(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Kamperen in een safaritent; hoe is ons dat bevallen?

Kamperen in een safaritent; hoe is ons dat bevallen?

Kamperen? Kunnen we het wel zo noemen? We verbleven in ieder geval afgelopen weekend op een camping in een safaritent en na mijn fotodagboek wil ik nog iets meer vertellen over de safaritent en ons verblijf daar. Via Instagram vroeg ik jullie om vragen en ze kwamen eigenlijk allemaal wel een beetje op hetzelfde neer. Ik ga ze beantwoorden!

Op camping De Roggeberg staan vier safaritenten met in het midden een speeltuin. Twee van deze tenten staan omgedraaid, zodat je elkaar niet constant zit aan te kijken en je toch genoeg privacy hebt. In het buitenland heb ik ze ook wel vaak naast elkaar zien staan. Op het moment dat wij op de camping stonden waren de overige drie tenten leeg. In het hoogseizoen zijn ze wel snel vol dus mocht je geïnteresseerd zijn in kamperen in een safaritent op een camping, zou ik daar wel snel bij zijn.

Niet helemaal afgesloten

Bij binnenkomst was ik erg verrast. Wat een ruimte! Het eerste wat me opviel is dat je de tent niet geheel kunt afsluiten. Van buitenaf maak je het gemakkelijk open dus wees een beetje voorzichtig met kostbare goederen. Er zit een kluis in de tent; maak daar gebruik van!

Eigen badkamer

Wat ik erg prettig vind ten opzichte van kamperen met een eigen tent of caravan, is dat je een eigen badkamer hebt met toilet, wastafel en fijne douche. We konden dus ’s avonds de kinderen in onze eigen tent schoonmaken/wassen/douchen en hoefden niet met een wc-rol over de camping of in een hokje bij de washokken te douchen. Dat vind ik nog wel een puntje van ons caravan-avontuur.

Koud

De meest voorkomende vraag: is de tent in deze maanden niet koud? Overdag viel dat reuze mee en we hadden mazzel dat de tent volledig in de zon stond én dat de zon ook daadwerkelijk scheen. ’s Avonds en ’s nachts was het ontzéttend koud. In de woonkamer stond een kacheltje maar deze verwarmde niet de hele tent. Er zitten immers ook heel erg veel kieren in zo’n tent waardoor de warmte weer verdwijnt als de kachel uit gaat. Hou hier dus zeker rekening mee qua pyjama of iets dergelijks. Je slaapt in feite gewoon een beetje buiten, haha. Hier heb ik me zeker in vergist.

2019-05-11 14.06.20

Licht en geluid

Als we een weekend weg gaan is dat vaak in een huisje. Het fijne hiervan vind ik dat de slaapkamers afgesloten kamers zijn. Dat is in de tent niet het geval, in ieder geval niet in de tent waar wij in verbleven. In principe was alles open, met een gordijn tussen bepaalde ruimtes. Alleen de badkamer had echt een deur die dicht kon. Tussen onze slaapkamer en die van de kinderen zat dus alleen een gordijn. We konden prima in de woonkamer televisie kijken en daar hadden de kinderen voor de rest geen last van. Wel waren we ’s middags voor de tent als Maddox binnen lag te slapen, omdat hij dan toch iets gevoeliger is voor geluid. Je hoort wel veel dingen van buiten, maar dat waren in ons geval voornamelijk vogels omdat de camping ruim was opgezet en het enorm rustig was.

Qua licht viel het me alles mee. De tentdoeken hielden genoeg licht tegen en je kunt de ‘ramen’ ook weer dicht maken. Verduisterend is het niet, maar de kinderen lagen in een goede donkere kamer en waren ’s ochtends niet extreem vroeg wakker. Ze sliepen rommelig, maar dat is vaker in zo’n nieuwe omgeving.

Mee van thuis

Als we een weekend weg gaan nemen we eigenlijk nooit zoveel mee van thuis, op de kleding en wat boodschappen na. We hadden beddengoed en handdoeken bij de tent en dat vind ik zelf erg prettig. Ik zou er wel op letten dat je dus warme kleding meeneemt voor ’s avonds en ’s nachts. Vooral voor de kinderen miste ik dat wel. Omdat je een eigen keuken met koelkast en gasfornuis hebt, kun je kijken of je zelf eten wil koken en dus daar spullen voor meenemen. Qua borden, bestek, pannen lag daar alles klaar. Oh, en vergeet je wc-rol niet. Je krijgt er eentje in de tent maar het is fijn om extra te hebben. Omdat je voornamelijk buiten leeft, kun je ook kijken naar leuk buitenspeelgoed.

Kidsproof

De kinderen vonden de tent waanzinnig. Het interieur zag er fantastisch uit, er was een stapelbed, een bedstee en de grote tafel bij de keuken vonden ze ook heerlijk. Het is heel kidsproof wat dat betreft want je kunt ook aangeven of je een babybedje en/of kinderstoel nodig hebt. Ik vond zelf wel de kachel een beetje eng. Die wordt natuurlijk erg heet en we hebben vooral Maddox vaak moeten waarschuwen. Er hangt ook een briefje in de tent met een waarschuwing, maar dat was dus iets om even op te letten. De kinderen waren onder de indruk en volgens mij vonden ze de ervaring top.

WiFi

Voor de mensen die net als ik internetverslaafd zijn; op deze camping kreeg je een WiFi-code per accommodatie. Dat werkte allemaal prima. Voor meer devices moet je wel echt flink betalen. Ik schrik altijd weer van de prijzen op campings en in huisjes. Dit kan natuurlijk per camping weer anders zijn en ik praat puur over mijn ervaring op De Roggeberg.

Verschil met een huisje

Als ik kijk naar weekenden naar bijvoorbeeld Landal, is dat wel iets comfortabeler. De kamers zijn warm, alles is afgesloten en het comfort ligt iets hoger. Maar eigenlijk is zo’n tent niet echt te vergelijken, omdat de ervaring compleet anders is. In zo’n tent ben je echt luxe aan het kamperen en leef je nog meer buiten dan op een vakantiepark met huisjes. De kinderen waren nu veel meer zelf aan het spelen, aan het rondrennen, in de natuur dan als we verblijven in een huis. Ik ben alleen echt voor comfort te porren en vind het toch wel prettig als een huisje lekker warm is.

Verschil met de caravan

Volgende maand gaan we voor het eerst kamperen met onze caravan. Het nadeel daarvan is natuurlijk dat je geen eigen badkamer hebt. Dat vind ik echt een dingetje, dat ik naar een washok moet als ik wil douchen. In de tent was de douchecabine heerlijk. De tent is ook veel groter en bevat iets meer losse ruimtes, ook al is het een geheel. Een caravan daarentegen is kleiner, maar ook warmer. We hebben er zelf een kachel in en aangezien het een kleine én afgesloten ruimte zonder kieren is, denk ik dat ik het minder koud ga hebben. Het is allebei een heel andere vorm van kamperen.

Kamperen in een safaritent vond ik een hele ervaring en we kijken terug op een onwijs leuk weekend. Het is zeker voor herhaling vatbaar, mits het in de zomer is. Ik vond het nu wel écht heel erg koud ’s nachts. Hoe het is qua temperatuur binnen als het buiten een stuk warmer is weet ik niet, maar ik vind niets zo vervelend als het koud hebben. Vooral ’s nachts. Voor de rest is het me allemaal heel erg meegevallen en was ik te spreken over de accommodatie, de bedden, de fijne douche, de inrichting en het comfort. Je hebt in principe alles wat je nodig hebt. Mocht je graag willen kamperen maar zie je het niet zitten om in een tent te gaan? Dan kan dit absoluut een uitkomst voor je zijn. Ook als je bijvoorbeeld in de zomer naar het buitenland gaat is zo’n tent iets om naar te kijken. Is kamperen niet helemaal jouw ding en verblijf je normaal in huisjes? Dan zou ik het lekker bij de huisjes laten. Het is en blijft een tent en kamperen!

2019-05-10 17.28.42-1

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Comments

 1. Jessica
  16 mei 2019 / 06:58

  Ik ging als kind elk jaar kamperen met mijn 2 nonkels en hun vrouwen en een paar vrienden van hun en ik weet nog hoe ik daar naar uit keek en mij kostelijk aan het amuseren was dus kan me in de schoenen van je kids verplaatsen.
  Kamperen is leuker dan op hotel !

 2. Susan
  16 mei 2019 / 07:24

  Wij hebben ook naar zo’n tent gekeken maar vonden het in verhouding met een huisje wel even prijzig alsnog. Dus dit jaar weer gekozen voor een huisje op een park in België. Ik ga je update over de caravan lezen want misschien dat wij daar komend jaar (of het jaar daarna) wel voor gaan. Het (niet) slapen houdt ons nog wat tegen met twee meiden in 1 ruimte.

 3. 16 mei 2019 / 09:44

  ik vind camperen totzover leuk mits en idd wel een eigen badkamer/douche is en toillet haha anders hoeft het voor mij niet 😉 dus compleet in een tent zou je mij niet vinden. Dit is gewoon leuk en ideaal lijkt mij 😀 en voor kids is het helemaal super man, lekker buiten en hun ding kunnen doen 😀

 4. Malou
  16 mei 2019 / 11:13

  Haha heerlijk zo’n tent, maar ben toch blij dat wij onze eigen tent hebben. Douchen in een washokje vind ik prima, mits hij schoon is. En een wc rol.. tegenwoordig heb je op bijna alle campings gewoon wc papier bij de wc hangen, dus dat is verleden tijd

 5. 16 mei 2019 / 12:00

  Dit is nog wel een redelijk luxe safaritent, ik kom ze ook wel minder tegen. Het lijkt me wel erg leuk om eens in zo`n safaritent te verblijven. Ik denk inderdaad dat je zo nog wel iets dichter bij de natuur staat. Maar ik ben wel een enorme koukleum. Warme kleren zou ik dan sowieso mee moeten nemen.

 6. 17 mei 2019 / 09:18

  Het niet hebben van eigen badkamer went met ‘echt’ kamperen ook snel hoor! Met 2 dagen weet je niet beter dan dat je ’s avonds met de kids naar het toiletgebouw loopt en ze zelf een hokje uit mogen kiezen om te wassen of te douchen.
  En ’s ochtends gaat de ene wassen/tandenpoetsen en de ander haalt ontbijt. Althans, zo deden wij dat met de tent 😉 Heeft ook wel weer wat!