(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Onze ervaring (en resultaat!) met HappyPics

Onze ervaring (en resultaat!) met HappyPics

Zo nu en dan kom ik in een supermarkt of winkelcentrum een fotostudio tegen waar een fotograaf kinderen op de foto zet. Zelf had ik er nog nooit gebruik van gemaakt maar ik was wel altijd heel nieuwsgierig. Het bedrijf, HappyPics, nodigde me uit om het eens te proberen en twee weken geleden vertrokken Raymond en ik met de kinderen naar Nieuw-Vennep, de locatie die voor ons dichtbij is. Iedere week staan ze ergens anders en via de website blijf je op de hoogte. Het ritje in de auto was dramatisch; je hebt wel eens een dag dat de kinderen minder goed luisteren, elkaar zitten te irriteren en heel erg dwars doen. Die dag was aangebroken en met een fotoshoot in het vooruitzicht kan ik wel zeggen dat dat niet zo prettig is. Mooie kleding aan en haar in de plooi is prima te doen, maar ook echt doen wat mama zegt? Dat is soms best lastig. Ik hield mijn hart dus een beetje vast toen we in De Symfonie in Nieuw-Vennep aankwamen. We zagen HappyPics gelukkig al vrij snel staan en de fotografe was zo enthousiast, dat de jongens hun schoenen uit trokken en direct deden wat ze zei. Huh, wat?

De grootste lol

De fotografe trok alles uit de kast om het de jongens naar hun zin te maken. Gekke bekken trekken, een eend op haar hoofd die Maddox kon weg blazen, leuke houdingen. Skyler en Maddox bleven maar lachen en hadden de grootste lol tijdens de shoot. Ik heb wat backstage foto’s gemaakt en je ziet ze daar niet anders dan lachen. Dat wil je altijd hebben tijdens een fotoshoot; dat je kinderen zich fijn voelen en dat het vooral heel rustig en relaxt verloopt in plaats van huilen, krijsen en opstandig doen. Na afloop kreeg ik een afhaalbewijs mee, konden de jongens hun schoenen weer aantrekken en konden we aftellen naar het moment dat we de foto’s in handen zouden krijgen.

Het concept van HappyPics

Het concept is als volgt: je zoekt een locatie in de buurt en kunt daar gewoon met je kind naartoe. HappyPics richt zich op kinderen tussen de 0 en 8 jaar maar eventuele oudere broers of zussen mogen uiteraard gewoon mee. Je betaalt 2.50 aan de fotograaf waar foto’s van jouw kind worden gemaakt. De shoot duurde bij ons ongeveer tien minuten en in die tijd proberen ze verschillende houdingen, blikken, foto’s samen en foto’s alleen. Vervolgens krijg je een afhaalbewijs en kun je gemiddeld twee weken later met dit bewijs weer terug naar het winkelcentrum komen. Voor de 2.50 krijg je de shoot én ontvang je een cadeaufoto van 13×18. Ik heb van sommige mensen gehoord dat HappyPics dan de minst leuke foto uitkiest zodat je sneller overstag gaat voor de andere foto’s, maar onze ‘gratis’ foto was evengoed leuk. Voor 2.50 heb je dus sowieso een leuke foto van je kind(eren). Tijdens de ophaaldag ligt er ook een fotopakket klaar. De foto’s zijn afgedrukt, er staat een canvas klaar van een van de foto’s en je kunt zelf kiezen voor welk pakket je gaat. Is niet verplicht! Als je alleen voor de gratis foto gaat is dat ook oké.

Drie pakketten

Je kunt kiezen uit drie pakketten; een set met wat foto’s van verschillende formaten zonder canvas, datzelfde pakket met foto’s inclusief een canvas of het meest uitgebreide pakket, de foto’s mét canvas én de digitale bestanden. De shoot zelf kost maar 2.50; de fotopakketten zijn wel prijzig. Maar ja, je hebt te maken met een fotograaf en een professionele shoot dus dat is niet zo gek. Voor pakket 1 betaal je 79,99, pakket 2 met canvas kost 109,99 en het meest uitgebreide pakket met de digitale bestanden kost 168,99. Ik snap heel goed dat dit een hoop geld is en daarom zou ik wel met een doel de foto’s laten maken. Natuurlijk kun je het soms ook spontaan proberen voor slechts 2.50 aangezien je toch altijd een foto mee krijgt, maar ik kan uit ervaring vertellen dat er echt veel toffe foto’s tussen zitten die je wel heel erg graag van je kind wil hebben. Als je daar rekening mee houdt, is het een heel mooi cadeau van je kinderen voor jou.

Het resultaat

Twee weken zaten we vol spanning omdat we razend benieuwd waren naar het resultaat. Afgelopen donderdag vertrokken we dan ook weer naar het winkelcentrum om de foto’s op te halen. De vrouw achter de balie haalde ons pakket tevoorschijn en legde de foto’s allemaal neer. Wauw! Het plezier tijdens de shoot is zo goed te zien op de foto’s. Ik was echt heel erg onder de indruk. Ik heb wat online reviews gelezen en deze waren niet allemaal heel positief. Er werden wat negatieve dingen gezegd over de kwaliteit en daar ben ik het niet mee eens. Het fotopapier voelt stevig en de foto’s zijn heel mooi helder. Er werd ook gezegd dat de gratis foto het minst leuk was en dat vind ik ook zeker niet het geval. Het is een leuke foto van de jongens samen en alleen met dit kiekje was ik al heel blij geweest.
Al met al ben ik heel erg blij met het resultaat! We vonden het een leuke ervaring, de jongens hebben het onwijs naar hun zin gehad en we hebben weer een hoop leuke foto’s. Skyler en Maddox zijn precies vastgelegd zoals ze zijn. En dat na de terrorbuien in de auto. Een prestatie, kan ik je vertellen!

Oh, enne: de eerste foto hieronder was de gratis foto 🙂

Kijk wanneer HappyPics bij jou in de buurt staat!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 28 februari 2020 / 10:11

  gewoon heel heel gaaf geworden 😀 wij hebben toen de meiden een jaar of 4 en 5 waren dat ook gedaan, spontaan in de hoogvliet met boodschappen en de meiden waren toen ziek met 39 koorts haah maar oh ze waren zo leuk!

 2. Mirte
  28 februari 2020 / 12:25

  De foto’s zijn zeker leuk! Ik vind het wel zonde dat alles al wordt afgedrukt (en een canvas wordt gemaakt) voordat ouders hebben aangegeven dat ze dat willen. Wanneer je dus niets afneemt, gaat de hele bende de prullenbak in?

 3. Linda
  28 februari 2020 / 16:14

  Ze zijn super leuk! Het is leuker als je de canvas foto zelf zou kunnen kiezen, maar bij jullie zijn ze echt allemaal leuk

 4. Merel
  28 februari 2020 / 20:24

  Leuke foto’s inderdaad!