(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Maddox’ favorieten van maart (bijna 2 jaar)

Maddox’ favorieten van maart (bijna 2 jaar)

Voorheen deelde ik maandelijks mijn favorieten maar ik merkte dat ik niet iedere maand genoeg dingen had om met jullie te delen. De komende tijd zal ik dus soms twee maanden koppelen, of bijvoorbeeld favorieten van de kinderen met jullie delen. Vandaag trap ik af met Maddox’ favorieten, aangezien ik merk dat hij behoorlijk wat voorkeuren aan het krijgen is. Hij is bijna twee, roept gelukkig nog niet zo vaak nee, maar weet wel dondersgoed wat ‘ie wil. En dat zijn onderstaande dingen.

De houten treinbaan van Ikea

Van al het speelgoed dat we in huis hebben is momenteel de houten treinbaan de absolute favoriet. Sterker nog: hij speelt momenteel nog weinig met iets anders. Hij bouwt zelf een baan (of laat Skyler het doen want ja, dat wordt dan veel cooler) en gaat dan met goed geselecteerde treinen rijden. Het leukste vindt hij de bruggetjes, want dan kunnen de treinen zo lekker naar beneden laten glijden, haha. Hij heeft ook ontdekt dat zijn houten auto’s precies op de treinbaan passen en daar is hij helemaal mee in zijn sas. Ik krijg af en toe de vraag van welk merk onze houten treinbaan is, maar wij hebben de heel simpele van Ikea. Het fijne van deze banen is dat bijvoorbeeld Brio en Lidl er ook prima op passen. Ideaal voor als we eens willen uitbreiden. We hebben al best veel, maar ik denk zomaar dat er meer bij gaat komen. Nadat we thuis kwamen van ons weekendje weg, was dit het eerste dat Maddox pakte om weer mee te gaan spelen.

2019-02-07 15.35.52-1

Hoera, we hebben er een geitje bij

Toen ik Maddox een paar weken geleden van school haalde, vertelde de nanny dat ze het boek ‘Hoera, we hebben er een geitje bij’ had voorgelezen en dat Maddox groot fan was. Hij bleek vooral het paard fantastisch te vinden want ondanks de weinige woorden die hij spreekt, komt paard er vloeiend uit. Thuis hadden we dit boek ook al liggen voor Skyler en sindsdien heeft Maddox hem geclaimd (gelukkig wil Skyler alleen maar Dikkie Dik…). Iedere avond voordat we naar bed gaan en iedere ochtend als hij wakker wordt is het ‘paard!’ en pakt hij het boek erbij. Inmiddels is het ook ‘poe’ (poes) en ‘og’ (vogel). Het leukste vindt hij als we samen het konijn gaan nadoen. Heerlijk even lachen voor het slapengaan. Ik kan het boek inmiddels voorlezen zonder naar de tekst te kijken maar ach, alles voor de kinderen. Gelukkig is het een leuk boekje. En we sluiten af met ‘ssttt, hij slaapt, wat is hij mooi’. Als we dan sstt doen met de vinger voor onze mond, weet Maddox direct dat het tijd is om te slapen. Echt het avondritueel!

2019-02-27 18.46.59

Poppetjes van Peppa Pig

Nog steeds is Maddox fan van Peppa Pig. Hij vindt het heel erg leuk om te kijken, zodra ik zeg ‘peppaaaa pig’ begint hij te knorren en ik zie hem regelmatig lachend voor de televisie zitten. Er zijn veel mensen die Peppa vreselijk vinden, maar ik heb er niet zoveel moeite mee. Een heel tijd geleden kocht ik vier speelpoppetjes van deze varkens en Maddox is er dol op. Eigenlijk veel te duur, maar absoluut een succes. Hij loopt regelmatig met papa of mama Pig in de rondte en speelt er ook vaak mee. Ik heb ze zelf bij intertoys XL gekocht, maar heb begrepen dat je ook op AliExpress terecht kunt voor een budgetprijs. Is jouw kind ook dol op Peppa, dan is dit absoluut een tip.

Schermafbeelding 2019-03-12 om 10.08.54

Casper en Lisa

Naast Peppa Pig is er nog iets dat Maddox graag kijkt op Netflix; Casper en Lisa. Het leuke van deze serie vind ik dat het Frans is en dat het zich afspeelt in Parijs. Tsjah, dat is natuurlijk een leuker decor dan de heuvels in Peppa Pig. Het is wel gewoon Nederlands gesproken en het gaat over twee hondjes die elkaars beste vrienden zijn. Zowel op school als thuis beleven ze avonturen en eigenlijk zit er in iedere aflevering wel een mooie boodschap verborgen over vriendschap. Bij ieder avontuur gebeurt er wel iets waardoor ze probleemoplossend moeten denken en hun fantasie moeten gebruiken. Het focust zich op sociale en sociaal-emotionele vaardigheden waar peuters en kleuters heel wat van kunnen opsteken. Officieel voor kinderen van 3 tot en met 5, maar Maddox vindt het dus ook heel interessant. Skyler ook, want ze kijken het regelmatig samen.

Casper-en-Lisa_05[1]

Loopwagen van Bontoy

Kom je bij ons binnen, dan zie je vaak Maddox heen en weer crossen op de loopwagen van Bontoy. Ik heb hier al eerder over geschreven en nog steeds is het een hit bij ons thuis. Geef hem eens ongelijk want het gaat hard en het is natuurlijk fantastisch om zo door het huis te racen. Wat Maddox echt het leukste vindt om te doen is zich heel hard afzetten, zijn benen omhoog en vervolgens ook zijn handen omhoog te doen. Ik hou steeds mijn hart vast maar gelukkig gaat het altijd goed. Waarom ik zo’n fan ben van deze wagen is dat het verstelbaar is én geluidsloos. We kunnen er dus jaren mee voort, zonder dat deze moeder gek wordt van de herrie. Win win. Zelfs Skyler is er nog regelmatig op te vinden.

39589076_326168951457795_271698411374247936_n

Een kleine auto van Cars

Het is een beetje stom om dit te benoemen maar zodra je Maddox ziet lopen, heeft hij altijd een rode auto in zijn handen. We hebben enorm veel auto’s thuis, maar het is alleen deze die hij altijd vast wil houden. Het is zelfs zo erg, dat ‘ie ook mee naar school moet om hem te bewaren bij zijn speen. En ja, het gaat ook mee naar bed en ’s ochtends is het het eerste waar hij naar op zoek gaat en om roept. Volgens mij komt het uit een setje van Cars dat we ooit eens in Venetië kochten voor Skyler omdat ‘ie het zo goed deed tijdens deze trip. Inmiddels is het helemaal beschadigd, maar no way dat Maddox hem laat afnemen. Hij wil er ook niks anders voor terug.

2019-02-27 08.16.22

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Comments

 1. Veerle
  13 maart 2019 / 08:34

  Hahaha, mooi dat autootje! En heel herkenbaar; wij slepen altijd klein schaapje mee (uit de kerststal van little people). PANIEK als klein schaapje weer eens verstopt is :-).
  Is Casper en Lisa op Netflix? Klinkt als een leuke serie!

 2. Veerle
  13 maart 2019 / 08:35

  Ow en tipje; er is ook een app van Geitje Bij (we hebben ook een kleine fan), heel leuk met een liedje en het verhaaltje dat voorgelezen wordt.

 3. Marie
  13 maart 2019 / 09:03

  Leuk. Er is ook peppa pig lego te koop wat leuk combineerd met ander lego.

 4. 13 maart 2019 / 09:39

  leuk om dit eens te lezen van maddox 😀 hij gaat ineens zo hard he shir 😐 heerlijk mannetje net als zijn grote broer!!

 5. Eva
  13 maart 2019 / 14:03

  Thanks! De peppa pigjes voor 3,50 besteld bij ali. Precies dezelfde haha. Wat zal mijn zoontje er blij mee zijn.

 6. Allysa
  13 maart 2019 / 14:07

  Haha mijn zoontje wordt 16 april 2 jaar en die is dus ook helemaal gek van Cars auto’s! 😉

 7. Danielle
  13 maart 2019 / 19:22

  Zijn casper en lisa hondjes? 😮 ik dacht konijntjes…haha

  • Shirley
   Auteur
   13 maart 2019 / 20:05

   Ik wist het ook niet, haha. Volgens Google zijn het honden!