(~215 B)
Onze hal opgeruimd én opgeleukt

Onze hal opgeruimd én opgeleukt

Raymond heeft al een tijd de wens om onze deur van de hal naar de woonkamer te vervangen voor een stalen deur. Een ontzettend grote trend die je overal wel ziet, maar het is nu eenmaal mooi en helemaal onze stijl. Echter: ik vind onze hal best een doorn in het oog. Of anders gezegd: ik vónd onze hal een doorn in het oog. Het werd namelijk steeds meer een opslagplaats voor van alles en nog wat, helemaal onder de trap. Tel daar bij op dat we een schoenenkast hebben maar toch iedereen zijn schoenen gewoon overal neergooit, en je zult begrijpen dat ik niet zit te wachten op een doorkijkje van de woonkamer naar de rommelige gang. Dat moest anders! We hebben (nog?) geen stalen deur; de gang kon natuurlijk wel opgeruimd en opgeleukt worden. Ik heb me even een uurtje hard gemaakt, alles schoongemaakt en opgeruimd én onze nieuwe spiegel uitgepakt en neergezet. Voila, een gang die gezien mag worden!

Deze foto heb ik gemaakt met mijn rug tegen de voordeur aan. Een prima binnenkomer, als je het mij vraagt. De kast vinden we nog steeds fantastisch. Deze kochten we bij een meubelzaak in Hoorn. We hebben een ruime gang waar we toch wel wat kanten mee op kunnen! De lijsten bij de trap wil ik nog wel vervangen door zwarte lijsten met een toffe illustratie. Deze hadden we al in het vorige huis hangen en vind ik eigenlijk helemaal niet leuk. Maar dat komt allemaal nog wel.

Als ik me naar links draai, zie je dit. De kapstok waar onze jassen aan hangen. Of beter gezegd: vooral de mijne, haha. Ik heb altijd wat meer jassen dan Raymond.

Als ik me omdraai naar rechts, zie je dit. We hadden eerst hier de kapstok zoals je ziet, maar dit was totaal niet handig met de verwarming. Daar hebben we niet goed over nagedacht. De haken hangen er nog, maar daar hangen normaal gesproken de tassen van de jongens en soms wat sjaals. We hebben ook een gordijn voor de deur. We hebben een kier bij de deur en zo houden we de kou in de wintermaanden een beetje buiten de deur.

Voor de jongens hebben we haakjes aan de gangkast. Zo kunnen ze er zelf bij. Dit vinden we heel erg fijn!

De kast vinden we echt heel erg mooi. We hadden eerst een simpele witte met losse manden, maar dit staat een stuk strakker. In de houten schaal liggen vaak dingen als petten voor Maddox en Raymond, sleutels en nu dus ook mondkapjes, haha. Voor de rest zie je alleen twee vazen met droogbloemen.

Boven de kast hangen twee lijsten met posters van New York. Dit hing precies boven de kast maar we hebben de kast opgeschoven voor…

De grote spiegel! Ik heb deze ontvangen van Sfeer.nl en ik vind hem geweldig. Ik wil al tijden een grote spiegel en deze past perfect bij onze kast. Het is een spiegel van Torna en we kunnen hem ook nog ophangen. Ik weet nog niet of we dat gaan doen. Ik vind het soms wel tricky als de jongens de hoek om komen rennen, maar we wennen er ook vrij snel aan. Voor nu staat ‘ie hier heel goed en vind ik het superfijn dat ik nog even de outfit kan checken of een leuke foto kan maken. Love it!

Dit vind ik ook een heel leuk detail, dat de spiegel niet helemaal doorloopt. Ja, echt een tof item.

Eindelijk is het opgeruimd onder de trap, haha. Er stonden dingen die verkocht moesten worden, tientallen boodschappentassen, dingen die naar de schuur moesten, etc. Ik heb het helemaal opgeruimd nu. Er staat nog een mand met allemaal skateboard-spullen als helmen en bescherming en er staan twee sporttassen, van Raymond en mij. Ik vind het fijn om deze hier te hebben staan zodat ik ze gelijk kan pakken. De skatespullen kunnen eigenlijk ook wel ergens anders opgeruimd worden, als ik er zo over nadenk. Voor de rest staat alleen de stofzuiger hier nog. Daar hebben we geen andere plek voor.

De schoenenkast die we al een tijd hebben. Deze moet ik echt nog even uitzoeken, en dan vooral het gedeelte voor de jongens, maar daar heb ik nog echt geen zin in, lol. Voor nu vind ik het prima. Bovenop de kast hebben we vaak wat voorraad drinken staan. Niet echt ideaal, maar een echte gangkast met opbergruimte hebben we niet. Ik zou de trap nog wel dicht willen hebben om opbergruimte te creëren, maar dit is nu eenmaal zoals we het gekocht hebben. Het heeft geen prioriteit.

De gang vanaf de andere kant. Blij mee! De deur is de deur naar de wc. Die heb ik laatst ook een beetje opgeleukt.

Ik heb een leuk bord opgehangen voor foto’s en kaarten. Word hier altijd heel blij van!

Aan de andere kant heb ik ook dit stukje nog een beetje leuker gemaakt. De illustratie kreeg ik van de illustrator van mijn boek, super tof. Voor de rest gewoon wat prulletjes. Word ik altijd blij van! En nee, je ziet jezelf niet in de spiegel op de wc zitten als je de deur open laat 😉

Dat was hem. Ik ben ontzettend blij met de nieuwe spiegel en ben blij dat ik eindelijk even de gang heb opgeruimd. Nú kunnen we praten over een nieuwe deur…

 

Delen:
Secured By miniOrange