(~215 B)
Ons kidsproof interieur

Ons kidsproof interieur

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik eens een foto online tegen van een woonkamer die geheel was overgenomen door de kinderen. Er stond overal speelgoed, niks was uit het zicht en qua accessoires op tafel en kastjes was er ook rekening gehouden met de kinderen. Er stond namelijk niks. ‘Oh, dat gaan wij dus echt niet doen!’, was mijn eerste gedachte. Maar uiteindelijk moet je natuurlijk nooit oordelen over andermans zaken, als je er zelf nog niet middenin zit. Eigenlijk ook niet als je wel al kinderen hebt, maar dat even terzijde. Inmiddels hebben wij namelijk ook een huis waarin zéér duidelijk te zien is dat er kinderen wonen.

Niks weghalen

Een huis kidsproof maken doe ik niet echt aan. Ik heb gewoon accessoires staan op tafels en kastjes en leer mijn kinderen om daar vanaf te blijven. Ging met Skyler iets makkelijker dan met Maddox, kan ik je vertellen. Ik heb dan ook echt wel wat dingen van de tafel naar de kastjes verschoven, toen Maddox zijn eerste stappen ging zetten. Inmiddels staat alles weer terug op zijn plek, hebben we gewoon accessoires staan en weten ze dat dat van papa en mama is. Maar aan de andere kant: speelgoed staat bij ons niet uit het zicht. Er wonen nu eenmaal kinderen en dat mag gezien worden. Het wordt opgeruimd en aan het einde van de dag is het netjes, maar overal zie je nog wel wat staan voor de jongens. En dat is helemaal oké.

Kidsmeubel

We hebben aan onze lange muur een leuk kindermeubel staan; een bureau van steigerhout met daarbij passende stoelen en een krijtbord. Dit hebben wij ooit eens gekregen van een bedrijf maar helaas bestaan zij niet meer. Dit meubel gebruiken wij als opbergplek voor het speelgoed. Er zit een grote opbergbak onder en voor de rest wordt alles erop en ernaast gestapeld. Bovendien hebben wij in de hoek een kleed met daaromheen ook spullen voor de kinderen. Als je bij ons binnenkomt is er dus een goed afgebakende plek voor al het spul van Skyler en Maddox. Links achter vind je hun gedeelte en ik vind het prettig om daar die ruimte voor te gebruiken. Ze mogen overal spelen, maar aan het einde van de dag als ze naar bed gaan staat alles weer daar in de hoek en is het weer rustig.

Leren banken met kleden

We hebben leren banken van meubelspecialist goossenswonen.nl en daar hebben we expres kleden op gelegd. Oogt een stuk minder rommelig en vind ik eigenlijk heel erg zonde voor de uitstraling van de bank, maar deze is enorm kwetsbaar voor vlekken. Ik heb kinderen die soms met vieze handen ergens aan zitten, die weleens wat drinken morsen of toch een koekje eten op de bank terwijl ik ze vertel dat dat aan tafel moet. Ik heb geen zin om daar continu bovenop te zitten en dus liggen er leuke kleden op. Geeft mij toch een veiliger gevoel. Als de kinderen groter zijn kijken we wel weer verder.

Kinderstoeltjes

Aan de salontafel staan twee kleine kinderstoeltjes waar ik íedere week wel vragen over krijg. Het zijn plastic stoelen die veel weg hebben van de Eames stoelen. Het is namaak en ze zijn echt supertof. Ook deze heb ik gekregen van een bedrijf dat inmiddels gestopt is maar online kun je ze nog wel vinden. De kinderen vinden het fantastisch om hier samen aan te zitten, om samen gezellig te ontbijten of een filmpje te kijken. Ook vriendjes van Skyler vinden het altijd leuk om hier te gaan zitten. Het staat eigenlijk altijd bij de salontafel en het maakt toch een extra plekje voor de jongens.

Overige spullen

Aan ons keukenblok staat een kinderkeuken, waar de jongens mee kunnen spelen. Vind ik erg leuk staan zo, maar jammer genoeg spelen de kinderen er eigenlijk nooit mee. Dat gaan we eerdaags waarschijnlijk wel naar boven brengen want dit is een beetje zonde van de ruimte. Voor de rest hebben we een grote eettafel wat tevens mijn werkplek is en waar we ’s avonds altijd aan eten. De stoelen komen tevens van Goossens en daar zijn we onwijs blij mee. Ze kunnen tegen een stootje en staan erg mooi in ons interieur, al zeg ik het zelf. Er is al heel wat overheen gegaan maar in tegenstelling tot de bank, zijn deze stoelen wel vlekproof, haha.

Betonnen blok

Het enige in huis wat ik écht niet geschikt vind voor kinderen, is het meubel om onze open haard heen, waar ook het tv-meubel hangt. Maddox is al verscheidene keren gevallen en iedere keer ben ik weer bang dat hij met zijn hoofd tegen dat betonnen blok aan valt en een gat in zijn hoofd oploopt. Klimmen op onze banken is absoluut verboden maar hé, peuters vinden verboden dingen juist interessant. Ik ben dan ook al vaak met mijn hart in mijn keel naar Maddox toegerend om hem te checken op wonden. Nu héél gauw afkloppen, maar dat is dus gelukkig nog niet gebeurd.
Ik ben dus na de komst van de kinderen op mijn woorden teruggekomen. Speelgoed hoeft heus niet achter slot en grendel in een kast of alleen boven in de kamers, maar ze hoeven ook niet de hele ruimte over te nemen. Ik denk dat we hier aardig een balans in hebben gevonden. Behalve als de kinderen héél enthousiast aan het spelen zijn en de treinbaan tot aan de keuken loopt. Maar ach, dat zien we door de vingers. Wel opruimen voor het slapengaan!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. Anna
  10 augustus 2019 / 09:43

  Zo hoort het toch ook. Het is toch fijn als kinderen vrij-uit kunnen spelen in huis en ze zullen zich dat later zeker herinneren. Toch veel beter als je moeten inhouden, als kind bang moeten zijn dat je speelgoed uithaalt, want ojee misschien komt er dadelijk bezoek en alles moet altijd netjes zijn en het mag niet opvallen dat er gespeeld wordt.

 2. 10 augustus 2019 / 10:07

  wij hebben ons huis nooit kids proof gemaakt. ze moesten gewoon van dingen af blijven en hun eigen speelgoed wisten ze wel te vinden. ik zie wel eens bij mensen dat ze alles weg halen….nou niet dus haha

 3. Inge
  11 augustus 2019 / 16:00

  Hier ligt alles van speelgoed in een paar bakken en leuke koffers. De kleinere dingen zitten in 1 deel vd kast en ze weten dat dat hun deel is en daar dus dingen uit mogen halen. Voor nu staat de box er nog maar als de kleinste wat groter is, gaat dat spuuglelijke ding gelukkig weg en is er weer wat extra ruimte. Accessoires enzo blijven gewoon op tafel/kast staan. Daar moeten ze af blijven.

Secured By miniOrange