(~215 B)
Nieuwe allergietest, nieuwe uitslagen voor Maddox

Nieuwe allergietest, nieuwe uitslagen voor Maddox

Na twee jaar in november opgenomen te zijn geweest, is Maddox dit jaar zonder opname doorgekomen. Zo ontzettend fijn! Hij had even een dip begin november maar na telefonisch contact kon ik zelf alles regelen thuis en hebben we hem er doorheen gekregen. De winter is nog niet voorbij, maar we hebben goede hoop dat het goed blijft gaan. Wel zijn we weer wat vaker in het ziekenhuis geweest voor afspraken, omdat het weer tijd was voor een nieuwe allergietest. Omdat daaruit bleek dat hij wel echt heel allergisch is voor veel dingen, moest er een vervolgafspraak komen om het nieuwe plan van aanpak te bespreken.

Heel allergisch

Zelf ben ik heel allergisch. Honden, katten, pollen, bomen, grassen, huisstofmijt, you name it. Ik heb vooralsnog qua voeding alleen een allergie voor pinda, maar bij Maddox hebben we in het verleden al gemerkt dat het veel verder gaat dan dat. Zo was-ie als baby heel erg allergisch voor melk en kwam daar niet veel later een ei-allergie bij. Inmiddels gaat melk wel heel erg goed, maar ei is nog uit den boze. Uit de allergietest kwam echter ook dat hij nog veel allergischer is dan ik ben. Bomen, grassen, pollen, veel dieren, huisstofmijt, ei, pinda en zeker ook nog een klein beetje melk volgens de uitslagen. Toen we vorig jaar in het bos waren, kwam hij thuis met gigantische uitslag en opgezwollen ogen. Dat blijkt dus niet zo gek te zijn, als we alle waardes nu bekijken. Hij is eigenlijk al vatbaar zodra hij de deur uitstapt. Het liefst wil ik hem in een gesloten kooitje beschermen tegen alles, maar dat kan natuurlijk niet. Hoe we dit wel aan gaan pakken?

Medicatie

Via onze lieve kinderarts zijn we doorverwezen naar een andere kinderarts, die zich net wat meer bezighoudt met allergieën. Zij heeft alles bekeken en samen met haar gaan we op onderzoek uit. Eetdagboekjes bijhouden, provocatietesten en extra medicatie. Zo heeft hij nu twee puffers voor zijn longen, een soort neusspray/puffer voor zijn neus vanwege zijn altijd verstopte neus, een drankje die we hem in het voorjaar dagelijks gaan geven en nu indien nodig (voordat we naar het bos gaan, voordat hij gaat spelen bij een vriendje met een hond, etc) en een drankje voor nood, mocht er snel een allergische reactie optreden. Gelukkig reageert Maddox niet anafylactisch en is het dus niet levensbedreigend, maar hij krijgt vooral veel jeuk, eczeem, dichte ogen en een opgezwollen gezicht. Best eng, maar vrij snel onder controle na het toedienen van het drankje.

Dagboek bijhouden

De volle neus is eigenlijk altijd het begin van de astma-aanvallen en dus is het noodzaak om die vrij te houden. Ook moeten we zijn huid nog meer onder controle houden qua eczeem, om ervoor te zorgen dat niet alles via zijn huid kan binnendringen. Qua voeding houden we dagboeken bij om te zien waar hij wel, maar ook vooral niet op reageert. Gelukkig zijn de allergische reacties nog steeds op één hand te tellen, maar we moeten ook goed kijken waar hij minimaal op reageert maar wat hem dus wel kan triggeren.

Goede kant op

Vooralsnog zijn we heel erg goed op weg. Geen ziekenhuisopname, geen heftige allergische reacties en elke dag neemt Maddox zonder problemen zijn medicatie. We zagen al aan bepaalde waardes dat ze minder hoog waren dan een tijd geleden, toen we ook een allergietest deden. Dat is een fijn gevoel, dat daar verbetering in zit. Ik ben al heel blij dat hij ontzettend veel kan eten en niet op een bepaald dieet moet. En met alle begeleiding die we krijgen, komt het helemaal goed en heb ik er alle vertrouwen in.

Delen:
Secured By miniOrange