(~215 B)
Maddox’ favoriete voorleesboeken voor het slapengaan

Maddox’ favoriete voorleesboeken voor het slapengaan

Iedere avond lees ik een boekje voor. Dit deed ik al bij Skyler en nu doe ik dat inmiddels alweer wat jaren bij Maddox. Skyler leest steeds vaker zelf maar soms kruipt hij erbij op Maddox’ bed en zitten we met zijn drietjes. Een heerlijk moment altijd en ondanks de afwisseling tussen Raymond en mij van de jongens naar bed brengen, ben ik altijd wel degene die het verhaaltje leest. Het is ook wel leuk om te merken dat hoe verschillend de jongens ook zijn, ze allebei de voorkeur geven aan dezelfde voorleesboeken. Een aantal van deze boeken hebben we dan ook al heel wat jaren in de kast liggen. Ik kan veel verhalen wel dromen maar gelukkig zijn het negen van de tien keer zulke leuke boeken, dat het eigenlijk niet gaat vervelen. Ik ga jullie laten zien welke voorleesboeken bij Maddox nu een hit zijn. De hele lade onder zijn bed ligt vol, maar het wordt eigenlijk altijd een van deze. Kijk mee.

Rupsje Nooitgenoeg is volgens mij wel dé klassieker die iedere ouder in huis heeft, haha. Blijft leuk!

Over klassiekers gesproken.. Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is natuurlijk een heerlijk verhaal voor kinderen die in de poep- en plasfase zijn. Er wordt dan ook heel hard om gelachen, iedere keer weer.

Het nieuwste boek uit de collectie en pas een week in the pocket, maar nu al een regelrechte hit. Het werd op de crèche steeds voorgelezen en Maddox had het er zo vaak over, dat ik hem zelf ook aangeschaft heb. Ik vind dit boek zo ontzettend grappig; de spin die veel scheetjes laat.

Dikkie Dik is misschien wel de grootste favoriet hier in huis. Zowel Skyler als Maddox verslinden deze boeken echt en ze vallen al een beetje uit elkaar. Ze worden goed gebruikt en als dit boek uit de kast komt, lees ik altijd wel vier of vijf verhaaltjes. Het dikke verjaardagsboek van Dikkie Dik is er een die we hebben.

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik is boek nummer 2 en deze komt net zo vaak uit de kast. Volgens mij hebben de meesten wel een boek van Dikkie Dik in huis. Zelfs Skyler vindt dit af en toe nog leuk.

Nog zo’n dik voorleesboek met kleine verhaaltjes: het vrolijke voorleesboek van Kikker. Kikker is weer terug van weggeweest bij ons thuis. Er is een periode geweest dat beide kinderen het niet meer wilden, maar ondertussen lees ik zeker wekelijks wel een verhaal uit dit boek voor.

Aan dit boek heb ik zulke mooie herinneringen. Skyler las het samen met iemand toen we bij een retreat waren en omdat het steeds tevoorschijn werd gehaald door hem, heb ik het boek zelf ook besteld. Ik geloof dat ik Mama Kwijt al honderden keer heb voorgelezen, maar het blijft leuk.

Kietel nooit een tijger is zo’n heerlijk boek. Skyler was er dol op maar Maddox wilde er lange tijd niks van weten. Ik heb het hem een beetje opgedrongen, haha. Pietsie, de hoofdpersoon, is zo ondeugend en doet me altijd aan Maddox denken. Inmiddels vindt Maddox het boek wel heel leuk en lezen we hem wekelijks wel een keer voor. Ik vind dit een prachtig boek met geweldige illustraties.

Het boek we hebben er een geitje bij was prentenboek van het jaar toen Skyler nog op het kinderdagverblijf zat en naar aanleiding van de verhalen waar hij mee thuis kwam, heb ik dit boek gekocht. Een schot in de roos! Ook Maddox vindt dit een superleuk boek en we pakken het er regelmatig ’s avonds even bij. Ik vind het ook wel fijn dat het echt een boek is, maar met een niet al te lang verhaal.

Sluit ik af met het boek dat ik zelf echt vreselijk vind, maar waar Maddox dol op is: het kijk- en zoekboek van Bumba. Als deze tevoorschijn komt doen we altijd een zoekplaatje maar inmiddels weet Maddox alles uit zijn hoofd, haha. Ik probeer hem altijd over te halen om een ander boek te kiezen maar tevergeefs. Dit zoekboek is en blijft al een heel lange tijd favoriet…

Delen:
Secured By miniOrange