(~215 B)
Hoe mijn ideale ochtend eruitziet (en waarom dat nu nog niet haalbaar is)

Hoe mijn ideale ochtend eruitziet (en waarom dat nu nog niet haalbaar is)

’s Ochtends ben ik op mijn best. Ik ben een echt ochtendmens en als mijn wekker gaat, ben ik er altijd wel makkelijk uit te krijgen. Toen ik nog in de supermarkt werkte en soms om 06.00 uur of 07.00 uur moest beginnen, vond ik dat dan ook geen enkel probleem. Laat mij maar vroeg beginnen en lekker rond 21.00 uur naar bed gaan. Dat zijn echt mijn favoriete tijden. Maar toen kwam de eerste nachtbraker ter wereld en daarna presteerden we het om van onze tweede zoon ook een anti-slaper te maken. Terwijl Skyler doorsliep toen hij bijna drie was, lukt dat met Maddox nu nog steeds niet helemaal. De teller staat op zeven jaar niet doorslapen en ja, dat schopt toch behoorlijk je slaapritme in de war. Zo erg, dat opstaan ’s ochtends moeilijk is.

Ideale ochtend

Mijn ideale ochtend ziet er als volgt uit. Ik zet mijn wekker om 06.00 uur en kan in alle rust beneden alleen opstarten. Ik kan rustig ontbijten, koffie drinken en schrijven. Ik ben laaiend enthousiast over het concept morning pages en zou dat dolgraag in gang willen zetten. Het liefst maak ik ook nog een wandeling van een half uurtje, voordat de jongens wakker worden. Om 07.00 uur ga ik dan naar boven, maak de kinderen wakker en zeg tegen Raymond dat het écht tijd is om op te staan. Hij is een echt avondmens en ’s ochtends niet wakker te krijgen. Wat dat betreft heb ik dus even drie mannen te wekken, haha. Ik kleed de jongens aan, stuur ze naar de badkamer waar Raymond is om hun haren te doen en we lopen naar beneden. Daar maak ik rustig het ontbijt van de jongens, daarna zorg ik dat alle trommeltjes klaarstaan voor de schooldag en terwijl iedereen aan het eten is, pak ik mijn telefoon voor het eerst erbij om te scrollen op social media. Dat vind ik altijd wel even leuk en ontspannend om te doen. Iets na achten gaat Raymond naar zijn werk, breng ik de kinderen naar school en ga ik weer naar huis. De dag van tevoren of in de ochtend heb ik al een to do-list gemaakt en om 08.30 uur kan ik dan lekker aan de slag met mijn werk.

In de praktijk

In de praktijk komt hier helemaal niks van terecht. Als ik slecht heb geslapen voelt 06.00 uur nog als midden in de nacht en hecht ik veel waarde aan dat uurtje extra slaap. Mijn wekker staat nu om 07.00 uur en dan sta ik ook gelijk aan voor de jongens om tempo te maken. Het schrijven schiet er bij in, de wandeling wordt niet gemaakt en ik werk zelf ontbijt weg terwijl ik bezig ben met het ontbijt en de broodtrommels. Raymond kan moeilijk opstaan en voordat hij goed en wel op gang is, ben ik eigenlijk wel klaar. Daar heb ik dus ook geen geduld voor, om daar op te wachten, haha. Bovendien is Maddox een heel lichte slaper, ligt hij negen van de tien keer in de ochtend bij ons na een onrustige nacht en wordt hij dus wakker zodra ik uit bed stap. Als ik om 06.00 uur opsta, is het ‘hallo mama!’ en is de me-time helemaal weg.

Zoeken naar wat werkt

Als na de meivakantie beide jongens naar school zijn, wil ik graag een beetje van deze ideale ochtendroutine toevoegen aan de ochtend nu. Ik sta dan niet eerder op; ik kan de tijd wel iets ombuigen. Zodra de jongens naar school gaan, kan ik een half uurtje door lopen om toch de wandeling nog te maken en vervolgens om 09.00 uur aan het werk te gaan. Of ik wissel het af met het schrijven. Omdat ik schrijven het allerliefst alleen doe, kan ik dat niet doen met de jongens thuis. En misschien gaat het een stuk beter met de nachten met Maddox als hij volledig naar school gaat. Hopelijk ligt hij lekker in zijn eigen bed, slaapt ‘ie door, wordt hij niet wakker van mij en maak ik ook goede nachten. Dan kan ik altijd beginnen met een half uur eerder opstaan, om in ieder geval lekker te schrijven, daarna de jongens te wekken en klaar te maken, te wandelen als ik ze naar school heb gebracht en om 09.00 aan het werk. Uiteindelijk komt het helemaal goed en komt ooit de ideale ochtendroutine voor mij!

Delen:
Secured By miniOrange