(~215 B)
Klein gebaar; groot plezier en geluk!

Klein gebaar; groot plezier en geluk!

Als ik ergens een voorstander van ben, is het van attent zijn. Ik loop de deur niet plat bij mensen en zal je zeker niet dagelijks appen als je een vriendin bent, maar ik haal wel ontzettend veel plezier uit kleine gebaren. Even laten weten dat ik aan iemand denk, fotokaarten sturen naar mijn moeder met de jongens erop of een verrassing regelen. Of je nu een gepersonaliseerd kaartje maakt via Albelli of een lief briefje schrijft; íedereen vindt het leuk om iets te ontvangen. In mijn boek vertel ik ook dat ik dat belangrijk vind en graag meegeef aan de kinderen. Een bloemetje meenemen naar opa en oma omdat Skyler daar gaat logeren, bijvoorbeeld. Het hoeft echt niet veel geld te kosten (zelfs een app’je naar iemand doet soms al wonderen), maar je maakt iemands dag een heel stuk leuker op deze manier.

Kleinigheidjes

Toen ik laatst bij de winkel was, zag ik daar heel kleine lijstjes met daarin een engeltje en een tekst over een oma. Ik vind dit fantastisch om in te pakken voor mijn moeder, die een hele kast vol met dit soort dingetjes heeft staan. Een paar weken geleden kwam ik een mega grappige kaart tegen voor Anke en ook heb ik eens contact gezocht met de koffiebar waar vriendin Nicole altijd komt, met de vraag of ze me een tikkie voor een koffie wilde sturen en haar dan de koffie mee wilde geven als ze weer eens voor haar ochtendwandeling ging. Het is een klein zaakje dus ze wist wie Nicole was, en op deze manier beteken je toch iets voor die persoon. Wat ik ook weleens heb gedaan, is een mok gemaakt voor een vriendin, met daarop foto’s van haar gezin en haar lievelingsquote. Ik ben dan toch wel een sucker voor gepersonaliseerde cadeautjes ook. Een website als Albelli staat dan ook zeker bij mijn favorieten en wordt wekelijks bekeken.

Ik vind het ook heel leuk om dit soort dingen terug te krijgen. Ik word dolgelukkig als er weer eens een lief kaartje op de deurmat valt, vond het fantastisch dat ik van Anke eens een beker en schaaltje kreeg omdat ik zo goed bezig was met sporten en het kon gebruiken voor mijn ontbijtjes, was ontroerd door een lieve kaart met tekst en mijn moeder heeft er ook een handje van om af en toe met een geurkaars of iets dergelijks aan te komen. Ja, kleine gebaren zorgen voor veel plezier en groots geluk. Dat vind ik echt belangrijk om te blijven doen.

Kerstkaarten

Ik ben dan ook zo’n persoon die nog steeds kerstkaarten stuurt. Ik doe niet aan app’jes en vind het superleuk om rond de feestdagen een kaart te maken en deze te versturen. Soms koop ik een mooi setje kaarten, maar de laatste paar keer heb ik online fotokaarten gemaakt met een persoonlijke touch. Binnen een paar minuten heb jij een fantastische kaart en wordt de hele stapel inclusief enveloppen bij je thuisbezorgd. Ik heb die van ons al klaarliggen!

Dit jaar mocht ik een fotokaart maken bij Albelli en ik vond het ontzettend leuk om te doen. Ik koos een mooie vorm en ging aan de slag met persoonlijke foto’s. Nu zijn wij niet van de kerstshoots en krijg ik de jongens niet zover om op zo’n manier te poseren voor me, maar met persoonlijke foto’s en een online beeldbank heb ik toch een leuke kaart weten te maken. De kwaliteit is heel erg mooi en door gelijk de tekst achterop te laten drukken, hoef ik straks niet nog heel veel kaarten te schrijven. Ik heb gekozen voor een enkelzijdige kaart, omdat veel mensen hem ophangen of ergens aan plakken/klemmen. Met een dubbele is dat net wat lastiger. Ik hang deze zelf ook op met een klemmetje aan ons wandrek in het toilet. Deze hangt helemaal vol met leuke foto’s en lieve kaarten die wij gekregen hebben. Memories!

Ook de enveloppen zijn bijgeleverd, dus ik hoef alleen maar adressen te verzamelen en postzegels te plakken. De voorgaande jaren werden de kaarten onwijs leuk ontvangen. Ik kan niet wachten op de reacties dit jaar. Hopelijk gaan veel mensen weer kerstkaarten sturen! Ik word er altijd zo blij van.

Gezellige, maar ook donkere dagen

November en december zijn naast gezellige dagen, vaak ook drukke en donkere tijden. Een klein gebaar kan dan zoveel voor iemand betekenen. Probeer het eens uit in november. Koop een leuk kaartje, bestel online een kleinigheidje of verras een familielid of vriend/vriendin met een klein gebaar. Wedden dat jullie daar allebei heel vrolijk van worden?

Delen:
Secured By miniOrange