(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Monthly favorites van oktober: Artipoppe & Hema

Monthly favorites van oktober: Artipoppe & Hema

Het is het einde van de maand en jullie weten wat dat betekent: favorietjes! Vandaag deel ik weer vijf dingen die mijn leven afgelopen maand nét een beetje leuker maakten. Kijk mee.

Philips Avent stomer/blender

Tijdens de babyperiode van Skyler draaide ik potjes open. Ik vond het makkelijk en was (en ben) niet tegen potjesvoeding. Wat mij betreft was (en is) dat gewoon prima en ik draai soms nog een potje open. Toch nam ik mezelf voor om voor Maddox zelf veel hapjes te gaan maken. Dit idee kwam niet zomaar uit de lucht vallen; een heel tijd geleden had ik een samenwerking met Philips Avent en kreeg ik een workshop hapjes maken met de stomer/blender van Philips Avent. Er ging een wereld voor me open en het werd me duidelijk hoe mákkelijk het eigenlijk was om zelf babyvoeding te maken. Daarnaast is Skyler een moeilijke eter en nu heeft dat misschien helemaal niks met potjes te maken, maar ik wil gewoon dat Maddox alles proeft en alles gaat proberen. Op het kinderdagverblijf zal hij lekkere verse (warme!) maaltijden tussen de middag krijgen en ik wil dat patroon graag thuis doorvoeren. De afgelopen maand zijn we gestart met vaste voeding en ben ik dus ook de stomer/blender gaan gebruiken. Wat is dat apparaat FIJN! Ik zal er later nog even over schrijven en gelijk ook wat favoriete combinaties delen maar voor nu ben ik heel erg tevreden en blij met dit apparaat. In een handomdraai heb je lekkere hapjes voor jouw kindje.

IMG_2334

Letterbord Hema

Ik kwam hem al een paar keer tegen online maar in de winkel liep ik hem steeds mis. Er stond online op de website van Hema ook steeds dat er geen voorraad was. Maar opeens kwam ik hem, tijdens mijn rondje door het centrum, gewoon tegen in het vak. Het letterbord! Het is weer eens iets anders dan een lightbox en ik vind hem erg leuk staan bij mijn werkplekje. Voor nu staat er een stukje van een songtekst van Anouk op, maar je kunt alles erop zetten wat je maar wil. Er zijn ontzettend veel letters bijgeleverd en op het bord kun je lekker veel kwijt. Wat mij betreft een aanrader. Ook enorm leuk als cadeautje!

IMG_1954

Nieuwe draagdoek van Artipoppe

Ik heb hem gisteren pas binnen gekregen maar ik weet zeker dat dit een groot favoriet gaat worden; mijn nieuwe draagdoek van Artipoppe. Ik kocht hem tijdens de Vogue kortingsdag, waarop veel doeken met maar liefst 40% korting over de toonbank gingen. Met deze had ik helemaal mazzel: hij was afgeprijsd met 60% korting en daar overheen kreeg ik nog eens die 40% korting. Heel fijn! Deze doek is een stuk zachter dan mijn andere Artipoppe die ik bezit en hij draagt soepel en zacht. Ik moet eerlijk zeggen dat een doek lekkerder zit dan een draagzak, maar dat een draagzak sneller en gemakkelijker is. Ik wijd er eerdaags nog even een artikel aan. Voor nu ben ik helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwste aanwinst.

IMG_2475

Het boek ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’

Ik heb er al vaak aandacht aan geschonken op de site: introversie. Mensen die mij kennen weten dat ik heel erg op mezelf ben en dit boek is me echt op het lijf geschreven. Liesbeth Smit schrijft in dit boek over introversie en de diverse situaties waar je mee te maken krijgt. Op een humoristische toon en soms een beetje onderbouwd met onderzoeken weet ze dit goed te omschrijven. Ik voel me keer op keer enorm aangesproken en vind het heerlijk om dingen over mezelf te lezen. Want zo voelt het echt: dit boek gaat over mij en het is een feestje. Mijn favoriete boek was De kracht van stille mensen, maar ik vind deze misschien wel nóg leuker. Iets meer ‘vernederlandst’ en dus een stukje meer nuchter en iets minder theoretisch. Je vindt het boek hier.

IMG_2275

Album van Niall Horan

Qua muziek leef ik echt een beetje onder een steen. Ik luister veel naar Anouk, Jessie J en Waylon, heb in de auto altijd 100% NL op en dat is het wel. Ik zing André Hazes mee maar vraag me niet wat er in de top 40 staat. Echter hoorde ik ontzettend vaak het liedje Too Much To Ask en This Town ken ik natuurlijk heel erg goed. Wie het zong? Geeeeeen idee, tot ik Shazam even gebruikte en zag dat het Niall Horan was, een oud One Direction lid. Ik zocht muziek op Spotify, kreeg later een melding dat zijn album gelanceerd was en nu ben ik hooked. Wat is dit heerlijk! Ik ben echt dol op het abum Flicker en luister het vrij regelmatig.

Dat waren ze weer!

niall-horan

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 29 oktober 2017 / 07:40

  Die apparaten om baby hapjes te maken zijn zo makkelijk, al draai ik hier nu zelf even vooral potjes open. Maar dit komt omdat ze nog amper een hap eet en dan van alles kopen en het niet worden opgegeten vind ik een beetje zonde. Dan is zo’n klein potje met verschillende smaken makkelijker.
  Dat hema board is ook wel heel erg leuk!!

 2. Anna
  29 oktober 2017 / 13:46

  Op de foto met de draagdoek heb je een rode streepjestrui aan, van welk merk is die? Ziet er super (lekker) uit

  • Shirley
   Auteur
   29 oktober 2017 / 14:10

   Scotch & Soda!

 3. 30 oktober 2017 / 21:01

  Dat bord, super gaaf! Ik ben nog aan het kijken voor een lightbox.

 4. Nannie
  2 november 2017 / 13:36

  Misschien een tip om verse baby hapjes te kunnen geven, niet veel weg te hoeven gooien en er niet veel tijd aan kwijt te hoeven zijn.. maak een hele portie verse babyhapjes en doe dit in een ijsblokjeshouder en vervolgens in de diepvries. Wanneer het bevroren is dan je het over doen in een diepvrieszakje. Zo kan je een hele voorraad (groentes, aardappelpurree, hele babymaaltijden zelfs) etc.) maken. Gewoon even ontdooien en klaar..