(~215 B)
Ons weekendje Deventer

Ons weekendje Deventer

Op 31 augustus 2018 waren Raymond en ik een nachtje in Deventer. Anouk gaf tijdens het evenement de Grote Kick-Off op stadsplein het Grote Kerkhof een optreden en daar was ik natuurlijk bij. Ik boekte een hotel en we hebben een fantastische avond gehad. Vrijdag na Raymonds werk reden we weg, we checkten in in het IJsselhotel (nu Pillows), aten heerlijk bij El Popo en het optreden van Anouk was heel magisch bij de kerk. Ik vond het echt een van de mooiste Anouk-avonden. De dag daarna ontbeten we op de Brink, we liepen een klein rondje door de stad en gingen ’s middags weer naar huis. Deventer trok ons direct aan en we zeiden tegen elkaar: hier komen we snel terug. Erg snel werd het niet, maar ruim vier jaar later was het zover: een tripje naar Deventer!

Raymond en ik wilden graag graag nog een weekend weg dit jaar en lang hoefden we niet na te denken over de bestemming. Het werd deze mooie stad. In eerste instantie wilde ik weer boeken bij Pillows, maar uiteindelijk zijn we nog centraler in de stad gaan zitten, bij Finch. Ik las alleen maar goede dingen over dit boetiekhotel en de sfeer sprak me gelijk aan.

Dit weekend was het zover: zaterdagochtend kwamen mijn ouders hier thuis voor de jongens en reden wij naar Deventer. Om 12.45 uur waren we al in de stad. We konden nog niet inchecken maar zijn wel alvast heerlijk gaan wandelen door de straten. Dat trekt me echt aan: leuke, kleine straten met boetiekjes. Voor de lunch gingen we naar Zus. Een uitstekende keuze want we hebben heerlijk gegeten. Daarna konden we naar het hotel en hebben we even alle spullen uitgeruimd, om vervolgens weer terug de stad in te gaan. Het was mooi weer en daardoor ook ontzettend druk. Maar het was heerlijk slenteren en na nog ergens een koffie te hebben gedronken, waren we om 17.00 uur op de kamer. Hier zijn we even gebleven. We hebben bij wat restaurants rondgevraagd waar we konden eten, maar alles zat stampvol. Na een rondje Google kwam ik uit bij De Zwarte Silo en zij hadden nog plek om 20.00 uur. Uiteindelijk zijn we iets na zevenen gaan wandelen en kwamen we terecht in dit havenkwartier. Ook al zo’n toffe sfeer! We hebben een heerlijke avond gehad en om 23.00 uur waren we weer terug op de kamer.

De volgende dag besloten we lekker in het hotel te blijven ontbijten. Dat was een prima keuze! Finch heeft een fantastische ontbijtservice en maakt een heerlijke plank voor je klaar. Na het ontbijt liepen we nog een rondje door de lege stad en om 11.00 uur was het tijd om uit te checken. Omdat de winkels toch niet open waren (sommigen om 12.00 uur en sommigen helemaal niet op zondag), zijn we op tijd weer naar huis gereden.

Deventer was weer heerlijk! Echt een toffe stad om eens te bezoeken. Voor ons zal het zeker niet de laatste keer zijn geweest. Kijk mee naar de foto’s die ik heb gemaakt.

Daar zijn we! En wat treffen we het met het weer.

Lunch! Ik heb geen zin in brood en zie deze sushirol op de kaart staan, Heerlijk!

Het leukste van Deventer: al die oude details door de stad heen.

Door dit soort straatjes wandelen vind ik het allerleukste.

Dat roze huisje wil ik wel, haha.

Love dit soort dingen.

Het plein waar het concert van Anouk was vier jaar terug.

Ons hotel.

Mega vriendelijke en gezellige mensen die hier werken. Voelde me gelijk heel welkom.

Dit interieur is echt de bom.

Onze kamer!

Leuk hoekje. De platenspeler ging gelijk aan toen we de kamer binnenkwamen en het pasje gebruikten voor het licht.

De badkamer.

En de douche zat links verstopt.

Weer op pad!

Na weer veel slenteren gaan we koffie drinken. Ik ga voor een speciale variant. Achteraf een beetje heftig en spijt van, haha.

Ale lichtjes gaan aan. Zo sfeervol.

’s Avonds belanden we bij De Zwarte Silo. Toffe plek!

We zijn vroeg maar mogen hier nog even wat drinken totdat onze tafel klaar is.

Het is wat rumoerig qua geluid omdat het heel druk is en de akoestiek niet zo mega best door het industriële, maar het eten is heerlijk en de sfeer is fantastisch. Ik ga voor een tournedos, Raymond kiest spareribs.

Ik zit precies bij de neon verlichting dus een foto kan niet ontbreken.

Nooit weggaan zonder toetje!

De volgende ochtend ontbijten we in het hotel. Ik wilde misschien nog ergens in de straatjes iets zoeken, maar dit bevalt me helemaal prima.

Dit is fantastisch! Love it.

Kleine ogen want ik heb niet zo best geslapen. Ligt niet aan het bed of de kamer maar echt aan mezelf. Maar de koffie is heerlijk dus dat maakt het wel een beetje goed.

We hebben nog een half uur dus toch nog maar even naar buiten.

We wandelen langs het water en gaan vervolgens om 11.00 uur weer terug. Tijd om uit te checken en weer terug te gaan naar huis.

Het was een heerlijk weekend!

Delen:
Secured By miniOrange