Maddox’ tussendoortjes (7 maanden & koemelkvrij)

Maddox’ tussendoortjes (7 maanden & koemelkvrij)

Maddox is alweer ruim zeven maanden en we zijn alweer een tijdje bezig met vaste voeding. Melk vindt hij niet zo heel interessant maar groente, fruit en tussendoortjes maken van Maddox een héél blij kind. Tot nu toe eet hij alles wat hem voorgeschoteld wordt en ik hoop dat dat in de toekomst niet veel anders gaat zijn. Dat hij, net als nu, helemaal blij en enthousiast wordt als er weer een prakje voor hem neer wordt gezet. Hij krijgt ’s ochtends rond 09:00 uur zijn fruit en net na het middaguur, zo rond 12:30 uur, zijn warme hap. Dit is op het kinderdagverblijf een vaste regel en ik merk dat hij het daar thuis ook het beste op doet. Het heeft dan tijd om goed te zakken en hij heeft ’s nachts minder krampen dan wanneer we het hem later voorschotelen. In de middag blijft er dus flink wat tijd over om naast melk nog ander voedsel te geven. We zijn langzaam aan het starten met brood (alles langzaam in verband met zijn buik) en daarnaast hebben we een aantal tussendoortjes waar Maddox enorm van geniet. En die tussendoortjes ga ik jullie vandaag laten zien.

Ik had verwacht dat het een hele zoektocht zou worden nu Maddox geen koemelk mag maar niets is minder waar. Hij krijgt weliswaar niet de babykoekjes die in de winkels liggen of een bakje zuivel tussen de middag; er blijven gelukkig een hoop alternatieven over. We wisselen lekker af en tot nu toe vindt Maddox alles heerlijk. Ik sta ook zeker open voor tips dus mocht iemand nog leuke snacks weten voor een baby van bijna acht maanden die ook nog eens koemelkvrij zijn; laat het me vooral weten! Het is namelijk wel een beetje hetzelfde wat hij tot nu toe krijgt.

Dit zijn voor nu de toppers in huis. Naast natuurlijk gewoon fruit, groente en brood wat we Maddox sowieso geven. Een stukje komkommer of wat happen banaan doen het ook gewoon altijd goed!

IMG_3558

Soepstengels worden altijd vrij snel genoemd als je op zoek bent naar tussendoortjes voor je baby en ook hier in huis zijn ze een hit. Even goed kijken, want niet allemaal zijn ze koemelkvrij. Deze van de AH wel en Maddox vindt ze helemaal prima. Fijn om in huis te hebben en handig voor mee onderweg. Ook Skyler blijft dit erg lekker vinden, en ik trouwens ook haha.

IMG_3559

Cracottes zijn vaak op basis van koemelk maar deze variant die ik vond bij AH in het schap bij de glutenvrije producten bevatten geen melk en zijn hier een regelrechte hit. Maddox sabbelt er net zo lang op tot ze zacht zijn en kan ze dan heerlijk opeten. Ik ben blij dat ik deze heb gevonden. Ook weer fijn voor in de tas!

IMG_3560

De maisfingers werden me getipt en inderdaad, het zijn fijne snacks voor tussendoor. Heel erg vies en plakkerig voor ons, maar echt de hemel voor Maddox als ik zijn gesmak mag geloven. Deze zijn naturel en helemaal prima maar…

IMG_3561

Deze vindt Maddox nog iets interessanter! Die van Goodies zijn met ‘wortel’ smaak en officieel geschikt vanaf acht maanden, maar ik zie eigenlijk niet echt verschil met de andere varianten die vanaf zes of zeven maanden zijn. Ik blijf er goed bij met eten en dan kan er vrij weinig gebeuren. Die van Ella’s Kitchen zijn ook een succes, met aardbei/banaan smaak. Ik heb deze eigenlijk altijd wel mee in de luiertas voor onderweg. Skyler snoept ook regelmatig wat uit het zakje vandaan.

IMG_3563

Rijstwafels; altijd goed! Dit zakje bevat mini varianten, maar je kunt natuurlijk ook gewone rijstwafels pakken. Of maiswafels, speltwafels. Ik las wel dit nieuwsbericht over deze mini’s dus ik denk dat ik gewoon overga op de grote varianten. Hij eet ze namelijk best vaak.

IMG_3569

Deze dus! Ik vind het fijn dat deze per vijf verpakt zitten. Skyler neemt er vaak twee mee naar school en dan blijven de anderen liggen. Hoeven we geen heel pak open te maken en blijven ze altijd vers. Bovendien zijn dit dunne rijstwafels en eten ze lekker weg. Tipje!

IMG_3564

Deze vond ik tijdens het opruimen van de voorraadkast en heb ik een tijd geleden opgestuurd gekregen. Ze zijn in hetzelfde straatje als de maissticks van hierboven, alleen dus een iets andere smaak en een ander merk. Aan jou de keuze welke je je kind geeft. Wat mij betreft zit er weinig verschil in allemaal. Ook als ze een smaakje hebben smaken ze allemaal hetzelfde. Nergens naar, dus. Lol.

IMG_3565

Als laatste vond ik dit zakje van Goodies met peer en pompoen. Ik maak tegenwoordig alle hapjes zelf maar vond het toch fijn om dit soort dingen in huis te hebben. Dit is niet heel erg veel en kan dus dienen als tussendoortje. Zonder rare toevoegingen en zonder koemelk. Er zijn ook ‘smoothie’ en ‘toetjes’ varianten met bijvoorbeeld yoghurt en granen. Hier een no go maar wie weet geschikt voor jouw kindje.

Dat waren ze! Toevoegingen? Brand los! Daar help je mij en andere moeders weer heel erg mee.

Share:

6 Reacties

 1. Caro
  6 december 2017 / 06:45

  Wow wat kan hij al goed eten! Wij zijn blij dat we er nu met bijna 7 maanden hapjes in krijgen en die mais fingers eet hij sinds twee weken. Verder nog niks. Ik ga eens wat dingetjes van je lijstje proberen.

  • Shirley
   Auteur
   6 december 2017 / 08:52

   Maddox vindt alles fantastisch maar denk ook gewoon omdat zijn ‘melk’ totaal niet lekker is, haha!

 2. Nicole
  6 december 2017 / 08:16

  Wat een lekkere hapjes allemaal. Onze dochter (3,5 jaar) heeft ook koemelkallergie en naast wat dingen die je nu noemt geef ik ook weleens nijntjeskoekjes. Het oranje doosje daarvan is koemelkvrij, ze zijn per twee gepakt.
  Het merk goodies kan ik bij ons niet meer vinden in de supermarkt, waar koop jij het?

  • Shirley
   Auteur
   6 december 2017 / 08:52

   Albert Heijn en Etos!

   • Nicole
    12 december 2017 / 20:25

    Dank je wel, ga ik ook eens kijken binnenkort want daar ben ik nog niet geweest.

 3. 6 december 2017 / 09:57

  super dat hij gewoon lekker zijn dingen eet die je hem voorschoteld 😀 zal menig moeder jaloers op zijn hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.