(~215 B)
Kun je manifesteren echt leren?

Kun je manifesteren echt leren?

Je ziet en hoort het overal om je heen: manifesteren. Wie mij op Instagram volgt weet dat ik er regelmatig grapjes over maak. Ik heb namelijk in het verleden het boek The Secret gelezen en kon niet zoveel met het idee dat je geluk, rijkdom en gezondheid zelf kunt creëren door middel van je gedachten. Zend het het universum in en je zal krijgen wat je wil! Dat klinkt nogal zweverig en vooral weggelegd voor mensen waarbij alles voor de wind gaat. Maar zoals de Volkskrant laatst schreef: ‘Er is ook een minder mystieke uitleg: door positief te denken en duidelijk te formuleren wat je wilt in het leven, zonder je vooraf te laten afschrikken door beren op de weg, kun je in ieder geval stappen ondernemen om daadwerkelijk iets te bereiken.’ En kijk, daar hou ik dus wel van. Lekker concreet, positief en doelgericht. Dat ontbreekt soms in mijn leven.

Beweging

Ik werk nooit met doelen, zie altijd wel wat er op mijn pad komt en ik hoef jullie ook niet te vertellen dat ik een doemdenker ben en toch vaker dan ik zou willen het glas halfleeg zie. Het zit in het aard van het beestje, maar ik zou wel dolgraag willen werken aan een iets meer positieve mindset. Misschien wel door het zetten van een intentie per dag, in de hoop dat dat me een beetje houvast geeft. Gewoon per dag, zodat het behapbaar blijft. Ik heb namelijk geen idee wat ik volgende week ga doen. Natuurlijk heb ik een aantal plannen waar ik aan werk en na afgelopen jaar heb ik ook wel meer duidelijk voor ogen welk pad ik wil gaan bewandelen. Ik was nogal zoekende en door veel te solliciteren, opdrachten aan te pakken en gesprekken te voeren is dat een stuk duidelijker geworden. Maar echt een planning per kwartaal met bijbehorende doelen? Dat heb ik nog nooit gedaan. Door alles per dag te bekijken, hoop ik toch ergens uit te komen waar ik me goed voel. Mijn woord voor 2022 is niet voor niets beweging. Zolang ik maar in beweging blijf, letterlijk en figuurlijk, kom ik op de plek die voor mij op dat moment het beste is.

Werken voor je dromen

Ik geloof niet in het universum en dat als je iets graag wil, het uiteindelijk op je pad komt. Ik geloof wel in werken voor je dromen. Een intentie zetten, je doel bepalen, deze duidelijk en concreet voor jezelf maken en stap voor stap werken aan taken om dat doel te bereiken. Ook dat schijnt manifesteren te zijn volgens Willemijn Welten, de schrijfster van het boek Manifesteren kun je leren. Net als met sparen voor een bepaald iets: je maak een digitale spaarpot aan en stort daar geld in, net zolang totdat je je doel bereikt hebt en datgene kan kopen. Iedere dag, week of maand kom je een stapje dichter bij je doel. En dat doe je toch echt helemaal zelf.

Boodschap uit het universum

Zo nuchter als dat ik ben, wilde ik toch het jaar eens beginnen met een boodschap uit het universum. Wat dat ook mag zijn. Ik kocht een getrokken kaart bij Willemijn om dit blog te schrijven, in de hoop dat de boodschap totaal niet klopte zodat ik alles kon ontkrachten en kon zeggen: fuck dat universum. Het tegendeel was waar. De kaart die ik ontving was namelijk: ‘vandaag wens ik een moment van besef, het leven wat ik leef heb ik helemaal zelf gecreëerd’. De tweede kaart die me zou vertellen wat de eerste stap zou zijn, vertelde me: ‘vandaag wens ik vrede in mezelf, ik ben precies perfect zoals ik ben’. Als klap op de vuurpijl bestelde ik het kaartendeck en trok ik op 3 januari, de eerste werkdag na de feestdagen: ‘vandaag wens ik een frisse start, een nieuw begin vol goede energie’.

Hard werken voor je eigen droomleven

Na een jaar vol zoeken, proberen, keuzes maken en experimenteren, vind ik dit toch wel heel erg tof en toepasselijk. Ik heb zelf een fantastisch leven gecreëerd waar ik helemaal geen afscheid van wil nemen. Maar ik weet wel dat ik het leven qua werk anders wil vormgeven en dat ik moet vertrouwen op mijn eigen kunnen. De opdrachtgevers waar ik nu voor werk willen niet voor niets langer met mij door. Daar mag ik best trots op zijn. En dat ik precies die kaart op de eerste, frisse werkdag trek, is toch ook wel weer heel speciaal. Het kan nog steeds toeval zijn, maar het zijn wel kaartjes waarmee ik misschien een intentie voor de dag kan zetten, waardoor mijn doel helder blijft. Nee, dat ‘je krijgt wat je verdient’, ‘het universum begrijpt geen nee’ en ‘je wil het niet graag genoeg’ vind ik echt nog steeds flauwekul en daar kan ik werkelijk niks mee. Ik blijf er ook bij dat ik het ook schandalig vind om dat soort dingen uit te spreken, met al dat onrecht in de wereld, terwijl de mensen die het het hardst roepen ergens op een strandbedje liggen te mediteren terwijl er bakken met geld binnenstroomt. Maar dat concrete, dat stap voor stap werken naar een doel en starten met een positieve gedachte iedere dag? Daar kan ik wel wat mee. Het is gewoon hard werken voor wat je wil in je leven en daarbij je doel helder voor ogen houden. Iedere dag weer. Op die manier kan ik dat manifesteren best leren en helpen de kaartjes me met een positieve intentie zetten.

Adelaar

Sluit ik af met iets wat ook weer toeval was, of toch stiekem een boodschap die ik even had moeten lezen. Ik heb van die Inner Compass Cards die ik gebruik als ik ergens over wil schrijven en toen ik voor de grap dacht: ‘ik ga eens kijken wat de boodschap is voor het nieuwe jaar!’ kwam dit tevoorschijn.

‘De adelaar: het is tijd om je visie helder te krijgen. Gebruik hiervoor de krachten van de adelaar: hij is de boodschapper tussen hemel en aarde. Hij is vrij, overziet de wereld en stemt zowel zijn richting als zijn snelheid af op wat er is. Deze kaart spoort je aan om verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en je leven. Net als de adelaar kun je vanaf grote hoogte overzicht verkrijgen om je visie te bepalen. Je bent als vrij en onafhankelijk wezen in staat om te bepalen waar je heen wilt. Maak contact met je innerlijke bron die je de kracht en inspiratie geeft om doelgericht te werk te gaan. Zo ben je afgestemd op het grotere geheel en zullen ideeen zich als vanzelf aandienen. Je hoeft je alleen maar open te stellen voor het hogere bewustzijn. Je bent er bijna. Het universum biedt je de gelegenheid om boven het alledaagse niveau van je leven uit te stijgen. Sla je vleugels uit en maak je visie waar.’

Klaar voor 2022

Na al mijn verhalen van de afgelopen maanden over een nieuwe visie, een nieuw pad, een nieuwe carrière, is dit wel heel erg tof om te lezen. En alle kaarten hebben ook gelijk. Na alle gebeurtenissen afgelopen jaar weet ik precies wat mijn pad in 2022 gaat zijn. Ik was zo gefocust op een baan zoeken in loondienst en was zo zoekende naar iets leuks op marketinggebied, dat ik eigenlijk niet meer zag wat er al was. Mijn liefde voor schrijven, maar ook mijn liefde voor thuiswerken. Dat er nu een tweede boek komt, dat ik mag blijven bij Briljant Baby en My Lovely Notebook, dat mijn achterban zo fanatiek blijft volgen en dat ik af en toe een leuke opdracht voor Mommyhood mag doen, laten me zien dat ik mijn eigen leven dat ik zelf gecreëerd heb ontzettend waardeer en dat ik op deze manier gewoon verder kan en wil. Schrijvend, thuis, als freelancer en met een meer stabiel inkomen. Precies waar ik zo naar op zoek was. Kun je dat manifesteren echt leren? Wie weet. Starten met een intentie iedere dag en iets meer heldere doelen stellen is in ieder geval zo gek nog niet. En wat betreft die nieuwe roze iMac die ik gemanifesteerd heb? Het universum koopt hem niet; Raymond kocht hem wel voor Kerst voor mij. Komt ‘ie toch zomaar op mijn pad.

Delen:
Secured By miniOrange