(~215 B)
Je eigen stijl herontdekken na de zwangerschap

Je eigen stijl herontdekken na de zwangerschap

De afgelopen jaren ben ik door heel wat veranderingen gegaan. Niet alleen lichamelijk heeft mijn lichaam heel veel transformaties doorgemaakt; ook qua kledingstijl ben ik behoorlijk zoekende geweest. Toen ik voor het eerst zwanger raakte postte ik dagelijks op mijn modeblog en kan ik wel zeggen dat ik toen een vrij specifieke stijl had. Ik liep veel op hakken, droeg jeans met bloesjes en negen van de tien keer koos ik een fleurig jasje om de outfit mee af te stylen. Na de zwangerschap van Skyler voelde ik me opeens onzeker over alles, kwam ik aan in gewicht en was er van mijn stijl niks meer over. Ik wilde mijn hakken niet meer aan en voelde me helemaal niet meer comfortabel in mijn jasjes. Maar ja, wat vond ik dan wel leuk?

Happy size

Op dat moment vond ik kleding helemaal niet boeiend. Ik zat mezelf mentaal in de weg en was heel erg zoekende naar wat ik nu wel en niet wilde. De reacties op mijn modeblog waren toen ook helemaal niet leuk en varieerde van ‘je laat jezelf verslonzen’ tot ‘jeetje, waar is de oude Shir gebleven?’ Deze druk, en de druk die ik mezelf oplegde, zorgde ervoor dat ik het allemaal niet meer wist. Ik liep in jeans met sweaters en had helemaal geen zin meer om mijn best te doen. Na ongeveer twee jaar na de bevalling kwam daar een beetje verandering in. De rust keerde terug, ik was gewend aan het zijn van een moeder, had de balans weer teruggevonden, werkte aan mezelf en vond het steeds leuker om weer wat aan mezelf te doen. Ik was weliswaar een stuk zwaarder dan voor de zwangerschap; ik voelde me weer goed over mezelf na al die jaren en ging steeds meer experimenteren qua kleding. Ontdekken waar ik me fijn in voelde en wat mooi bij mijn figuur stond. En het is gewoon waar: als je tevreden bent met jezelf en je lijf zoals hij op dat moment is kan accepteren en in ieder geval neutraal kan kijken, heb je pas weer de ruimte om verder te kijken. Wees blij met jouw Happy Size en experimenteer daarna met kleding.

Op en top vrouw

En toen was ik zwanger van Maddox. Tijdens de zwangerschap van Maddox heb ik me al die maanden heel erg goed gevoeld. Het scheelde ook wel dat ik toen gestopt was met mijn modeblog en veel minder de druk voelde om me aan te kleden ‘voor een ander’. Ik droeg wat ik zelf wilde, voelde niet de behoefte om bepaalde trends op te volgen en er viel een bepaalde rust over me heen. Het waren negen geweldige maanden waarin ik me op en top vrouw voelde en me heel erg mooi voelde in mijn lichaam én in mijn kleding. Na de bevalling bleef ik dit vasthouden en zette ik mijn stijl door. Toch ben ik me de laatste jaren weer iets anders gaan kleden. Simpelweg omdat ik ben gaan ontdekken wat ik nú leuk vind. En ja, daar kan best wat wisseling bij komen kijken.

Niet stijlvast

Ik ben totaal niet stijlvast en draag dus wat ik op dit moment leuk vind. Terwijl dat eerst altijd hakken en jasjes waren, zijn dat nu vooral gekleurde jurken. Maar hoe blij ik ook word van al die jurken; in de winter zie je me het meest in een zwarte jeans met witte gympen en een sweater. Ook dát ben ik. En ook dat vind ik helemaal prima. Mijn stijl heb ik gevonden door al deze wisselingen. Veel verschillende dingen passen in de winkels en goed naar je eigen gevoel luisteren. Kijken wat er op dit moment het beste bij me past. Betekent dat dat ik de jasjes en hakken niet leuk vond? O, zeker niet. Ik vind het nog steeds prachtig als ik oude foto’s van mezelf voorbij zie komen. Maar het is niet meer waar ik nú blij van word. En dat is helemaal oké.

Schommelen qua gewicht en maat

Ik vind het fantastisch om te zien als mensen jarenlang dezelfde stijl hebben. Of dat nu heel minimalistisch is of heel boho of kleurrijk. Ik ben zo’n persoon nooit geweest en ga dus meer voor kledingstukken die in een bepaalde fase bij me passen. Die op een bepaald moment bij mijn figuur passen. Doordat ik zoveel geschommeld heb qua gewicht en heb gevarieerd tussen maat 38 en 44, heb ik ook veel kleding gekocht en verkocht de laatste jaren. Dit heeft er ook voor gezorgd dat mijn garderobe heel erg gewisseld is al die jaren. En dat ik dus heel veel veranderd ben.

Zoekende

Nog steeds ben ik een beetje zoekende. Ik draag al een paar seizoenen met veel plezier mooie jurken en dat is wel iets wat ik wil blijven doen. Ik merk wel dat ik weer wat begin te experimenteren qua schoenen. Dat ik het leuk vind om weer mooie laarzen te dragen in plaats van altijd maar gympen, bijvoorbeeld. Ik roep al tijden dat ik dat in de winters wil doorvoeren, mooie jurken en boots dragen. Maar toch verkies ik steeds weer de jeans en een hoodie. Voor nu is het dus mijn tijd nog niet om daar verandering in te brengen. En dat is helemaal oké. Ik kan wel zeggen dat mijn modeblog een beetje heeft bijgedragen aan mijn onzekerheid. Ik voelde de druk om steeds weer iets tofs te plaatsen en wilde steeds weer nieuwe outfits delen. Een outfit met jeans en sneakers was op dat moment -voor mijn gevoel- geen optie. Stom eigenlijk. De opmerkingen hebben me in die tijd ook echt geraakt, terwijl ik mentaal zo erg in de knoop zat en helemaal niet met kleding bezig wílde zijn.

Gun jezelf de tijd

Ik hoop dat je jezelf de tijd gunt. Na de bevalling om te wennen, maar ook om lekker te dragen wat jij wil. Om te experimenteren met kleding en lekker te zoeken naar wat jij het liefste draagt. Of dat nu een jurk met pumps is of een jeans met een hoodie en comfortabele gympen. Zolang je het voor jezelf draagt en voor niemand anders, is dat helemaal oké.

Delen:
Secured By miniOrange