Mijn planning-systeem tot nu toe

Mijn planning-systeem tot nu toe

Ik zou graag dit artikel beginnen met de woorden ‘ik heb een planning-systeem gevonden die ik de rest van het jaar, en misschien ook wel volgend jaar, ga gebruiken’. Dat is niet het geval want ik hou nogal van wisselen, nieuwe manieren zoeken en alles wat met agenda’s, notitieboeken en planning te maken heeft. Maar voor nu kan ik zeggen dat ik een fijn systeem heb gevonden en deze graag met jullie wil delen.

Na mijn artikel van vorige keer was ik enthousiast aan een bullet journal begonnen. Tijdens de Kerstvakantie van Skyler en met alle feestdagen waarop er niet zoveel hoefde te gebeuren. Hartstikke leuk zo’n boekje dat je naar eigen inzicht kunt invullen. Ik tekende een jaarkalender, maakte de ene lijst na de andere en tekende iedere keer weer weekoverzichten. Maar waar ik tegenaan liep, is tegen het feit dat ik helemaal geen zin heb om constant maar zelf mijn weekoverzichten op te moeten zetten. Ik wil vooruit kunnen bladeren en dus ook vooruit kunnen plannen. Ik wil gewoon mijn afspraken en to do’s noteren zonder dat ik denk ‘shit, ik heb dat weekoverzicht nog niet uitgelijnd en getekend.’ Tel daarbij op dat ik een vreselijke perfectionist ben die alle hokjes moet tellen omdat alles gelijk moet zijn, en je zult begrijpen dat ik ‘het maken van weekoverzichten’ zelfs op mijn to do-lijstje moest gaan zetten. Heel leuk tijdens een Tweede Kerstdag, Oudjaarsavond of Nieuwjaarsdag wanneer je niet zoveel te doen hebt, maar stront irritant als je op zondagavond je agenda wil gaan invullen en je eerst nog een overzicht moet gaan tekenen. Het begon me na drie weken al tegen te staan.

Nu is een bullet journal in eerste instantie een systeem met een maand- en dagoverzicht, maar met alle creaties die er momenteel online te vinden zijn ervoer ik een soort druk die ik niet kon plaatsen. Het enige leuke aan dit systeem vond ik de lijstjes maken maar ja, dan ga je van bullet journal naar gewoon een notitieboek met lijstjes. Dat kan iedereen. Voor nu is mijn notitieboek dus gewoon een notitieboek met snelle krabbels en leuke lijstjes, en heb ik voor mijn afspraken en to do’s weer een Passion Planner, een systeem dat ik al vaker heb gebruikt. Waarom vind ik het nu wel fijn en eerst niet? Omdat ik hem anders indeel, niet per sé de uren afstreep en gewoon alles kriskras, maar met een handig systeem voor mezelf, opschrijf. Ik gebruik dit nu een maand (nog steeds niet echt lang) en ik merk dat ik me hier goed bij voel en dat ik een overzicht heb gecreeerd van afspraken, to do’s en andere belangrijke zaken die ik niet moet vergeten. Er liggen geen rondslingerende papiertjes op mijn tafel met krabbels en dingen die ik moet doen. Dat zegt al genoeg.

IMG_7930

Ik gebruik dus de Passion Planner, en wel het compacte formaat. Ik wil hem namelijk mee kunnen nemen als ik dat nodig vind en vond de grote variant écht veel te groot. Ik heb gekozen voor een planner met eco-sleeve omdat ik dat de mooiste kleur vond. En ja, het oog wil ook wat. Het enige vreselijk irritante, is dat de planner prima open ligt, maar dat het een drama is om hem weer dicht te doen omdat de kaft schuift in de eco-sleeve. Ik erger me mateloos als ik dat ding weer eens dicht moet klappen en heb hem nu maar grotendeels van de tijd openliggen op mijn tafel.

IMG_7932

IMG_7933

Nou, dan hoe ik hem gebruik. Onderin bij persoonlijke to do’s schrijf ik dingen op die niet werkgerelateerd zijn maar die wel moeten gebeuren. Denk aan boodschappen, bepaalde dingen kopen, mensen bellen, iets betalen, activiteiten die gaan plaatsvinden. Bij werk to do’s schrijf ik alles wat ik moet doen voor mijn werk, inclusief artikelideetjes die ik over de week wil gaan indelen. Maar ook advertorials die ik moet schrijven, foto’s die nog bij een artikel gezet moet worden, etc. De weekindeling gebruik ik heel simpel: mijn afspraken zet ik ongeveer bij de tijd en markeer ik roze. Zaken die die dag gebeuren maar (nog) geen tijd hebben zet ik in oranje. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen die worden bezorgd, een telefoontje dat ik moet plegen, Skyler die PomPom meekrijgt op die dag, etc. Voor de rest gebruik ik de ruimte voor al mijn to do’s van die dag, die ik lekker kan afstrepen met mijn gele markeerstift. Daarnaast gebruik ik de lege ruimte rechtsonder voor bijvoorbeeld een blogplanning, of gewoon voor een leuk fotootje of een sticker. Ik leuk de boel op met stickers van Ban.do en Studio Stationary en voila, mijn planningsysteem is compleet. Achterin de planner gebruik ik de notitiebladen voor lijstjes die met mijn werk te maken hebben. Denk aan blogartikelen die ik nog wil schrijven, statistieken die ik bijhoud, inkomsten, advertorials, etc. Heb ik echt persoonlijke lijstjes zoals cadeau-ideeen voor de jongens of iets dergelijks, dan gaat dat in mijn ‘bullet journal’, oftewel gewoon mijn notitieboek dat geen bullet journal meer is.

IMG_7934

IMG_7935

IMG_7936

IMG_7937

IMG_7938

IMG_7939

IMG_7940

IMG_7941

IMG_7942

Tot nu toe bevalt dit me heel erg goed. Ik heb de gedateerde versie van de Passion Planner en ben in januari begonnen. Ik gebruik alleen de weekpagina’s, maar wil uiteindelijk toch ook iets met de reflectiepagina’s en maandoverzichten gaan doen. In de jaarkalender heb ik Skylers vakanties gemarkeerd zodat ik dat ook snel bij de hand heb. Ik hoef niet meer te tekenen, kan afspraken plannen in augustus als ik dat wil en heb alles bij de hand. Ik vind het erg fijn en hoop dat ik dit langer dan twee maanden vol kan houden. Zou leuk zijn als ik eind 2018 een heel volgeschreven planner dicht kan klappen en kan denken ‘dát was een fijn systeem en wat word ik hier gelukkig van!’

Welke planner/agenda gebruik jij dit jaar?

Share:

9 Reacties

 1. 11 februari 2018 / 08:00

  Ik vind het knap! Ik ben totaal geen planner, zoiets bijhouden lukt mij denk ik hooguit twee weken, haha!
  Liefs

 2. Anne
  11 februari 2018 / 09:06

  Al even tijdens het lezen een reactie, want ik heb dezelfde pp met eco sleeve en je moet de voorkant die in de sleeve is bijknippen. Er staat een filmpje (niet van pp) op youtube. Ik heb dat gedaan en nu gaat ie top dicht! Ongeveer een cm van de lange kant en de boven en onderkant schuin knippen. Als je het filmpje niet kan vinden mag je me ook even mailen 🙂

  • Shirley
   Auteur
   11 februari 2018 / 09:34

   Super, dankjewel! Was al in staat om een nieuwe te bestellen, haha 🙂

  • 11 februari 2018 / 19:07

   Oh hier ben ik ook HEEL blij mee, had precies hetzelfde! Terwijl ik het verder een superfijn ding vind. Lekker invullen, beetje kleuren, doelen stellen… ik ben fan!

 3. 11 februari 2018 / 12:46

  ik vind hem wel heel erg leuk shir en handig maar ik wijk toch echt nog niet van mijn filofax af!

 4. 11 februari 2018 / 19:18

  Grappig dat het bij mij juist andersom is! Terug naar bullet journal en de passion planner weg gelegd. Ik hoop daarmee rust in mijn hoofd te creëren.

 5. Chantal
  11 februari 2018 / 21:23

  Nooit een Erin Condren overwogen? Doet elke keer pijn in mijn portemonnee, maar dat moment dat de FedEx-bezorger voor de deur staat…

  • Shirley
   Auteur
   11 februari 2018 / 22:54

   Vind ik toch te groot!

 6. 12 februari 2018 / 13:23

  Ik heb de grote versie van de PP gekocht. Inderdaad niet iets om in je handtas te mikken maar bij mij ligt hij op mijn bureau op het werk. Ik moet zeggen dat ik had gedacht er meer mee bezig te zijn. An sich ben ik wel een goeie planner, ik gebruik er google calender voor. Vind het leuk om met de PP mijn agenda te visualiseren en lekker er in te kleuren maar de PP is momenteel geen must voor mij.
  Ik wil ook graag met meer doen met de reflectiepagina’s, dat is eigenlijk een beetje de reden waarom ik hem heb gekocht. Mocht ik volgend jaar een nieuwe kopen bestel ik de kleinere versie. Toch net iets handiger.
  En ik had ook dat probleem met die pagina vooraan. Ik laat hem er gewoon uit. Zie je niets van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.