(~215 B)
5 redenen waarom wij de Nintendo Switch nog steeds een fantastische aankoop vinden

5 redenen waarom wij de Nintendo Switch nog steeds een fantastische aankoop vinden

Toen Skyler 6 jaar werd, kreeg hij van ons allemaal een Nintendo Switch. Omdat het een behoorlijke aanschaf is, vroegen we aan iedereen geld. De rest hebben wij erbij gelegd. Om de hele set compleet te maken kochten we ook een hoes, een spel (Mario Kart!) en een bescherming voor het scherm. Inmiddels zijn we 2.5 jaar verder en de Nintendo is een grote hit hier in huis. Ik weet dat veel mensen het spannend vinden om een spelcomputer toe te laten in hun huis, maar wij vinden het helemaal prima. Ik ga je vertellen waarom wij de Nintendo Switch na deze jaren nog steeds een fantastische aankoop vinden.

1. Het is zowel op televisie te spelen als op de spelcomputer zelf. Nu hebben wij twee varianten in huis: de Nintendo Switch en de Lite editie. De Lite editie kan niet op de televisie worden aangesloten en heeft dan ook geen losse controllers. De ‘gewone’ Nintendo Switch kan op de televisie. Skyler heeft dit boven op zijn kamer staan en speelt toch wel het meest graag via de televisie. Maar omdat ‘ie dus zo portable is, kan hij ook gewoon mee op vakantie, etc!

2. De spellen die je erop kunt spelen zijn echt heel tof en gevarieerd. Je kunt dingen als Mario en Luigi spelen (onze favoriet), maar ook Minecraft, Fortnite, denkspellen, sportieve spellen. Het is heel veelzijdig en zeker voor ieder wat wils. Van Maddox’ leeftijd tot Raymond, zeg maar. De Nintendo Switch is echt van Skyler, maar de Lite ligt hier gewoon in huis voor degene die daar dan ook maar zin in heeft!

3. Je houdt veel controle als ouder. Zo kun je een Ouderlijk toezicht-app downloaden en kun je precies zien wat jouw kind uitvoert. Bovendien zijn we heel voorzichtig met online aankopen. Skyler wil af en toe wel eens iets kopen in Fortnite of Minecraft, maar dat vinden wij vaak niet nodig. Omdat wij snappen dat hij dat soms wel belangrijk vindt, kan hij van zijn eigen geld af en toe een Nintendo eshop card kopen. Dat vind ik een fijn systeem en dan is het gewoon: op=op. Wij bemoeien ons dan ook niet met de aankopen. Voor verjaardagen en feestdagen vraagt hij ook wel eens een Nintendo card 15 en dan heeft hij weer 15 euro tegoed. We geven ook wel eens zo’n cadeaukaart als Skyler een partijtje heeft. Altijd een schot in de roos. Soms spaart Skyler wat kaarten op, zodat hij een leuk spel kan kopen.

4. Het systeem werkt kinderlijk eenvoudig. Alles is duidelijk, het werkt snel en mocht er bijvoorbeeld een controller stuk zijn, kun je dit prima los kopen. Geen gedoe, daar houden we van. Laatst was Skylers Nintendo even stuk (hij had geen geluid) en omdat we net binnen de garantie zaten (1 dag, haha), werden we heel netjes en snel geholpen. Binnen een week was de Nintendo weer gemaakt en terug in huis.

5. De kinderen kunnen samen spelen. Maddox heeft nog niet echt veel met gamen (alhoewel hij wel tegen de juf heeft gezegd dat gamen zijn hobby is, haha), maar af en toe vindt hij het superleuk om samen te spelen met Skyler. Ze gaan dan samen Minecraft spelen en Skyler leert Maddox allemaal trucjes. Mario Kart doet het hier ook altijd goed. We hebben zelf nog een losse controller erbij gekocht en dat is dan ook zeker een tip. Enne, niet alleen de kinderen spelen samen: Raymond en Skyler zitten soms samen een potje te Fortniten en zijn dan helemaal in hun eigen wereld, haha. Met klasgenoten speelt Skyler ook veel. Ik vind het dan juist tof om te zien hoe ze samenwerken en elkaar versterken.

We hebben een tijd gehad dat we het allemaal wat lastig vonden met de Nintendo in huis. Skyler wilde echt niets anders meer doen en álles draaide om de Nintendo. Inmiddels gaat het beter en is die lol er wel een beetje vanaf. Hij is veel vaker buiten aan het spelen en zit sowieso vier dagen tot 15.00 uur op school inmiddels. Hij sport twee keer in de week, ziet vaak zijn vrienden en doet het onwijs goed op school. In het weekend kiest hij vaker iets anders en Fortnite is niet meer zo’n groot ding in huis. Als hij erop zit, is het voor Minecraft of een spelletje Mario. Of even Fortnite met papa, lol. We maken er niet zo’n big deal van en dat werkt voor hem. Als we regels in gaan voeren, wordt het juist veel groter dan dat het is en nu we al 2.5 jaar heel makkelijk zijn, is het oké. Het gaat ook met fases: tijdens de regenachtige dagen in de herfst zit ‘ie weer iets vaker op zijn kamer te gamen en toen het die dagen zo’n mooi weer was (waar blijft die zon?!), laat ‘ie het wat meer liggen. We gaan zien hoe lang het duurt voordat Maddox zijn eerste spelletjes gaat vragen… Ik heb zelf wel veel gehad aan het boek Mijn gamende kind, voor de liefhebber.

Al met al is het dus een fantastische aankoop geweest en heeft Skyler er tot de dag van vandaag veel plezier van!

Delen:
Secured By miniOrange