ik meer voor de buitenlandse keuken. Ik word niet zo blij van groenten met aardappelen en vlees, maar wel van gerechten met rijst en pasta.
 20. Eten bestellen doen we vrijwel nooit, op de HelloFresh boxen na. Maar áls we bestellen, is dat sushi, pizza of iets Thais/Indo. Ik hou ervan om dan verschillende dingetjes te bestellen en van alles een klein beetje te eten. Heerlijk. Dat zou ik dan weer wel íedere dag kunnen eten!
Delen:
Secured By miniOrange