(~215 B)
Mijn sportflow komt langzaam weer terug

Mijn sportflow komt langzaam weer terug

Net na de meivakantie stapte ik Uplift Sports binnen voor mijn eerste training. Een paar weken eerder waren we via Instagram in contact gekomen met elkaar en er was direct een klik. ‘Met haar wil ik wel sporten. Hopelijk krijgt ze me weer een beetje in die sportflow’, zei ik tegen Raymond. Inmiddels zijn we twee maanden verder en sport ik drie keer in de week. Het staat in mijn agenda en omdat ik een afspraak met iemand heb, ga ik. Even een update na mijn eerste artikel!

Lekker bewegen

Het fijne van sporten bij Uplift Sports vind ik dat Saro rekening met me houdt. Ik heb een druk leven, werk in sommige weken veel, heb twee kinderen en in deze periode ga ik veel naar concerten. Ik kom soms binnen en dan ben ik al moe voordat ik überhaupt begonnen ben. De ene keer is ze er om me volledig af te beulen; een andere keer staat een training vooral in het teken van lekker bewegen en weer even tot mezelf komen. Het eerste wat ik tegen haar zei toen ik binnenstapte, was: ‘ik wil gewoon weer lekker bewegen. Ik hoef niet elke training compleet naar de klote te gaan en hoef al helemaal niet na een maand tien kilo kwijt te zijn.’ Voor mij was het het belangrijkste dat ik lekker in beweging was, dat sporten weer onderdeel werd van mijn week en dat ik me fitter zou voelen. Ik merk ook dat ik gesprekken over wegen en voeding vrij snel afkap. Het is en blijft voor mij een ding om sporten los te zien van afvallen en niet direct in de dieetmodus te gaan zitten.

De eerste weken hebben we lekker gesport en al snel voelde ik: dit is fijn! Omdat ik een afspraak heb met haar, hoort het er gewoon bij. Ik ben heel slecht in afspraken  met mezelf maken omdat er altijd wel andere dingen zijn die ik kan doen. Maar ik ben heel loyaal als het gaat om afspraken met anderen. Ik zeg niet af.

Drie keer

Na een paar weken verhoogden we de frequentie van twee naar drie keer in de week sporten. En alhoewel ik dat voor nu heel prettig vind, weet ik niet of dat haalbaar is voor de komende maanden. Op maandag is het echt een drukke dag met werken tot kwart voor 3, de jongens halen om 3, naar kickboksen om half 4 en daarna gelijk door sporten. Als ik dan om half 6 thuis kom, ben ik wel echt klaar met de dag, haha. Op woensdag en zaterdag voel ik me veel rustiger en heb ik ook meer de rust in mijn hoofd om de training te doen. Over een tijdje ga ik dus weer terug naar twee keer in de week.

Ik merk op de weegschaal een klein beetje, maar dat was eigenlijk mijn doel niet. Het scheelt volgens mij zo’n twee kilo met mijn startgewicht. Wat ik vooral merk is dat ik meer uithoudingsvermogen heb en sterker word. Dat vind ik echt heel erg fijn. Ik merk ook dat het past in mijn week. Ik vond het zo zoeken toen ik op kantoor ging werken. Saro houdt ook op. mijn vet- en spiermassa bij en dat gaat wel heel goed; mijn vetmassa neemt af en mijn spiermassa neemt toe. Zo zien we het graag.

Stretchen en herstel

Sporten met Saro is fijn. Ze trekt me uit mijn comfortzone en laat me sporten op een andere manier. Het hoeft niet alleen maar squaten en deadliften te zijn, en continu maar de gewichten omhoog gooien. Met eigen lichaamsgewicht de juiste oefeningen doen is ook al heel erg goed. Bovendien hecht Saro veel waarde aan stretchen en herstel, dingen waar ik absoluut niet goed in ben. Ik ging altijd een uur knallen in de sportschool en daarna weer naar huis. Niet alleen zijn de trainingen bij Uplift maximaal 40 minuten; ook is er een goed begin en eind. En dat is goed, want na al die jaren heb ik nog steeds rugklachten van mijn hernia. Het is fijn dat ze dat in de gaten houdt.

Laagdrempelig

Al met al ben ik enorm tevreden. De trainingen zijn heerlijk, de afwisseling is leuk en het feit dat we redelijk rustig begonnen en nu opbouwen vind ik ook heel prettig. Maddox gaat ook op maandag met me mee en vindt het fantastisch. Het is laagdrempelig, gezellig, goed voor mijn lichaam en ik vind het fijn dat het sporten verweven is in mijn week nu. Ik weet zeker dat als ik bij Saro stop, ik niet vanzelf weer naar de sportschool ga. Wat dat betreft is een stok achter de deur voor mij wel echt nodig. In ieder geval op dit moment.

Soms is een beetje hulp vragen helemaal niet erg. Drie jaar geleden was ik gemotiveerd genoeg om het zelf te doen; nu ziet mijn leven er heel anders uit en had ik iemand nodig die me uit de dip kon trekken. Saro doet dat bij mij. Heel blij mee!

Mocht je in Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn of omstreken wonen; Saro staat klaar om je een proefles te geven!

Delen:
Secured By miniOrange