(~215 B)
Mijn hele vakantieplanning op tijd af dankzij de Daily Goal Setter planner

Mijn hele vakantieplanning op tijd af dankzij de Daily Goal Setter planner

Jullie weten dat ik gek ben op planners en regelmatig iets nieuws probeer. Nadat ik de nieuwsbrief voor My Lovely Notebook had geschreven over de planner van Mal Paper, werd ik zelf ook heel enthousiast. Ja, heel gevaarlijk om daar te werken, haha. Ik blijf kopen.

Planner van Mal Paper

De planner van Mal Paper heet de Daily Goal Setter en ook al ben ik niet van de doelen stellen; qua planner vind ik hem heerlijk. Sterker nog, hij heeft me absoluut enorm geholpen met het halen van mijn doelen voor de vakantie. Er stonden namelijk 7 nieuwsbrieven, 31 blogs en wat samenwerkingen op me te wachten. En dat is op dit moment allemaal gelukt. Het is nu dinsdag en alles is zo goed als klaar voor onze vakantie zondag. Dat is me eerlijk gezegd nog nooit gebeurd. Normaal maak ik een lijst met taken en werk ik daar een voor een aan. Geen idee op welke dagen ik wat zou doen en op welke dagen ik 3 of 7 blogs schreef. Vaak moest ik veel schuiven en verdeelde ik de blogs over de weken, met af en toe geen blog online. Met deze planner was dat anders. Vrijwel alles is af, op wat losse eindjes na, en dat heb ik absoluut te danken aan deze goal planner.

Maand-, week- en dagoverzicht

Het werkt heel simpel en gestructuurd. In de maandoverzichten zet ik alle afspraken en belangrijke dingen die er staan te gebeuren. Vervolgens verdeel ik in de weekoverzichten alles wat ik moet doen. Ik maakte eerst een lange lijst en wist dat ik nog vier weken had. Ik heb dus alle to do’s verdeeld over deze vier weken. Daarna ging ik naar de dagpagina’s en verdeelde ik de weektaken over de dagen. In een oogopslag kon ik zien of het haalbaar was of niet en waar ik iets moest schuiven.

Hoogtepunten

Ik startte mijn dag met een dankbaarheidslijstje, een intentie en vervolgens mijn to do’s. Ik dacht dat ik nooit zo was van de dagpagina’s, maar het is fijn om na een lange dag de bladzijde om te slaan en een frisse start te hebben. Zo voelde het echt. Als ik een weekoverzicht nodig heb qua afspraken, dan check ik mijn telefoon. In het maandoverzicht in de planner zet ik de grotere afspraken en per week zet ik dan in het weekoverzicht wat er moet gebeuren. Aan het eind van de dag kun je nog opschrijven wat je het leukst vond aan deze dag. Dit schrijf ik op en daarna is het tijd om laptop en planner dicht te klappen en zit mijn werkdag erop. Ik wist dat ik met de dagelijkse taken langzaam mijn vakantieplanning op orde kreeg.

Bijpassende dotted journal

Ik vul niet alles in; zo ben ik niet zo van de doelen stellen en gebruik ik die pagina voor dingen die op later termijn moeten gebeuren en die ik niet moet vergeten. Zoals een afspraak bij de kinderarts maken in het najaar en mijn marketingplan inleveren. Ook doe ik niet altijd een weekreview, tenzij ik voel dat dat nodig is. De dagpagina’s zijn me heilig en ik vind het prettig om op deze manier te werken. Ik ga niet zeggen dat ik niet meer zonder kan want qua planner ben ik nogal wispelturig. Wel kan ik zeggen dat het voor nú fijn werkt en dat ik na de vakantie lekker verder ga op deze manier. En ja, dat er een bijpassend notitieboek is helpt natuurlijk ook mee. Daar gaat mijn stationary-hart sneller van kloppen.

Delen:
Secured By miniOrange