(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Momenten die mijn leven veranderden

Momenten die mijn leven veranderden

Als er íemand is die geweldig kan schrijven en mij met ieder artikel kan boeien, is het Lenneke wel. Ik smul van haar content, geniet van haar woordgrappen en word blij als ik haar op mijn beeldscherm voorbij zie komen omdat ze altijd zo vrolijk en positief is. Toen haar artikel ‘de momenten die mijn leven veranderden’ voorbij kwam, wist ik direct: daar wil ik ook over schrijven. Het is altijd mooi om je achterhoofd te houden waar je vandaan komt, wat de keerpunten in je leven waren en hoe je precies op dit moment op deze plek komt. Ik heb er zes voor jullie verzameld. Het zijn voor mij niet al te ingrijpende veranderingen in mijn leven geweest zoals bij Lenneke, maar al met al hebben ze me het leven gegeven die ik nu leef en waar ik me heel erg prettig bij voel.

1. Met een vriendin naar Ajax en Raymond tegenkomen

Precies 17 jaar geleden leerde een vriendin iemand online kennen met wie ze af wilde spreken. Ze vond het spannend en vroeg me mee. Ze gingen naar een wedstrijd van Ajax en daar was ik in die tijd altijd wel voor te porren. Eenmaal daar zag mijn vriendin degene met wie ze had afgesproken en andersom. De klik en interesse bleven uit, maar gelukkig kon ik tussen hen in zitten tijdens de wedstrijd. Je raadt het misschien al: diegene was Raymond. Na toestemming van mijn vriendin hielden Raymond en ik contact en twee weken later kregen we verkering. Inmiddels zijn we 17 jaar verder, zijn we verloofd (ja, die bruiloft moet nog steeds gepland worden) en hebben we twee kinderen. Dit moment is natuurlijk wel het moment geweest dat op dat moment mijn leven veranderde. Ik had nog geen ervaring met vriendjes en was nogal een laatbloeier. Best leuk en toch wel bijzonder dat mijn eerste vriend op al deze gebieden nu nog steeds in mijn leven is.

2. Stoppen met de Pabo

‘Ik word juf!’ is iets dat ik al riep toen ik heel klein was. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk dat ik na de havo de Pabo ging volgen. Al vrij snel voelde ik dat ik niet op mijn plek zat. De lessen, de mensen, de activiteiten en zelfs de stage maakten mij niet gelukkig. Het was best een moeilijk moment om dat toe te geven want ja, wat moet ik nu dan gaan doen? Ik heb heel wat studiegidsen aangevraagd en na veel strepen, opschrijven, twijfelen, opzoeken en bespreken met Raymond en mijn ouders, kwam ik tot de conclusie dat Media, Informatie en Communicatie misschien beter bij me paste. Dat bleek een heel goede zet want ik voelde me als een vis in het water daar op school. De vakken waren interessant, ik maakte vrienden, voelde me op mijn gemak en zoog alle informatie op. Het heeft me zeker gevormd tot wie ik nu ben want misschien had ik het schrijven niet herontdekt en was ik toch voor de klas beland. Dan was ik een heel ander persoon geweest.

3. Een relatiepauze

Raymond en ik waren zeven jaar samen en hadden net een huis gekocht in Amsterdam Osdorp, toen hij een bommetje dropte: hij wist het allemaal even niet en wilde uit elkaar. Nu nam ik met helemaal uit elkaar geen genoegen, maar uiteindelijk lasten we samen een relatiepauze in. Ik pakte een tas en vertrok naar mijn ouders. In die tijd hielden we wel af en toe contact, maar deden we ons eigen ding. Ik studeerde af want ik had nog een herkansing, ik ging op zoek naar banen en probeerde een eigen weg te vinden. Lukte niet, want op dat moment voelde het alsof mijn leven stil stond. Na drie maanden kwamen we weer bij elkaar en toen ging onze relatie beter dan ooit. Ik weet niet hoe alles zou zijn gelopen als we dit niet hadden gedaan, maar misschien was onze relatie dan wel ergens gestrand. Ik vond het een vreselijke periode, maar het heeft ons wel veel goeds gedaan en ervoor gezorgd dat we nu na al die jaren nog steeds bij elkaar zijn.

4. De keuze tussen mijn baan en eigen website

Tijdens de sollicitatieperiode na mijn studie kreeg ik een hoop afwijzingen te verwerken. Omdat mijn baantje bij de supermarkt gestopt werd vanwege een hernia, kwam ik bij het UWV terecht. Hier heb ik heel wat uren gespendeerd in een kamer met andere mensen om een leuke vacature te vinden. Op een gegeven moment stuitte ik op een leuke redactiefunctie waar ik terecht kon. Weliswaar op stagebasis, maar dan zou de deur in ieder geval openstaan. Ik ging daar vier dagen in de week aan de slag als webredacteur en vond dat heel erg leuk. Op een gegeven moment kreeg ik een contract aangeboden, maar moest ik wel een keuze maken: mijn site stoppen (die net begon te lopen in samenwerking met een mediabureau) en daar in dienst, of met mijn site doorgaan en daar helaas stoppen. Ik heb heel wat slapeloze nachten gekend in deze periode want ik wilde dolgraag een baan en had nog geen vertrouwen in mijn eigen werk. Toch besloot ik in het diepe te springen en afscheid te nemen, ook omdat het salaris voor 40 uur behoorlijk laag was en ik toch wel wist dat ik er niet al te lang wilde blijven. Onder het mom van ‘nu of nooit’ koos ik voor mijn droombaan, mijn eigen website runnen. Achteraf is dat natuurlijk een geweldige keuze geweest. Ik werkte veel, verdiende veel, heb heel wat geleerd van alles en het heeft me echt gevormd tot wie ik ben. Het heeft deuren doen openen en tot de dag van vandaag zou ik het niet anders hebben gedaan. Ik hoorde niet lang na mijn keuze dat het bedrijf failliet werd verklaard dus dat zorgde er ook wel voor dat ik een nog beter gevoel kreeg over mijn keuze. Inmiddels wil ik wel graag weer in loondienst, maar wat een bak ervaring heb ik door het eerst op eigen kracht allemaal te doen.

5. De kinderen

Tsjah, misschien een heel cliché antwoord voor een moeder, maar het is niet anders. De kinderen hebben natuurlijk in alles mijn leven veranderd. Mijn prioriteiten zijn veranderd, mijn dagen zijn veranderd, mijn keuzes zijn veranderd en ik als persoon ben enorm veranderd door het moederschap. Zowel de eerste als de tweede hebben mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet, me gevormd tot wie ik nu ben en daar zullen de aankomende jaren nog heel wat momenten bij komen waarin ze mij opnieuw veranderen en ik mezelf weer moet uitvinden. Als ouder ben je nooit uit geleerd en er komen ook nog veel momenten die van invloed zijn op ons leven.

6. Verhuizen naar Aalsmeer

Over nummer zes moest ik lang nadenken maar ik denk dat onze verhuizing naar Aalsmeer ook een moment is geweest waarop mijn leven enorm veranderde. Ik kwam uit de grote stad en ging naar een dorp waar ik heel erg moest wennen. Ik moest mijn dagen opeens anders gaan invullen, ook al had dat grotendeels te maken met de kinderen. Ik zag mijn vrienden in Amsterdam opeens een stuk minder en moest echt even omschakelen hier. Ik kan wel zeggen dat ik de eerste maanden, en misschien wel de eerste twee jaar, heel erg mijn draai moest vinden. Op zoek naar leuke plekken, maar ook op zoek naar nieuwe vriendschappen. De laatste anderhalf jaar is dit allemaal gekomen; lieve nieuwe vrienden in de buurt, leuke uitjes en een goede indeling van mijn dagen. De balans is weer terug en ik zit echt letterlijk en figuurlijk nu op de juiste plek. Als ik in Amsterdam was blijven wonen, weet ik zeker dat mijn leven heel anders was geweest. Geen idee hoe precies, maar inmiddels heb ik er vrede mee dat ik niet weet hoe alles dán was gelopen. Voor nu voelt dit goed. Maar dat heeft wel even geduurd.

Dat was hem! Kun jij ook een moment met me delen die jouw leven veranderde?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 20 april 2020 / 08:20

    Prachtige momenten om te lezen! Ik heb er een aantal die zeker gelijk zijn 🙂

Secured By miniOrange