(~215 B)
Onze avondroutine

Onze avondroutine

We gaan allemaal erg goed op vastigheid. Ik ben dolblij dat de scholen weer begonnen zijn omdat dan niet alleen de jongens weer onder de pannen zijn en ik mijn werk weer normaal kan doen, maar ook omdat we direct om 07.00 uur weer een ritme in worden gedrukt. De wekker gaat, en we weten precies welke handelingen er gaan komen. Als een geoliede machine werken we allemaal ons lijstje af. In de avond is dat niet heel anders. Tijd om eens ons avondroutine te laten zien! Van het ‘rode schaap’ tot aan warme nachtkleding. Komt ‘ie.

Vroeg eten

We eten altijd rond 17.30 uur. Sinds Raymond aan zijn nieuwe baan is begonnen, is hij eerder thuis en kunnen we vaak samen eten. Het gebeurt ook wel dat we alvast met zijn drietjes eten en dat Raymond later aanschuift. Raymonds tijden zijn onvoorspelbaar dus we weten nooit helemaal hoe laat hij binnenstapt. Vandaar dat we een redelijk vaste tijd hebben zodat de jongens gewoon op tijd aan tafel zitten. Als we klaar zijn ruim ik de tafel af en gaan de jongens iets doen. Soms is dat een filmpje kijken, soms spelen of buiten op de trampoline. Tijdens de lockdown heb ik ook de avondwandeling in ons schema gekregen, dus na het eten willen we ook nog wel eens gaan wandelen. Soms ga ik alleen of met één van de jongens; een andere keer gaan we met zijn vieren. Even een frisse neus!

Maddox’ bedtijd

Tussen 18.30 uur en 18.45 uur is het tijd om met Maddox naar boven te gaan. Hij is heel energiek de hele dag en op dit tijdstip gaat zijn lampje wel een beetje uit. Letterlijk en figuurlijk, want zijn schaap slaaptrainer gaat ook om klokslag 18.45 uur van groen naar rood. Raymond neemt hem altijd mee naar de badkamer om zijn tanden te poetsen. Vervolgens neem ik het over en ga hem wassen, zijn pyjama aandoen en geef ik hem zijn medicijnen. Zijn puffers mogen niet vergeten worden maar gelukkig denkt hij daar zelf ook vaak aan. Maddox kiest daarna een boekje uit. Om 19.00 uur is de dag dan afgelopen voor Maddox. Hij slaapt altijd binnen een paar minuten, dus dat is heel erg fijn.

Skylers bedtijd

Skyler mag nog opblijven. Hij kijkt vaak nog even beneden een filmpje van een van zijn favoriete Youtubers Rutger & Thomas. In de tussentijd loop ik ook al lekker in mijn joggingbroek of pyjamabroek rond, om me vervolgens op de bank te nestelen met een kleedje. Heerlijk! Om 19.50 uur is het voor Skyler ook tijd om naar boven te gaan. Soms wordt dat ook 20.00 uur de laatste tijd. Hij doucht even of we wassen hem, hij poetst zijn tanden, Raymond poetst alles even goed na en daarna is het ook voor hem tijd om naar bed te gaan. Skyler is wel een echte maler en kan gerust een uur wakker liggen. Toch vinden we 20.00 uur een prima bedtijd en heb ik liever dat ‘ie in bed nog ligt te woelen dan dat ‘ie beneden blijft zitten.

Serie kijken

’s Avonds doen we eigenlijk vrij weinig voor de rest. Raymond sport twee keer in de week in de avond en dan heb ik een moment alleen. Op de andere dagen kijken we vaak en serie of een programma op televisie dat we allebei leuk vinden. We zijn wel echt dol op de streamingsdiensten momenteel.
Mijn bedtijd verschilt heel erg. Nu we weer in een serie zitten (Ozark!) kan ik best om 22.30 uur naar boven gaan, terwijl ik normaal om 21.30 uur wel naar boven loop. Ligt er dus helemaal aan wat we kijken op dat moment en of of ik heel erg moe ben.

Altijd nog even lezen

Eenmaal boven duik ik de badkamer in om me te wassen en mijn tanden te poetsen, trek ik mijn pyjama aan (vaak alleen een shirt omdat ik niet zo lekker slaap met ook nog een pyjamabroek) en dan is het tijd om naar bed te gaan. Ik zie wel eens op websites als LASCANA mooie nachthemdjes en broekjes om in te slapen, maar ik kies toch liever voor een groot slaapshirt of bijvoorbeeld de top van mijn complete pyjama’s, haha. Op de dagen dat ik douche (ik kan niet zoveel in verband met mijn huid), doe ik dat vaak al na het eten. Dan kan mijn zalf goed intrekken en is Raymond beneden nog bij de jongens voordat we ze naar bed brengen. Iedere avond lees ik nog wat voor het slapengaan. Soms een kwartier; soms veel langer. Hoe laat ik ook naar bed ga, dit sla ik niet over. Ik check nog even of mijn wekker goed staat en daarna gaat voor mij ook het licht uit. Ik voel van tevoren wel of ik moe genoeg ben om gelijk in slaap te vallen of dat ik mijn oortjes in doe om een meditatie te luisteren. Dat ligt echt aan het moment en hoe vol ik nog ben in mijn hoofd. Ik gebruik de meditatie-app ongeveer de helft van de week. Ik slaap dan tot 06.59, dan gaat mijn wekker. Ja, net een minuut eerder dan 07.00 uur. Gevoelsdingetje!

Alleen in slaap vallen

Ik ben erg blij met hoe het nu gaat. De jongens gaan er goed op en ik vind het ook prettig dat we onze vaste dingen hebben. Ik zou wel een meer vaste bedtijd willen, maar ik voel ook goed aan wanneer ik wel en niet langer op kan blijven. En met dat lezen erbij, blijft de tijd dat ik uiteindelijk in slaap val redelijk hetzelfde. Dat zal zo rond 23.00 uur zijn. Als ik langer een serie kijk, lees ik korter. En als ik vroeg in bed lig, kan het zijn dat ik zo nog een uur lig te lezen. Het ligt helemaal aan de dag waar ik nog zin in heb! Oh, en ik val altijd alleen in slaap. Niet alleen omdat Raymond later naar bed gaat, maar ook omdat ik anders niet kan slapen. Raymond slaapt binnen vijf minuten en kan dan direct heel hard snurken. Ik vind het dan moeilijk om in slaap te vallen. Raymond geeft me dus altijd minstens een half uur extra, haha. Ook als het al wat later op de avond is. Stom hè, hoe ieder zijn eigen slaaprituelen heeft? Maar slaap is me heilig! En het momentje met mijn boek ook.

Delen:
Secured By miniOrange